vineri, 13 decembrie 2013

Slovak Telekom ( cumpăratorul Digi Tv Slovacia ) se mută pe Thor 0,8 grade Vest ?

Operatorul Slovak Telekom ( cel care a cumparat Digi Tv Slovacia de la RCS-RDS si deține DTH-ul Magio Sat pe satelitul Amos 4 grade Vest, ce oferă aproximativ 40 de canale ) a lansat pe satelitul Thor 6 (0.8 ° Vest) o transmisie test cu mai multe programe de televiziune.

"În prezent se testeaza receptia pe receivere HD, sistemul EPG și mai multe canale pentru viitorul portofoliul extins de servicii ale Digi Tv Slovacia. În acest moment ar fi prematur să se precizeze detaliile și rezultatele testelor individuale", a declarat Palovský Thomas, un purtator de cuvânt al Slovak Telekom, pentru tehnologie și rețele.

Testele tehnice ale Slovak Telekom sunt în curs de desfășurare pe satelitul Thor 6 (0.8 ° V), TP. 18, frecvență 12054 MHz. Toate canalele de televiziune sunt difuzate în format SD, compresie MPEG-4.

În cadrul testelor sunt difuzate in acest moment canelele STV1, STV2, JOJ, JOS Plus, Wau, Nova, Film+, HBO, HBO Comedy, HBO 2, National Geoographic Channel, Spektrum Home, History Channel, Slovak Sport și Slovak Sport 2. Canalele se schimbă periodic cu altele.

"Testarea noului serviciu va fi de mai lungă durată. În ceea ce privește frecvența curentă, acesta este una de test, iar noi vom încerca diferite scenarii în timpul testelor, astfel încât numărul canalelor poate varia", a mai spus Thomas Palovský.

Nu este încă prea clar dacă Telekom va testa pe poziția de satelit de 0.8 ° Vest și alte transpondere.

Cu toate acestea, încă de la inceputul testelor, tabelul NIT (Network Information Table) a conținut pe lângă frecvența 12054 MHz și frecvențele 12607 MHz și 11976 MHz.

Acest lucru însemnă că Slovak Telekom ar putea folosi în viitor și aceste frecvențe. Oricum, este doar o speculație, însa una nefavorabila pentru abonații DTH-urile românesti Focus Sat si Digi Tv, care poate sperau ca proprii operatori să folosească una sau mai multe dintre aceste frecvente pentru adăugarea de noi canale SD și/sau HD.

Slovak Telekom nu a dorit să precizeze cine asigură uplinkul pentru transponderul actual de teste: Satelit Thor 6 (0.8 ° Vest), Frecventa 12054 MHz, Polarizarea orizontală, FEC 3/4, SR 30000, DVB-S2 8PSK, Nagravision CAID 1882, Provider ST.


Niciun comentariu despre subiectul „Slovak Telekom ( cumpăratorul Digi Tv Slovacia ) se mută pe Thor 0,8 grade Vest ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile