vineri, 10 ianuarie 2014

Redare televiziuni online de pe telefon sau tabletă pe televizor smart, prin DLNA

Websiteul de televiziuni online Filmon.com a lansat o aplicatie pentru colaboratori, care permite redarea a peste 200 de canale tv in mod gratuit ( aplicatia fiind sustinuta financiar de publicitate ) pe telefoane si tablete cu sistem de operare Android ( versiunea minim 2.1).

Ce e mai interesant este faptul ca daca selectezi din setarile aplicatiei ( de la Choose Output ) televizorul dvs, va reda pe televizor acele televiziuni online pe care telefonul le acceseaza prin internet.

Am creat un cont de partener pe FilmOn si am compilat o aplicatie apk ( are dimensiunea de aproximativ 5MB).

Aplicatia are inca multe  probleme de incompatibilitate cu unele telefoane sau tablete cu Android ( de exemplu se blocheaza la prima pornire dupa instalare si trebuie oprita din Task manager si apoi repornita; sau nu afiseaza streamingul la canele ori nu se conecteaza prin DLNA la anumite tipuri de televizoare ).

Să sperăm ca FilmOn o va imbunatati, fiindca pare o aplicatie extrem de interesantă.

Daca doriti sa participati la teste, aveți nevoie de:

- un telefon sau tableta cu Android minim 2.1, pe care instalati aplicatia Smart-Live-Tv-DLNA.apk
- un televizor compatibil DLNA
- ambele conectate prin acelasi router la internet ( televizorul prin cablu sau wireless, iar tableta si telefonul prin Wireless ).

1. Instalati aplicatia pe telefon sau tableta si apoi o lansați ( daca se blocheaza, o opriti din Manager activitati si o reporniti )
2. Dupa ce s-a incarcat lista de canale (dati Retry daca nu o incarca, până reusiti ), accesati optiunile aplicatiei, de unde selectati "Choose output". Dupa cateva secunde ar trebui sa va detecteze televizorul. Selectati-l si dati OK.
3. Alegeti un canal si dati play, apoi dupa 30 secunde ( va rula un spot publictar de promovare a serviciului Film On), apasati pe butonul din imaginea de mai jos si ar trebuie sa va apara televiziunea live pe televizor.

Pe telefonul meu ( care este unul putin performant  ) am reusit sa trec de punctul 2, dar nu si de punctul 3 ( nu imi aparea acel buton, din cauza că nu pornea streamingul acelui clip publicitar). In schimb am reusit printr-un emulator de Android denumit Bluestacks, care emula Android 4.3.

Ca televizor am folosit un LG LM620S din 2012, care a trecut automat pe redarea televiziunii online selectate. Televizorul era setat sa permita automat controlul prin DLNA, din meniul acestuia. Imaginea a fost suprinzator de buna pe High Quality, la nivelul televiziuni SD digitale. Din pacate calitatea ridicata este doar demo ( vreo 30 secunde ). In schimb, pe Low puteti viziona canalele cat timp doriti.

Sper ca dvs. sa reusiti direct de pe telefon sau tableta si sa impartasiti rezultatele la comentarii.


7 comentarii despre subiectul „Redare televiziuni online de pe telefon sau tabletă pe televizor smart, prin DLNA”:
Anonim

Multumesc , am reusit toti pasii , din pacate pe tv meu Samsung D5500 imi apare fisierul video nu este acceptat ,

Anonim

am un tv samsung UE32C5000 care are LAN dar nu e SMART. Ar functiona?

Anonim

Nu imi merge nici pe Telefon , sa fie de vina telefonul sau tv? samsung d5500..

Anonim

Teoretic televizorul nu trebuie sa fie smart, daca vede DLNA ( de exemplu daca vede media servere precum Plex ), ar trebui sa functioneze.

Anonim

tableta serioux 4.2.2 cu tv lg42lm660s merge bine

Eduard

Merge bine pe televizor LG LM620S, tot cu tableta cu Android 4.2.

Anonim

Am rezolvat in 3 minute tablet allview 4.0.4 si tv 47lm620s.Merge super,din prima fara blocari, sacadari....SUPER aplicatie.Multumim pentru eforturile voastre de a ne tine la current cu toate noutatile.Tineti-o tot asa!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile