marți, 10 decembrie 2013

Facebook schimbă politica: vrea știri și conținut informativ de calitate

Facebook a anunțat ieri mai multe schimbări ce vor avea loc în privința afișării postărilor din newsfeed, având ca model succesul Twitter, care a adoptat o astfel de politică.

Conform unui studiu recent, doar 47% dintre utilizatorii Facebook consideră că găsesc pe aceasta retea de socializare informatii utile, spre deosebire de 52% dintre utilizatorii Twitter.

Facebook a concluzionat ca utilizatorii doresc un „conţinut de mare calitate“, în defavoarea postărilor neinformative, gen bancuri sau fotografii haioase.

Dacă au citit o stire considerată de calitate, utilizatorilor Facebook le vor fi prezentate si alte articole cu subiecte similare si populare.

De asemenea, vor fi afisate in newsfeed si stirile de calitate la care au comentat prietenii utilizatorilor.

„Vom face distincţia între un articol de calitate de pe un site web şi o poză cu meme găzduită pe un alt site“, spune Facebook.

Dar cum va face aceasta distinctie, fără să fie subiectivă? Prin număr de like-uri, de share-uri, de comentarii? Nu se stie, mai ales ca numeroase pagini de Facebook nu sunt informative, ci sunt în totalitate bazate pe meme-uri, bancuri si fotografii haioase şi totusi au sute de mii de fani.


Un comentariu despre subiectul „Facebook schimbă politica: vrea știri și conținut informativ de calitate”:
Anonim

Ar fi superb pentru minoritatea inteligentă a utilizatorilor de Facebook, dar dezastruos pentru succesul Facebook, care se bazează pe majoritatea utilizatorilor neevoluați. :) Priviti la noi ce siteuri de stiri au cel mai mare succes: siteurile fara continut informativ de calitate, cum ar fi cele gen cancan si cele cu titluri umflate si mincinoase, care te fac sa intri pe ele si sa afli ca de fapt continutul e cu totul altul...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile