luni, 6 ianuarie 2014

Tegra K1, procesor grafic pentru telefoane si tablete, mai puternic decât cel din Playstation 3 sau XBOX 360

nVidia a anunțat un nou procesor grafic pentru dispozitive mobile, despre care declară că oferă o putere de procesare grafică mai mare decât cea a consolelor de jocuri Xbox 360 sau PlayStation 3.

Noul GPU se numeste Tegra K1 si are 192 nuclee ( unitati de procesare grafică ), fiind conceput pe aceeasi tehnologie Kepler care este utilizată in componentele high-end produse de nVidia.

Compania a prezentat si o demonstratie in care noul cip ruleaza Unreal Engine 4, Nvidia asigurandu-si astfel un atu puternic in concurența cu Qualcomm și Samsung. nVidia a fost probabil motivată si de faptul că a fost învinsă de rivalul AMD pentru contractul de furnizare a cip-urilor grafice ale recent lansatelor console de jocuri PlayStation 4 și Xbox One.

Actuala generație cipuri mobile Nvidia Tegra 4 ( care are 72 de nuclee GPU ) este utilizată de tableta Microsoft's Surface 2, Asus's Transformer Pad Infinity, Toshiba Excite Pro si Xiaomi's Phone 3.

Jen-Hsun Huang, directorul executiv al nVidia, a declarat că Tegra K1 oferă procesare grafică de ultimă generație pentru dispozitive mobile si că deși a depasit puterea grafica a consolelor PS3 si XBOX 360, consuma doar 5 % din energia utilizată de cipurile video din respectivele console de jocuri.

El a adăugat că vor fi două variante : prima varianta cu unitate centrală de procesare quad-core Cortex A15 CPU pe 32 de biți, proiectată de firma britanică ARM, iar doua varianta cu viitoarea cu viitorul CPU dual-core Denver, care este o versiune personalizată a arhitecturii ARM V8 pe 64 de biți.

Varianta care ofera un procesor pe 64 de biți poate fi utilizată în dispozitive mobile high-end, care necesită mai mult de 4 GB de RAM ( limita superioară care procesoarele pe 32 de biți o puteau adresa).

Apple a proiectat recentul sau cip A7, care este folosit in iPhone 5S si iPad Air, pe acelasi design .

Cu toate acestea, Huang a pretins că Tegra K1 ar fi de 3 ori mai puternic decât procesorul A7, conform testului GFXBench 3.0 Manhattan.

Huang mai anuntat că Tegra K1 va viza si constructorii de automobile care doresc să introducă facilități self-drive intensive. "Veți avea un supercomputer in masina dvs", a concluzionat reprezentantul nVidia.

Versiunea pe 32 de biți a Tegra K1 va fi incluse în diverse dispozitive cel mai târziu din vara anului 2014, iar versiunea pe 64 de biți până la sfârșitul anului.


4 comentarii despre subiectul „Tegra K1, procesor grafic pentru telefoane si tablete, mai puternic decât cel din Playstation 3 sau XBOX 360”:
Anonim

Nu consider necesara introducerea acestui procesor grafic in dispozitive mobile.Cu toate ca are o putere impresionanta,nu vor scoate dezvoltatorii jocuri comparabile cu cele de ps3 sau xbox.Nu poate nimeni sa-mi spuna ca vom avea parte pe telefoane si tablete jocuri asemanatoare cu gta v.

ninel85

Dar nici tu nu poti sa spui ca nu va fi asa. Fiindca nu ai argumente. Tehnica evolueaza. Eu cred ca vor fi jocuri care sa foloseasca la maxim capacitatile acestui nou procesor grafic.

Goos

Odata cu lansarea de telefoane si tablete cu acest procesor si aparitia de jocuri optimizate pentru el, se va marca inceputul sfasitului pentru consolele de jocuri specializate, care usor vor disparea, ca si camerele foto ieftine, care sunt inlocuite treptat de smartphoane.

Anonim

Pai stai asa, ca a fost lansat Playstation 4 si XboX One, care sunt la ani lumina in fata acestui procesor grafic de la nVidia. Asa ca nu văd cum "va marca inceputul sfasitului pentru consolele de jocuri specializate".

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile