joi, 30 ianuarie 2014

Taraf Tv rămâne fără licență? Verificăm peste 9 ani !

Licenta audiovizuală a Taraf Tv, televiziune care transmite muzică de petrecere si clipuri video din categoria manele, expira 15 februarie 2014, iar CNA nu a putut decide  pe 30 ianuarie 2014, din lipsa de cvorum, prelungirea respectiva licenţa. Desi au votat 5 membri pentru si doar 4 contra prelungirii, era necesar ca 6 membri CNA să voteze pentru a fi valabilă prelungirea acesteia.

În aceste conditii, începând 15 februarie 2014, Taraf TV nu mai putea emite, dacă nu reusea să motiveze CNA-ul să îi prelungească licența, după ce își corecta orarul de difuzare a videoclipurilor care afectează negativ pe minori, conform CNA, cu ipostaze degradante.

Totusi, pe 6 februarie 2014, CNA a aprobat prelungirea cu 9 ani a licentei Taraf TV, dupa ce televizunea a păstrat spre difuzare doar un sfert din clipurile din biblioteca sa video, iar aproape 100 le-a marcat cu indicator corespunzător de vârstă recomandată pentru vizionare.

Canalul Taraf TV a fost lansat de Silviu Prigoană, care a mai lansat și televiziunea Etno TV.


31 de comentarii despre subiectul „Taraf Tv rămâne fără licență? Verificăm peste 9 ani !”:
Anonim

Sa dispara. Mai bine lanseaza canal cu alta tematica.

Anonim

Unu adult, nu Anonim? oricum acum se vede cati or sa-l deplanga...sunt maxim 1.5 mil de rromani in tara asta, sunt absolut convins ca or sa-l deplanga minim 5 milioane de tzromani..iar 90% dintrea astia au si calitatea de a fi rasisti

Anonim

Eu cred ca nu se va lasa asa usor Prigoana, chiar daca se zvoneste ca postul are datorii si ca actiunile sunt la Bahmteanu. Asta e o manevra, dar nu cred ca va reusi celor care au initiat-o.

Anonim

Și așa va face MYNELE tv audiență... Pe urmă apare și Planeta HD...

Anonim

Chiar daca ramane fara licenta, va continua sa transmita ca OTV Italia, prin internet si la Seenow,

Anonim

asteptam cel mai tare canal tv PLANETA HD.Eu nu cred k o sa inchida Taraf Tv

Anonim

Mynele tv difuzeaza videoclipurile bulgaresti productie Planeta tv hd din cite stiu eu.abia astept acest post tv in Romania.Cred ca va fi foarte urmarit.

Anonim

prin aceste posturi manelistii isi fac reclama ,dar ei oare platesc TVA-ul 24% ??

Anonim

operatorul de cablu care va introduce in grila lui Planeta tv va da o mare lovitura

Anonim

Sa se inchida odata postul acesta si sa bage altceva mai bun, decat submuzica asa cum este acest gen muzical. Cand aud cumva pe undeva manele prima reactie este sa scap cat mai repede de acolo si sa-mi pun mainile la urechi sa nu mai aud. Daca nu ar avea audienta acest post TV nu ar mai exista. Sunt destui carora le place. Nu s-ar satura manelistii de manele sa ne lase in pace pe noi restul care nu le suportam.

Anonim

cel mai tare post planeta hd baga mare rds nu ma sta daca vreti sa fiti cei mai tari !!

Anonim

Azi a luat si amenda Taraf Tv: Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să sancţioneze cu amendă în cuantum de 15.000 de lei postul de televiziune Taraf TV pentru că mai multe videoclipuri muzicale transmise în perioada monitorizată (lunile septembrie, octombrie, decembrie 2013 şi ianuarie 2014) au avut un conţinut nepotrivit în raport de ora de difuzare, încălcându-se astfel prevederile legislaţiei audiovizualului privind protecţia minorilor, respectiv cele ale art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi cele ale art. 18 lit. b) şi c) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

De asemenea, membrii Consiliului au adoptat o Decizie privind intrarea în legalitate în privinţa unor producţii muzicale, cum ar fi „Nebunia lui Juvel” (Mr. Juve), „Dă-te mai aşa” (Elis Armeanca & ASU), „Sunt milionar în vise” (Adi de la Vâlcea & Răzvan de la Piteşti), „Ciki, ciki, ciki cha” (Cristi Nucă & Bogdan Artistu), „Talent ca la 50 Cent” (Şuşanu), „Eşti bombă” (Şuşanu feat Salam), „Băiat fin” (Bodo), „Mă iubeşte” (Bodo), „Bubulina” (Edy Talent), „Repede, repede” (MC Maşu), „Dansăm şi bem” (Yannis), „Te pup pa pa” (Cristi Dules), „Te iau cu mine peste tot” (Alin Puştanu), „Vacanţă în America” (Alinu AJ) sau „Iubito iubito” (Neck).

Această hotărâre a avut în vedere conţinutul videoclipurilor vizionate, Consiliul apreciind că difuzarea acestora la posturile de televiziune, la o oră destinată audienţei generale, este de natură a prejudicia dezvoltarea psihică, mentală şi morală a minorilor. [S-au reţinut art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului, art. 18 lit. b) şi c) raportat la art. 19 din Cod care cuprinde criteriile de clasificare a producţiilor audiovizuale.]

Anonim

Foarte bine,sa se inchida.

Anonim

Planeta HD are videoclipuri si mai deocheate decat Taraf-oare il inchide cna-ul lor?si cum a primit licenta de la cna-ul nostru?

Anonim

Planeta HD nu a primit licenta de la CNA-ul nostru.
CNA-ul nostru a fost doar informat ca va transmite pe teritoriul Romaniei, ca asa prevede legea: orice post strain sa notifice CNA-ul daca se doreste retransmisia pe teritoriul tarii noastre.

Anonim

daca vei compara clipurile de pe Planeta tv HD cu cele de pe Taraf o sa vezi ca acolo solistele sunt sexy, dar videoclipurile sunt ca in muzica dance, pe cind la noi dansatoarele cu spatele la public dau din partile corpului mimand chestii indecente

Anonim

Am vazut si eu Planeta HD, pentru ca toti vorbesc de ea. Am ramas uimit, este mai mult decat ma asteptam. Au fete frumoase, dar nu sunt adult imaginile nerecomandate minorilor. E de top. Taraful e copil mic. Daca se va difuza la noi Planeta HD, sunt fanul lor.

Anonim

clipurile de pe Planeta tv hd cota mii de euro pe cind la noi manelistii fac cu 100 de euro

Anonim

la TATAF TV ti se incalca drepturile.Ar trebui ca O P C-ul sa se sesizeze din oficiu.Trimiti sms platesti pentru a ti se difuza melodia preferata.3.70 de euro apoi daca altcineva trimite alt sms dupa 5 secunde shimba clipul.IN toata lumea asta nu exista asemenea tilharie

Anonim

poi se shimba ca manelistii trimit singuru ca sa creada lunea ca melodiile sunt hituri.cheltuie mii de roni ca sa-si dea singuri dedicatii.dar.asa este platesti o piesa si tu se da un sut .platesti si vezi clipul altuia

Anonim

Majoritatea clipurilor de pe Taraf Tv au tenta adult,am fost ieri pana la cineva si se uita pe taraf si 9 videoclipuri din 10 au tenta adult.Inaite (cu 6-7 ani) urmaream si eu acest post de televiziune dar atunci nu eara asa o debandada de videoclipuri adult.Urasc Taraf Tv dar nu cred ca o sa dispara !!!

Anonim

Mediadax: Pe de altă parte, potrivit discuţiilor din şedinţa de joi a CNA, Taraf TV nu respectă grila care a fost aprobată de Consiliu în iulie 2012, respectiv 15% producţie proprie şi 85% producţii preluate de la alţi producători. Potrivit monitorizării CNA, Taraf TV difuzează doar 1,19% producţie proprie.

De asemenea, potrivit monitorizării CNA, telespectatorii Taraf TV sunt invitaţi să intre pe site-ul televiziunii să selecteze melodia pe care vor să o vizioneze şi să transmită un sms cu codul acesteia, însă nu li se precizează telespectatorilor când vor fi transmise respectivele melodii la TV şi ce durată vor avea. Consiliul a constatat că unele dintre melodiile difuzate sunt tăiate şi au o durată de doar 30 de secunde sau un minut.

"Este vorba despre o recapitulaţie a melodiilor şi se difuzează fiecare melodie timp de 30 de secunde, nu e ceva absolut nou şi inexistent (...) În fiecare oră, la fix, există acest top de prezentare a melodiilor", a spus Rareş Gărduş, unul din acţionarii postului Taraf TV, joi, în şedinţa CNA.

În ceea ce priveşte invitaţia adresată telespectatorilor pentru a alege piesele pe care vor să le vizioneze, Rareş Gărduş a spus că acest lucru se desfăşoară în baza unui regulament postat pe site-ul televiziunii. "Este modul în care industria asta dificil de înţeles a supravieţuit", a explicat Rareş Gărduş.

El a mai spus că producţia proprie a Taraf TV este mai mare de 1,19%. "Peste 40% din videoclipurile pe care le difuzăm sunt producţia noastră", a spus Gărduş.

Totodată, Rareş Gărduş a spus că nu este difuzat niciun clip care nu îndeplineşte criteriile normale de decenţă. "Nu este permisă nuditate pe post şi ne cerem scuze pentru multitudinea de fese de pe ecran, nu sunt destinate acestui spaţiu (şedinţa CNA, n.r.)", a spus Rareş Gărduş.

El a precizat că Taraf TV are un public care îşi doreşte să vadă astfel de videoclipuri. "Nu am simţit că aceste videoclipuri trebuie mai cenzurate decât cele care sunt difuzate pe alte posturi (...) Difuzăm şi muzică lăutărească tradiţională, dar există foarte puţini producători pentru aşa ceva (...) Acest Taraf TV a apărut şi pentru că ne-a rugat regretatul Ralu Filip (fost preşedinte al CNA, n.r.) să separăm manelele de muzica difuzată pe Etno TV (...) Din nefericire, nu există producători pentru aşa ceva, există foarte puţin interpreţi, nu am putea să umplem nici măcar o oră de program pe zi (...) Suntem şi noi parte a unui mecanism economic, vă rugăm să fiţi îngăduitori", le-a spus Rareş Gărduş membrilor CNA.

Anonim

Însă, membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că din dosarul depus la CNA de Taraf TV rezultă faptul că 17% din publicul acestei televiziuni este reprezentat de persoane care au între 4 şi 17 ani.

"În videoclipuri sunt imagini care sugerează scene de sex şi de perversiuni sexuale. Sunt doamne şi domnişoare ţinute de lesă, plimbate, aluziile sunt absolut transparente", a spus Radu Călin Cristea.

Rareş Gărduş a spus că le va cere producătorilor videoclipurilor respective să elimine "imaginile cu fete în patru labe". "Noi nu am considerat că aceste mişcări ale acestor domnişoare ar fi de natură de a induce perversiuni, le putem scoate. La noi se montează în permanenţă, pentru că vin (producătorii, n.r.) cu tot felul de ciudăţenii să le difuzăm", a explicat Rareş Gărduş.

La rândul său, membrul CNA Narcisa Iorga a spus că, în 2005, când Taraf TV a obţinut licenţa audiovizuală, toţi membrii Consiliului au votat "pentru" acordarea acestei licenţe. Iorga a atras atenţia că grila Taraf TV a fost modificată în sensul introducerii acestor videoclipuri cu manele în 2010. "Cât aţi fi dispuşi să renunţaţi la aceste videoclipuri?", l-a întrebat Narcisa Iorga pe Rareş Gărduş.

Acest a a spus că ar renunţa "şi mâine" la manele, dar nu are suficientă muzică de petrecere pe care să o poată difuza pe Taraf TV.

"Am renunţa mâine dimineaţă, pentru că ne-ar scuti de foarte multe eforturi, dar nu există interpreţi care să umple respectivele spaţii. Sunt doar câţiva, Nelu Ploieşteanu şi alţii (...) Din punct de vedere comercial, Taraf TV a ajuns aici datorită economiei, datorită situaţiei economice (...) Nu noi ne-am propus să ne adresăm tineretului, din nefericire aşa a evoluat societatea (...) Noi suntem reprezentaţii unei industrii care trebuie şi ea să trăiască, are şi ea nevoie de o televiziune unde să se promoveze (...) Taraf TV este un post ca o plombă, lumea stă 15 minute şi se uită la Taraf TV între alte posturi (...) Noi nu promovăm această televiziune, nu facem promovare, nu facem prozelitism cu acest canal (...) suntem doar o expresie a unei industrii care există în acest moment", a mai spus Rareş Gărduş.

Anonim

În schimb, membrul CNA Christian Mititelu a spus: "Noi vorbim aici de imaginile care însoţesc muzica şi concordanţa sau neconcordanţa între imagini şi muzică şi lirică".

"Imaginile şi textele sunt alese de artişti nu de noi, dacă ei consideră că aşa îşi pot vinde muzica (...) Noi încercăm să respectăm normele CNA", a spus, în schimb, directorul general al Taraf TV, Jean Niculescu.

"După părerea mea, acest post a obţinut o licenţă pe baza unui angajament că va produce 60% din ceea ce difuzează şi acum produce 1,19%. A abandonat total natura licenţei care i-a fost acordată în 2005. Muzica e doar un pretext pentru a etala această defilare de buci şi de defilare în patru labe şi gesturi obscene, la orice oră a zilei, pentru un public care porneşte la 4 ani şi se termină la 49 de ani", a spus Christian Mititelu.

În schimb, Viorel Vasile Buda, vicepreşedintele CNA, a spus că nu crede că este foarte exactă informaţia privind copiii de 4 ani care s-ar uita la Taraf TV. "Oamenii sunt săraci. Uneori trăiesc într-o singură cameră. Poate se uită mama şi copilul este în cameră, dar nu putem pleca de la ideea că au 4 ani cei care se uită la Taraf TV", a spus Buda.

Membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că aceste videoclipuri difuzate de Taraf TV încalcă grav prevederile legislaţiei audiovizualului privind protecţia minorilor. El a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în cazul acestui post, sancţiunea neprimind însă numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Anonim

"Imaginile sunt într-adevăr explicite, problema e cum ne raportăm noi la aceste imagini, pe care în acest caz un coleg le consideră extrem de grave, dar în cazuri de emisiuni difuzate la televiziuni cu audienţă mult mai mare sunt considerate a fi oglinda societăţii în care trăim (...) Astfel de imagini sunt difuzate chiar şi la ştiri, sunt imaginile de pe plajă, cu femei fără sutien, purtând tanga, avem imagini din acestea în fiecare seară la televizior (...) Acolo nu reuşim să depăşim stadiul de somaţie, uneori nu reuşim să dăm nici somaţie, aici mergem cu 100.000 de lei", a spus, în schimb, Narcisa Iorga.

Ea a mai spus că există şi alte televiziuni care difuzează manele, între care postul românesc Mynele TV şi televiziunea internaţională Balkanika, dar şi posturi de radio care difuzează astfel de muzică.

"Ce facem cu Balkanika? Are licenţă din altă ţară. Nu cred că avem o bază legală să interzicem manelele, câtă vreme, acum o lună, am dat licenţă pentru un radio de manele, respectiv Tradiţional FM (...) Eu una nu pot să spun că acest post Taraf TV trebuie să fie desfiinţat, după ce, acum o lună, am făcut altceva, mai ales că Taraf TV a primit licenţă cu unanimitate de voturi din partea CNA", a spus Narcisa Iorga.

Ea a spus, însă, că este de acord ca imagini precum cele din videoclipurile de manele de pe Taraf TV să fie difuzate după ora 23.00.

"Eu zic că ar trebui să prelungim licenţa, eu cred că un astfel de post e mai puţin nociv decât multe altele", a spus şi Viorel Vasile Buda

Un punct similar de vedere a avut şi membrul CNA Cristina Trepcea. "Dacă facem ceva să ne uităm că există şi un post care se numeşte Balkanika (...) Nu mi se pare deloc normal să îi sancţionăm pe cei de la Taraf TV, în condiţiile în care se întâmplă aşa ceva şi la alte televiziuni", a spus Trepcea. Ea a mai propus ca CNA să notifice şi autorităţile statelor sub jurisdicţia cărora se găsesc televiziuni similare, în cazul Balkanika - Bulgaria.

Honorius Prigoană, acţionar al Taraf TV: Vom contesta decizia CNA de neprelungire a licenţei postului

Honorius Prigoană, acţionarul majoritar al societăţii Real Top Media TV SRL, care deţine Taraf TV, a declarat pentru MEDIAFAX că va contesta decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care a hotărât, joi, să nu prelungească licenţa televiziunii, fapt care implică închiderea acesteia.

"Noi vom face o contestaţie, sperăm ca hotărârea să fie revotată şi să fie revotată în favoarea noastră. Noi vom depune o contestaţie şi vom vedea, până se termină toată procedura nu vreau să fac alte comentarii pe această temă", a spus Honorius Prigoană.

Totodată, contactat de MEDIAFAX, Silviu Prigoană, care a fost în trecut acţionar al Taraf TV, dar care şi-a cedat acţiunile fiilor lui, Honorius şi Silvius, a declarat că hotărârea CNA trebuie respectată şi că instanţa va decide, dacă se va ajunge până acolo.

"Asta este viaţa, nu e problema mea. Eu am făcut cesiune de acţiuni de trei ani. Este treaba avocaţilor de la companie, nu este a mea. Eu am semnat actele de cesiune, la revedere (...) M-am retras din companie şi nu am niciun fel de părere despre lucruri care nu-mi aparţin (...) Nu cred că e treaba mea să comentez, dar, dacă CNA a luat o hotărâre, trebuie respectată. Există instanţe, probabil se va ajunge şi în instanţă, e treaba lor. Nu e problema mea. Fiecare dintre părţi trebuie să aplice legea, nimic altceva. Dacă una dintre părţi se consideră nemulţumită, să apeleze la instituţiile statului", a spus Silviu Prigoană. Sursa; Mediafax

Anonim

Sa ne lase in pace cu mascarada lor,iar alte posturi de stiri se chinuie sa obtina o licenta

Anonim

planeta tv.cablistilor bagati PLANETA TV HD

Anonim

am vazut si eu planeta tv.ce atita tam tam cu taraful.bagati si planeta si vedeti diferenta .din nefericire pentru taraf planeta tv hd este cu 19 ani in fata

Anonim

taraf este cu canal sasi faca reclama nici o melodie nui lasata de la cap la coda pot sal scota linistiti ajung minele

detrax

Se vede ca îți plac manelele. ;)

Anonim

nu mai vreau prost gust Mynele e un TARAF second hand .acolo se difuzeaza integral melodiile.vreau calitate. planeta tv hd

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile