miercuri, 18 decembrie 2013

Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare ?

Dan Diaconescu a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1, la trei ani de închisoare cu executare, pentru şantajarea fostului primar al comunei arădene Zărand şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Decizia poate fi atacată cu recurs, anunță Evenimentul Zilei.

- Dan Diaconescu a fost găsit vinovat pentru şantaj în două cazuri şi a primit pentru fiecare 3 ani de închisoare. În final, el trebuie să execute 3 ani de închisoare.
- Petru Dorel Pârv: 3 ani de închisoare pentru şantaj în stare de recidivă postexecutorie.
- Mitruş Gheza, cunoscut ca Mihai Gheza: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru şantaj.

Drepturi interzise: de a fi ales sau de a exercita funcţia de director de televiziune

Instanţa a mai decis ca după efectuarea pedepsei, Dan Diaconescu să aibă interzise mai multe drepturi, pe o durata de 3 ani dupa executarea pedepsei principale: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi cel de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.


Banii, confiscaţi

În baza art. 118 alin. 1 lit. e C.pen. rap. la art. 19 din Legea nr. 78/2000, instanţa a dispus confiscarea de la inculpatul Dan Diaconescu a sumei de 4.500 euro in echivalent in lei la cursul BNR din data platii.

Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ion Florin Moţ şi obligă în solidar pe Dan Diaconescu şi Petru Pârv la plata sumelor de 30.000 euro in echivalent in lei la cursul BNR din data platii şi 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 01.07.2009 până la data plăţii efective, respectiv 10.000 euro in echivalent in lei la cursul BNR din data platii, reprezentând daune morale.

Sechestrele menţinute

Judecătoria a decis menţinerea sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa nr. 163/P/2009 din data de 14.04.2010 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie - asupra bunurilor imobile ale Pentru Pârv şi Dan Diaconescu. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu recurs.

La termenul din 6 decembrie procurorul de şedinţă al DNA a cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 1 condamnarea lui Dan Diaconescu la două pedepse a câte nouă ani de închisoare pentru două infracţiuni de şantaj. Totodată, procurorul a mai cerut pentru Doru Pârv o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar pentru Mitruş Ghezea o pedeapsă şapte ani de închisoare pentru şantajarea mai multor persoane prin intermediul unor emisiuni de televiziune realizate de OTV.

Procurorul Cameluş Păduraru a mai solicitat ca cei trei inculpaţi să plătească, în solidar, 30.000 euro şi 42.000 lei primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, suma pe care edilul le-a remis-o acestora în urma şantajului exercitat în perioada mai - septembrie 2009.

Conform procurorilor DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", mai anunta Evenimentul Zilei.


5 comentarii despre subiectul „Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare ?”:
Romanian Dreambox Info

Nu este definitiva, mai dureaza cel putin un an , oricum, sa dus la fund rau de tot cu absolut totul, partea interesanta este ca, acum va, aparea ca, o victima din cauza ca, sentinta sa pronuntat inaintea alegerilor europarlamentare si toti vor crede ca, este o manarie politica, sau mai pe romaneste un dosar la comanda.

Anonim

Si parca n-ar fi așa.

George

de ce sa n- inchis OTV. sa n- intros DDTV.

Anonim

DD POATE FI ACUZAT DE MULTE DAR NU DE FAPTE CARE SA IL DUCA LA PUSCARIE.. VA SCAPA LA SIGUR LA RECURS

Anonim

Nu il vor lasa pana nu il vor distruge de tot.Altii au vandut petrolul tarii la austrieci,sau au pierdut dosarul Bechtel si nu vor fi judecati pentru acestea.Oricum dosarul e construit la comanda.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile