duminică, 12 ianuarie 2014

O analiză a internetului pentru a descoperi dovezi despre oameni veniți din viitor, fără rezultate concludente

Câteodată rămânem suprinsi pentru ce studii își canalizează unii oameni de știință energia creativă.

O echipa de cercetatori din Michigan a analizat rezultate indexate de motoare de cautare ( site-uri web, retele de socializare etc ), în căutare de texte postate după anul 1996, de către oameni care ar fi discutat despre evenimente importante, înainte ca evenimentele să se fi întâmplat.

Totuși, în ciuda analizei cuprinzătoare a milioane de înregistrări, ei au fost în imposibilitatea de a găsi dovezi scrise de către previzionari ai acestor evenimente.

Începând cu sfârșitul anilor 1800, scriitorii și mai apoi cineaștii au fost obsedati de tema călătoriei în timp a lui HG Wells, care publicase în anul 1895 romanul SF "Masina timpului".

Profesorul Nemiroff împreună cu Teresa Wilson ( un absolvent MTU ) au analizat internetul pentru a încerca să găsească dovezi despre oameni veniti din viitor, care trăiesc printre noi si care ar fi scris pe internet despre evenimente din viitor.

Ei au început prin selectarea a două evenimente din istoria recentă: Cometa ISON din septembrie 2012 și numirea Papei Francis in martie 2013 .

Apoi au analizat rezultatele motoarelor de căutare, cautând conversații sau referiri postate anterior momentului cand evenimentele au devenit cunoscute public.

Ei au petrecut luni intregi analizând si scanând, în încercarea de a găsi un singur text cât de cât clar despre cele două evenimente, postat înainte sa aiba loc numirea Papei si anuntul despre cometa ISON, dar au concluzionat nu a existat nicio mențiune clară. Au facut o cerere specială si la Tweeter, pentru a obtine cautări din tweet-uri.

"Nu am descoperit texte care au fost scrise de posibili calatori in timp, ce ar fi anuntat anterior producerii aceste două evenimente. Deși rezultatele căutării în această imensă baze de date, internetul, au fost negative si nu am gasit nici o dovadă, totusi nu putem infirma posibilitatea existentei călătoriei în timp", au concluzionat cercetatorii.

Poate mai mult succes aveau dacă ar fi citit cateva romane scrise de Jules Verne sau alti scriitori moderni de science-fiction, adevarați vizionari al viitorului. :)


Niciun comentariu despre subiectul „O analiză a internetului pentru a descoperi dovezi despre oameni veniți din viitor, fără rezultate concludente”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile