marți, 21 ianuarie 2014

Cosmote începe să renunțe la abonamentele obligatorii cu durata de 1 sau 2 ani ?

Captivitatea clientilor prin abonamente de telefonie mobilă cu o perioadă minimă obligatorie de 1-2 ani reprezinta un atu de care operatorii țin cu toate puterile si la pe care nu l-au cedat, indiferent de presiuni, precizează ZF.

Aceste elemente nefavorabile deloc clientului au determinat romanii sa aleaga servicii de telefonie mobila prin cartele preplatite. 13 milioane de cartele preplatite erau in Romania in vara anului 2013, comparativ cu doar 6,3 milioane de abonamente pe persoana fizica si 3 milioane pe persoane juridica.

Însă operatorul Cosmote a lansat la sfarsitul anului trecut o oferta de abonamente fă­ră obligativitatea contractuală de a pastra abonamentul 1-2 ani, relansând prin aceasta ofertă concurența în Romania.

Abonamentele se numesc „Free“ si au mai multe variante ( S, M, L, XL) in care abonatul poate depune o cerere de reziliere în orice magazin ce apartine de Cosmote, iar in maxim 30 de zile de la data înregistrării acesteia, contractul va fi reziliat.

"O analiză a ofertei Cosmote arată că operatorul nu a avut în plan să provoace un cutremur pe piaţă şi să dărâme dintr-o lovitură una din cele mai apărate practici din industrie: clienţii care achiziţionează un abonament “fără obligaţii” pot renunţa rapid la el - e adevărat, însă nu plătesc un tarif mai mic decât clienţii care semnează un abonament “clasic” şi iau şi un telefon subvenţionat. Este adevărat, un procent de 20% din fiecare factură lunară plătită de clientul “fără obligaţii” este calculat în fiecare lună, iar suma rezultată se adună lună de lună şi poate fi utilizată pentru a reduce valoarea plătită de un client pe telefonul achiziţionat împreună cu un abonament “clasic”, cu perioadă minimă obligatorie", mai precizează ZF.

Dacă printre dvs. sunt abonati care au incheiat un astfel de abonament Free de la Cosmote, ar fi interesant daca ne-ati cita din contract confirmarea acestor informatii a incetarii fara penalitati a contractului ( in caz ca nu s-a preluat si echipament cu pret redus sau gratuit), precum si detalii referitoare la sumele de returnat in caz ca s-a achiziționat un telefon su alt echipament cu pret redus ori gratuit.


Un comentariu despre subiectul „Cosmote începe să renunțe la abonamentele obligatorii cu durata de 1 sau 2 ani ?”:
Anonim

Cosmote nu renunta la abonamente pe o perioada obligatorie de 1 pana la 2 ani.s-a creat special o alta oferta pentru abonamente noi pe care le poti achizitiona fara aceasta perioada obligatorie.asta este un lucru bun pt clientii cosmote care doresc sa beneficieze de abonamente si au posibilitatea sa renunte la el cand vor acestia.oferta de abinamente este cea din imaginea de mai sus.de fapt sunt aceleasi abonamente pe care le poti avea si cu un terminal dar cu perioada obligatorie .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile