luni, 20 ianuarie 2014

Compania care deține Kanal D dorește să cumpere DTH-ul Digitürk

Compania Doğan Yayın Holding din Turcia ( care deține mare parte din acțiunile Doğan Media, proprietarul Kanal D România ) a ridicat oferta sa fără caracter obligatoriu la 879.5 milioane dolari, pentru a cumpara o participatie de 53% din operatorul Digiturk ( cel mai mare DTH - televiziune cu plată prin satelit - din Turcia și unul dintre cele mai importante receptionabile în Europa ). Zvonuri despre intentia Dogan Media de a cumpara Digitürk au aparut chiar din luna iulie 2013.

Holdingul Dogan Yayin, care deține ziare și posturi de televiziune si este de asemenea unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Turcia, cu activități în domeniile energetic, media, industrie, comerț, asigurări și turism, a anunțat proprietarilor Digiturk ( Çaukurova Holding și Fondul de asigurare a recuperarii datoriiilor ) oferta într-o declarație dată la Bursa din Istanbul.

Türk Telekom a prezentat de asemenea o ofertă ( fără caracter obligatoriu ) în luna iulie 2013 de a cumpara participatia de 53% din companie, dar Grupul Çukurova a considerat că 530 de milioane este o sumă prea mică.

Providence a prezentat de asemenea o ofertă cu caracter neobligatoriu, care ar fi fost mai mare, potrivit unor surse de pe piața locală.

Un canal de televiziune cu sediul în Qatar ( Al Jazeera ) si-a exprimat de asemenea interesul în cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni din cadrul companiei Digitürk.

DTH-ul Digiturk are peste 250 de canale in oferta ( din care 39 transmise in format HD, plus două in format 3D HD), fiind in Top 10 DTH-uri din Europa. Din oferta fac parte cateva zeci de canale premium de filme ( gen HBO ), de sport, adult si de documentare. De asemenea, Digiturk a realizat si teste 4K, fiind primii din Turcia si printre primii din Europa care au transmis in aceasta tehnologie.

Digitürk are deosebit de puternic ca ofertă de sport, platind anul trecut 127.3 milioane euro pentru drepturile de difuzare in urmatorii 4 ani a Superligii de fotbal din Turcia. De asemenea, adaugase in platforma DTH foarte multe canale canale TV de mare succes national si internațional.

Digitürk a fost parte a grupului Cukurova până în luna mai 2013, atunci când Fondul de asigurare a recuperarii datoriiilor (TMSF) l-a confiscat, împreună cu mai multe active, inclusiv televiziunile Show Tv și Skytürk, pentru incapacitatea de a achita datoriile.

În urma confiscarea Digitürk, mai multe companii, printre care Providence Equity Partners și grupul Canal+ au apărut ca posibili cumpărători. Providence Equity Partners a avut până în acel moment o participatie de 47% în platforma, iar Grupul Cukurova a fost acționar majoritar. Deci sunt companii din interiorul afacerii.

Dar Dogan Media Group este o companie externă afacerii. Dacă va prelua Digitürk, s-ar crea o platforma DTH cu 4-5 milioane de abonați.

Orice acord va trebui aprobat de Consiliul Concurenței din Turcia (RK), care a dat undă verde anul trecut pentru o altă tranzacție importantă în care Show TV ( una dintre cele mai vechi si cunoscute televiziuni private din Turcia) a fost vândută grupului Ciner.


Un comentariu despre subiectul „Compania care deține Kanal D dorește să cumpere DTH-ul Digitürk”:
DTH Fan

Acum s-au razgandit, cica ii cumpara Al Jazeera’s BeIN Media Group.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile