joi, 2 ianuarie 2014

Cele mai piratate 10 filme în anul 2013

The Hobbit : An Unexpected Journey a fost cel mai piratat film din anul 2013, potrivit site-ului TorrentFreak .

Mai mult de 8,4 milioane de internauți au descărcat filmul cu ajutorul rețelelor de tip BitTorrent, care permit partajarea de fișiere peer-to-peer .

Filmul lui Quentin Tarantino, Django Unchained, a obtinut locul al doilea în listă, având 8,1 milioane de descărcări ilegale.

Filmul cu încasări de top Iron Man 3 apare de asemenea în listă, dar nu si popularul film The Hunger Games: Catching Fire.

TorrentFreak compilează lista sa de filme piratate din diferite surse de statistici, inclusiv din descărcările raportate de trackere publice precum BitTorrent .

Însă cifrele nu includ si numărul de vizonari ilegale prin streaming sau cele de tip Bitlocker ( care permit utilizatorilor să partajeze fișiere cu acces prin parolă ), astfel încât numărul total de filme piratate ar putea fi mult mai mare.

Topul celor mai piratate 10 filme în anul 2013 prin torrente

1. The Hobbit: An Unexpected Journey
2. Django Unchained
3. Fast and Furious 6
4. Iron Man 3
5. Silver Linings Playbook
6. Star Trek Into Darkness
7. Gangster Squad
8. Now You See Me
9. The Hangover Part 3
10. World War Z

Pirateria rămâne populară și din cauza decalajului temporar dintre momentul în care un film este lansat în cinematografe și momentul cand este oferit pentru download legal sau streaming legal, au mai precizat cei de la TorrentFreak .

Insa chiar daca există acest fenomen atât de raspândit la pirateriei online, vânzarile digitale de productii video au crescut cu 40 % în 2013, compensând scăderea de 6,8 % a vânzarilor de filme pe suport fizic. Acesta crestere a fost ajutată de servicii video online cum ar fi Spotify , Netflix și iTunes.


Niciun comentariu despre subiectul „Cele mai piratate 10 filme în anul 2013”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile