miercuri, 26 februarie 2014

Antena Group vs. Focus Sat

Antena Group a transmis la CNA o notificare referitoare la inlocuirea sistemului de criptare și compresie a semnalului audio-video și trecerea la un nou tip de transmisie DVB-S2, MPEG4-H 264, pentru pachetul de programe de televiziune Antena1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle TV și GSP TV. Insa acest punct de pe ordinea de zi a sedintei CNA din 25 februarie 2014 s-a amânat, pentru a se solicita un punct de vedere de la distribuitorii de programe interesați.

Antena Group anuntase operatorii, inca de pe date de 14 ianuarie 2014, ca va cripta în Conax canalele de pe satelitul Eutlesat de la 16 grade est si ca va trece la transmisie in standardul DVB-S2 MPEG4, in data de 4 martie 2014, ora 02:00 ( detalii AICI ).

În aceeasi ședința, CNA a luat la cunostiinta de notificarea Focus Sat de renunțare a retransmisiei programelor Antena Group și de Notificarea Antena Group de încetare a acordului de retransmisie de către Focus Sat a programelor Antena Group. Pe 6 ianuarie 2014, canalele Antena Group nu au mai fost transmise pe platforma DTH Focus Sat Romania, din cauza neintelegerilor financiare dintre cele doua companii ( detalii AICI ). Tot din acelasi motiv au fost retrase si din grila operatorului prin satelit DigiTv, acum doi ani ( detalii AICI ).

De asemenea, Focus Sat a mai depus o solicitare in care cere modificarea principiului must-carry, in asa fel incat sa fie aplicabil tuturor furnizorilor de servicii de programe, fără diferentieri tehnice. Așadar, Focus Sat solicită aplicarea principiului must-carry si la satelit, probabil in ideea de a retransmite canalele Antena Group fără conditionari financiare, la fel ca la televiziunea prin cablu. Intrucat canalele Antena Group sunt incluse in lista must-carry, daca demersul Focus Sat va avea succes, operatorul DTH al UPC va putea retransmite televiziunile Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle TV și GSP TV fără plata unei taxe, cu exceptia situatiei ca Antena Group decide sa isi retraga canalele din aceasta lista a televiziunilor obligatorii la retransmisie.
________________________________________________________________

PS: Pentru a nu mai scrie un articol separat, o informatie conexa cu Antena Group si UPC ( despre care un cititor ne-a informat ) este că pe unul din satelitii de la 0,8 grade est, poziția orbitală unde este transmis DTH-ul romanesc Focus Sat ( dar si DTH-ul Digi Tv ), există o transmisie test ( la data scrierii articolului ) pe una dintre frecventele operatorului ESS Romania, ce difuzează programele televiziunii Antena 3, sub denumirea de "ESStest". Am verificat frecventa, dar acum este criptată emisia:

Frecvența 12456, polarizare verticală, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S QPSK, Criptat Conax CAID 0B02, MPEG 2 - 3,9 Mbps.

Rămâne de văzut daca acest test va fi pe durată indelungată si se va transforma într-o transmisie permanentă sau va fi eliminat. Însa la momentul scrierii articolului, transmisia exista, desi nu va putem confirma ce este in acest moment emis pe aceasta ( dacă este emisă in continuare Antena 3 sau alt canal).

Update 1 septembrie 2014, ora 17:00 - Începand cu 1 septembrie 2014, televiziunile Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle și ZU TV sunt transmise prin serviciul DTH ( televiziune prin satelit ) Focus Sat ( UPC Romania ). Detalii gasiti AICI.


20 de comentarii despre subiectul „Antena Group vs. Focus Sat”:
Unknown

Acuma (17:30) canalul este blocat sicrie Canal Codat !

Unknown

CHIR ACUM AM FACUT ACEASTA SCANARE SI NU FUNCTIONEAZA

Anonim

S-a criptat. Nu mai merge. A mers. Era Antena 3.

Anonim

merge si acum dar e codat. tot A3 e

Anonim

Este antenna 3 criptat conax, se deschide de la cei care au pachet cdn !

Anonim

pai solicitarea FocusSat este buna ,dar tare mii ca iese si Antena Group din must-carry credeti ca FELIX e prost si ramin cu buza umflata .Numi dau seama ce interese sunt ,de ce la cablistii nu percep taxa,dar pina la urma nu mai e la digi,focus si cine o mai urma, asa ca trec la cablisti,aici sunt foarte multi abonatii

impulsbv

Se deschide si acum la cei care au card CDN !

Anonim

cdn sau canal digital nordic pentru cei ce nu stiu nu este pachetul din care se deschide acel canal , va rog cei care nu stiti sa cerneti o informatie sau nu stiti sa o cititi tehnic nu duceti si pe altii in eroare - in special cei cere nu cunosc indeaproape normele de criptare, dth-uri...etc, in realitate este vorba de cardurile test din moldova ,asa ca...

Anonim

Situatia este destul de complicata.Conform legii must carry,UPC si RDS nu sunt obligati la retransmisie daca Antena Gurp modifica parametrii de receptie.Deci daca UPC si RDS nu sunt de acord sa mai retransmita programele,Antena Grup va intra in faliment in doua luni !Toate contractele de publicitate le vor fi reziliate,banii din drepturile de autor nu vor mai sosi !
Deci este must carry,dar nu te transmitem !Nu putem sa te mai transmitem !Nu suntem obligati sa schimbam toata aparatura !
Antena Grup poate iesi din lista must carry.Atunci RDS (care este la cutite cu Intact) le va scoate din grila,pentru ca nu vor plati banii ceruti de V.UPC poate proceda la fel !Deci dl.V trebuie sa fie extrem de atent cu cei doi jucatori pentru ca s-ar putea sa o muste rau !
Acum randul Focus-ului.Deocamdata nu sunt disperati pentru lipsa programelor.Focus Sat-ul este cel mai ieftin DTH de pe piata,este singurul ce da echipamentele in custodie,nu obliga clientul la un contract strict !Cine este destept si vrea economie la buget il alege.Cine nu sa plateasca abonamente si chirii in euro (majorat cu 1-3% fata de oficial)cat 30% din abonament la Dolce si Orange.!
Piata este intr-o continua miscare si nimeni nu sta cu mainile in san !
In aprilie urmeaza Dolce la negociere cu dl.V !
Consider ca incapatanarea Antena Grup le va aduce mari pierderi !
Ei depind de provider-i si nu invers !trebuie sa inteleaga acest aspect !

Anonim

Ce legatura are schimbarea parametrilor de receptie cu lista must carry ? :)) Pot sa ii schimbe de cate ori doresc, sa emita ba MPEG 2, ba MPEG 4, ba DVB-S, ba DVB-S2, ba pe alt satelit, atata timp cat NU SOLICITA TAXA DE REDISTRIBUTIE A CANALELOR PROPRII pentru tv cablu: aceasta inseamna liber la retransmisie.

De asemenea, nu exista conditionari tehnice, Antena Group ofera atat smarcarduri si acces gratuit, cat si acces GRATUIT direct din sursa de distribuite prin fibra optica.

Anonim

Inainte de a face comentarii,citeste legea si comunicatul UPC.Iti vei da seama de legatura !
Dar pentru ca sunt dispus iti explic:
-Ai 500 de sisteme de receptie cu CAM power VU MPEG2 ,modulatie DVBS modul de compresie audio MPEG1 Layer II, serviciul de teletext non-DVB si vizionezi antena 1 gratis.
De pe 4 martie ti se ofera un card de acces conax ,treci la alt standard MPEG4 - H264 modul compresie audio la AAC ,modulatie DVBS2 serviciu teletext standard DVB si esti invitat sa vizionezi tot gratis.Numai ca iti trebuie 500 de stb-uri,sa nu mai vorbim de altele !
Investeste te rog,in cazul in care pentru divizia DTH pe care o detii ti s-au cerut de 4 ori mai multi bani !
Capisci ?

Anonim

Deci va da faliment UPC ca va cumpara 500 de stb-ur x 100 euro stb-ul = 50.000 euro :))))))))))
Acum inteleg eu de ce nu baga canale noi, fiecare canal nou il costa 50.000 euro si faliment scrie pe el. Nu credeam ca valoarea unui operator e de 50.000 euro. Asta daca nu cumva le foloseste pe alea de la canalele scoase. :))) Hai sa lasam glumele de o parte si sa revenim cu picioarele pe Terra.

Anonim

Nu va da faliment.UPC apartine de Liberty Global,detinuta de John Malone,nr 65 in top forbes miliardari !
Are o cifra de afaceri de 10 ori bugetul Romaniei pe un an.Nu vrea sa mai furnizeze programele !
Exact cum dadea faliment Intact-ul daca accepta sa furnizeze programele pe platforma Focus Sat,tot asa i-o va coace UPC-ul !

Anonim

am pus o antena plasa ,introdusa la tv in modulator si am Antena 1 bek

Anonim

focus sat a pornit cu pacaleala in basarabia . in romanica s-au prins musterii cu cine au de-a face

Anonim

Suntem in 04 martie nu s-au codat programele intact preluate de pe EuW2.

Anonim

Pai nu i-a lasat CNA-ul, i-a amanat. Vezi ca scrie asta in prima parte a articolului.

Anonim

Te rog sa casti ochii si sa citesti cum trebuie !S-a amanat in sedinta din 25 februarie 2014.Suntem in 04 martie 2014.Trecerea era programata pentru astazi la ora 02.00.Scrie mai jos !
Sa le fie frica de ceva celor de la Intact ?Presiuni ?
Hmmm.....

Anonim

Pai nu s-a mai discutat la CNA de pe 25 februarie.. i-a pus in asteptare pana o avea timp sa discute cu operatorii.. S-a anuntat oricum ca noua data este 18 martie 2014, pentru trecerea la DVB-S2.

[link]http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/canalele-antena-group-nu-au-trecut-inca.html[/link]

Anonim

urmaresc ultimele schimbari pe piata tv si sunt total dezamagit.ca sa fiu mai explicit trebuie sa stiti urmatoarele:mai intai am fost la boom,apoi la akta,dolce iar acum la focus=primele doua au falimentat iar dolcele ma falimenta pe mine cu circa 100 ron lunar.asa am ajuns la focus.dupa o intreaga aventura sa fac rost de cartela pentru ca aveam si decodoare si antenele ramase si chiar nu aveam intentia sa fac depozite de echipamente.cei care comercializeaza focus nu au interes sa dea in custodie ci doar sa vanda complet,sau daca accepta custodia in loc sa taxeze tariful standard focus cer de 2,3 ori acest tarif cel putin in zona mea bacau.bun acum focusat inultima vreme a operat niste schimbari in grila vezi litigiul cu antenele si semnalez doua probleme:dupa o luna inca au doua programe fara subtitrare sau partiala iar progtamele oferite compensatie la antene i pachetul famili nu sunt decat in pachetul superior.oare este asa greu de corectat aceste deficiente sau au dat-o si ei de gard ca multi altii?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile