luni, 13 ianuarie 2014

Fără internet și fără vizionare de filme și de meciuri de fotbal în Somalia

Somalia a avertizat companiile de telecomunicații să nu se conformeze "ordinelor" primite de un grup terorist, care au cerut oprirea la nivel national a furnizarii serviciilor de internet.

Al-Shabaab, grupul rebel care a creat haos în țară, a declarat interzisă utilizarea internetului, dând un ultimatum de 15 zile furnizorilor de internet pentru a se conforma "recomadarii", sub amenintarea unor atentate si atacuri.

Dar Ministerul de Interne a cerut companiilor să ignore amenințarea.

"Guvernul somalez condamnă cu fermitate astfel de acte care arată brutalitate continuă și tactici teroriste de intimidare, inclusiv încercarea de a interzice poporului somalez accesul la internet. Constituția noastră garantează libertatea de exprimare și fiecare cetățean are dreptul de a accesa informații fără frică", a declarat ministrul Abdikarim Hussein Guled.

Hormund și Telsom, principalele companii de telecomunicații din Somalia, nu au facut nici o declaratie privind amenintarea primită.

"Al-Shabaab a pierdut controlul în marile orașe din Somalia și acum încearcă să terorizeze oamenii prin interzicerea accesului la informatia obtinută prin internet. Nu vom permite ca cetățenii noștri să fie lipsiți de acces la internet", a concluzionat ministrul somalez.

Grupul terorist este notoriu pentru interzicerea activităților recreative. Gruprea a interzis deja vizionarea de filme si meciuri de fotbal, dar si dansurile, precum si organizațiile de ajutor extern din sudul Somaliei, descriindu-le ca spioni occidentali și ai cruciaților creștini.

Gruparea Al-Shabaab utilizează însă în mod regulat internetul, având o prezență majoră în social media, postatând amenințarea și pe o pagina de Facebook. Grupul islamist radical, care controleaza parti din Somalia, a declarat că își propune să transforme țara într-un stat islamic fundamentalist.


Niciun comentariu despre subiectul „Fără internet și fără vizionare de filme și de meciuri de fotbal în Somalia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile