miercuri, 15 ianuarie 2014

Noul satelit utilizat de Orange Tv România va fi lansat pe 7 martie 2014

După o serie de amânări succesive, Arianespace a anunțat că lansarea satelitului SES Astra 5B la pozitia orbitală 31,5 grade est (care va înlocui actualul satelit Astra 1G, utilizat și de către DTH-ul românesc Orange Tv ) va avea loc pe 7 martie 2014.

Abonații DTH-ului Orange România vor putea beneficia de un satelit nou, cu capacități mai mari de distribuție a semnalului ( satelitul este realizat pe platforma EADS Astrium și are 40 de transpondere în banda Ku polarizare liniară și 6 în banda Ka cu polarizare circulară). Un alt avantaj este puterea mai mare a semnalului în România, dar contrastat de dezavantajul lipsei de acoperire în mare parte din vestul Europei.

Cu o durată de utilizare de 15 ani, Astra 5B va avea la lansare o masă estimată la 5800 kg.

În aceeași misiune VA216 va fi lansat si satelitul operatorului Hispasat, denumit Amazonas 4A.

In acest an, compania Arianespace va efectua 12 misiuni de lansare.

UPDATE 15 februarie 2014 : Data lansării a fost amânată din nou, pentru o dată încă neprecizată. Detalii AICI.

UPDATE 24 februarie 2014: Arianespace a programat lansarea satelitului Astra 5B pentru data de 22 martie 2014. Detalii gasiti in articolul de aici.


34 de comentarii despre subiectul „Noul satelit utilizat de Orange Tv România va fi lansat pe 7 martie 2014”:
Anonim

Cei ce doresc antene Orange pentru Spania,Franta,Portugalia,Anglia,Sicilia,trebuie sa se reorienteze catre Focus Sat si Dolce !

Anonim

La paris astra 1g functioneaza , pentru astra 1 b o sa fie aceasi acoperire?

Anonim

Vezi ca ai in imaginea din articol acoperirea cu semnal pentru noul satelit, care se numeste Astra 5B, nu Astra 1B.

Anonim

Da scz asa e astra 5b

Gogu Ceferistu

Să sperăm că nu se amână amânarea, că altfel ăștia de la SES ASTRA sunt extrem de neserioși.

gean

Ori esti malițios, ori nu știi ce vorbești. SES l-ar fi lansat de mult, ca era in interesul lor. Au fost alte cauze, independente de vointa lor. Cauta pe net si afla de ce. Sau chiar aici pe siteu asta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/lansarea-satelitului-astra-5b-la-31-5.html

Anonim

Dar pe care din fascicule o sa emita orange? Pe cel cu extindere mai mare care are limita pe langa paris sau cel care este pe europa centrala si est
merci

Anonim

Asta nu se stie, vom vedea dupa lansare, cand va fi pus in folosinta....

Anonim

Asteptam sa se lanseze noul satelit si sa vedem mult mai multe noutati. E cam saracie de filme, sport, muzica, dar cu toate astea sunt cei mai buni din acest segment.

Unknown

eu posed orange tv in germania.am semnal bun acum.va mai fi la fel si cu noul satelit?

Anonim

Vezi ca ai imaginea in articol cu harta cu semnalul noului satelit. Vezi unde e Germania pe harta si vezi daca vei mai avea semnal in zona geografica din Germania unde locuiesti.

Anonim

Se va lansa acum pe 21 martie. Sa speram ca de data asta nu se mai amana.

Anonim

Se lanseaza pe 22 martie, nu pe 21 martie. Lansarea va corespunde in Romania primei ore de dupa miezul noptii. Aia e ora locatiei de unde lanseaza. Sunt curios daca vor transmite lansarea in direct., nu e o oră tarzie.

Anonim

buna seara,ma poate ajuta si pe mine cineva cum sa instalez antena pentru orange tv pentru ca azi m-am chinuit si nu am putut sa fac nimic.sunt la Pescara in Italia

Anonim

Am reusit sa instalez antena,sunt foarte multumit(Pescara)

Anonim

Inspitrati astia de la Orange cand au ales satelitul purtator. Desteptului care a decis asta nu i-a spus nimeni ca cei mai multi romani in afara granitelor nu sunt cei din Turcia?

Anonim

Orange Tv nu ofera servicii in afara Romaniei. Nici Digi Tv, nici Focus Sat , nici Freesat nu ofera. Nici nu ar putea sa ofere, din cauze legale. Ca iti cumperi tu receptor si antena de la ei si mergi prin nu stiu ce tara straina, nu e treaba Orange Tv sau a altui operator. Si daca tu zici ca ei nu sunt destepti, de ce nu esti tu destept si nu te gandesti sa iti cumperi o antena mai mare, ca sa ai semnal mai mare? Ups, la asta nu te-ai gandit.

Anonim

Programele de la Orange, acum pe Astra 5B se pot vedea in Germania?

Anonim

Orange Tv, la fel ca orice DTH romanesc, nu are licente decat pentru Romania. Deci legal nu poate asigura receptia in afara Romaniei.

Poti verifica totusi daca ai semnal, comparand locatia ta din acest moment, unde doresti sa realizezi receptia DTH-ului Orange Tv, cu pozitia localitatii pe harta din articol ( cea pe care scrie fascicul concentrat ). Dupa cum observi, in sud-estul Germaniei exista semnal aproape ca in Romania, in nord-vest semnalul este mai slab, dar totusi este posibila receptia, cu o antena mai mare, in caz ca nu receptionezi cu antena oferita de catre Orange Tv.

Unknown

Are cineva orange în spania? As dori sa aflu dacă merge în huelva

Anonim

Dupa cum vezi in hartile teoretice din stirea asta, Orange nu are acoperire in Spania. Deci probabil ca nu se receptioneaza Orange Tv in Spania. Poate doar cu o antena mult mai mare, de 1,2 - 1,5 metri, dar astea sunt teste si experimente si nu are rost sa te risti.

Unknown

Mulțumesc

Anonim

Orange Tv.
Ce putem spune despre programele tv???
unele nu sunt titrate iar pentru posturile Sport .........??? nu avem motogp so formula1!!!???
Cred ca in 2015 ma schimb la digi ..
Platim pentru nimic
Va multumesc


Anonim

Buna ziua cu o intrebare va deranjez. Se receptioneaza orange tv in sicilia? (Italia. Trapani) este semnal dar cand dau cautare manuala imi intra posturi arabesti iar la cautare automata nimic. Ma puteti ajuta? Va multumesc

daniel

Buna ziua . Am o antena orange tv si ma aflu in sicilia mai exact trapani(it) si nu prea reusesc sa-i dau de cap ma puteti ajuta? multumesc

Anonim

Dupa cum vezi din imaginea din articol, Trapani ( Sicilia, Italia ) este in afara ariei de acoperire cu semnal a fasciculului utilizat de spotul concentrat prin care este transmis DTH-ul Orange TV Romania. Eu zic sa testezi cu o antena de 1,2 metri.

Ai mai jos datele de orientare a antenei, dar sansele de receptie sunt foarte mici cu antena Orange Tv:

http://goo.gl/ZXeQLJ

Anonim

Va multumesc . Dak reusesc am sa va anunt

Anonim

Pentru Spania dolce,dolce si iar dolce.Orange nu are acoperire 100%.Digi a decazut rau.

Anonim

In Italia, Firenze are cineva Orange ??

Franco

Eu sant pe digi tv la firenze merge foarte bine pe antena 80 cm . Poate merge si orange tv dar pe o antena mult mai mare. 120 -150 multa bafta!!

Anonim

sunt in sicilia mesina capo de orlando si orange tv nu functioneaza

Anonim

Pai in niciun caz nu va functiona cu antena de Orange, testeaza cu una mai mare, de minim 1,2 metri sau poate chiar mult mai mare, reglata la milimetru, poate va functiona, dar nici asa nu e sigur. Antenele de Orange sunt dimensionate pentru Romania, unde este distribuit acest serviciu conform contractului, nu pentru alte tari.

Anonim

Am nevoie de putin ajutor. Incerc sa setez antena in Estonia (unde are acoperire conform informatiilor furnizare) si nu reusesc sa gasesc nici un canal. Care sunt setarile de cautare? Imi apare 100% la semnal si 70% la calitatea semnalului. La cautare automata nu gaseste nimic. La cautare manuala gasesc numai 12 canale (conform mesajului furnizat de receiver) dar nu pot vizualiza nici unul dintre ele. Va multumesc!

DTH Fan

Ce canale ai gasit ? Vezi daca respectivele canale gasite sunt in lista asta:

http://ro.kingofsat.net/pos-31.5E.php

Daca nu sunt, inseamna ca ai antena orientata pe alt satelit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile