marți, 28 ianuarie 2014

Televiziuni pirat

Desi in Romania nu se manifestă acest fenomen, televiziunile pirat emit sau au emis terestru sau prin satelit in multe zone geografice ale lumii.

Un post de televiziune pirat este un post de televiziune care funcționează fără nici un fel de licență de emisie.

Posturile de televiziune pirat există sau au existat chiar si în Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie, desi nu atât de raspandite precum posturile pirat de radio pirat. Dupa anul 2000, tehnologia pentru posturile de televiziune pirat a devenit mai ușor de obținut și de construit, ca urmare a progreselor tehnice sau datorită prețurilor mai mici ale echipamentelor.

Au existat mai multe metode la care au apelat de-a lungul timpului televiziunile pirat, dar cele mai multe dintre acestea au devenit ineficiente, blocate de măsuri de securitate mai bune și de trecerea la televiziunea digitală. Asadar, fenomenul televiziunilor pirat se manifesta in special pentru transmisiile analogice, desi nu este exclusa tehnic posibilitatea de a apare în continuare si în transmisiile digitale.

1. Deturnarea emițătorului
Multe emițătoare analogice sunt construite astfel incat "ascultă" de un transmițător principal mai puternic. Dacă transmițătorul principal încetează emisia ( de exemplu, dacă un canal îsi închide emisia peste noapte), un semnal pirat emis pe aceeași frecvență ca și transmițătorul principal poate provoca "trezirea" emitatorului și retransmiterea de programare neautorizate. De obicei, aceasta se realiza prin emiterea unui semnal RF foarte slab în imediata vecinătate a emițătorului, cu o antena simplă orientata spre acesta. Deoarece semnalul pirat este relativ slab, sursa era dificil de localizat, mai ales dacă era bine ascunsă. Un avantaj semnificativ al acestui atac este că potențialii telespectatorii nu trebuie să rescaneze frecventa pentru a vizualiza conținutul. Conținutul apare deja pe un canal existent. Acest atac este în general blocat de catre emițătoarele și releele care nu transmit program 24 de ore pe zi, prin mai multe metode: televiziunea retransmisă emite o miră; se utilizează satelitului pentru a prelua semnalul, în loc de a fi preluat prin repetoare terestre; se aplică metode de securitate electronice, care blocheaza sursele de semnal neautorizat; se trece la televiziunea digitală terestră. De asemenea, transpondere de satelit analogice au fost raportate in trecut ca fiind deturnate într-o manieră similară .

2. Deturnarea sursei ( analogice sau digitale)
În acest scenariu, atacul era realizat direct de la sursă, astfel încât transmisiile oficiale autorizate erau inlocuite cu programe neautorizat, direct de la studioul central sau facilitatea de play-out ( redare audio-video ). De exemplu, un fisier media inregistrat ce urmeaza a fi difuzat in playlist este înlocuit cu conținut neautorizat ( acest tip de atac au fost in general efectuate de către o persoană din interior sau ce are acces la echipamentele studioului, in mod online). Un alt exemplu este o transmisie live de la un car de reportaj, care este deturnată la un moment dat de către un pirat, folosind un semnal mai puternic.

3. Transmițător neautorizat ( analogic )
Emițătoare destul de puternice UIF sau FIF pot fi construite relativ ușor de către orice pasionat de electronică și care are o experiență suficientă, ori pot fi importate dintr-o țară cu reguli mai puțin stricte. Provocările principale a acestei tehnici sunt de a găsi o zonă de "umbră" ( cu semnal mult mai slab ) pentru antena emițătorului oficial, precum și riscul ca piratul să fie prins mai usor. Dacă semnalul pirat este suficient de puternic pentru a fi receptionat în mod direct, acesta va fi de asemenea suficient de puternic pentru a fi localizat.

4. Multiplex neautorizat (digital )
Apariția televiziunii digitale a cauzat dificultăți în difuzarea programelor de televiziune pirat ilegale. Canalele oficiale sunt difuzate în cadrul unui multiplex care transporta mai multe televiziuni într-un singur semnal și este aproape imposibil de inserat un canal neautorizat într-un multiplex autorizat. pentru a difuza un canal neautorizat prin televiziune digitala terestră, nu este suficient ca piratul să obtină sau să construiască un transmițător FIF sau UIF, ci trebuie de asemenea să construiască sau să procure, apoi să configureze echipamentul și software-ul pentru a codifica digital semnalul. Apoi trebuie sa creeze un multiplex de sine stătător, pe care apoi să il emită. Există rapoarte ale autoritatilor privind televiziune pirat transmisă prin multiplexuri digitale, dar acestea sunt foarte rare și cu puține excepții, au fost rapoarte false, confundându-se suprapunerea de semnal digital de la multiplexuri autorizate din regiunile învecinate sau din țări străine vecine.

Cu toate acestea, începand cu anul 1972, când a fost emisa prima televiziune pirat ( in SUA ) si până in prezent au fost detectate peste 50 de televiziuni pirat ce se repetau la anumite intervale ( cu noi programe neautorizate ) si care au transmis ilegal de mai multe zeci de ori fiecare, atât in America de Nord, cat si in SUA, Asia, Africa, Australia etc.


4 comentarii despre subiectul „Televiziuni pirat”:
Anonim

N-avem si noi pe 0TV?

Anonim

Nu, ca ala are licenta.

Anonim

pai nu stie ca e OTV ITALIA,la fel ca MEDIASET s-au ca multe altele,pui antena pe satelit si se facu lumina si reseptorul ,bineinteles

Anonim

are licienta in italia .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile