sâmbătă, 15 februarie 2014

Lansarea satelitului Astra 5B la 31,5 grade Est ( Orange Tv ) a fost amânată a treia oară

Zborul rachetei Ariane 5, care urma sa lanseze sateliții de telecomunicații Astra 5B si Amazonas 4A, a fost din nou amânată. Ultima data, dupa o serie succesiva de amânari, lansarea satelitului Astra 5B fusese amânată pentru data de 7 Martie 2014.

Motivul pentru noua amânare a misiunii este acela de a fi efectuate verificări suplimentare ale satelitului Amazonas 4A.

O noua dată de lansare va fi comunicată de catre Arianespace în viitorul apropiat. Aceasta este a 3-a amânare a lansării satelitului pe care il așteaptă Orange Tv România.

Misiunea VA216 a rachetei Ariane 5 trebuia sa plaseze pe orbită satelitului Astra 5B, cu o capacitate de 6 transpondere în Ka și 40 in banda Ku, precum si satelitul Amazonas.

Astra 5B va emite de pe poziția 31,5 grade ( este satelitul care va inlocui pe cel actual folosit de către DTH-ul Orange Tv Romania ), iar Amazonas 4A de la poziția 61 ° Vest.

Update 24 februarie 2014: Arianespace a programat lansarea satelitului Astra 5B pentru data de 22 martie 2014. Detalii gasiti in articolul de aici.


9 comentarii despre subiectul „Lansarea satelitului Astra 5B la 31,5 grade Est ( Orange Tv ) a fost amânată a treia oară”:
detrax

Ce ghinion frate, trebuia sa se lanseze din decembrie 2013 si au tot amanat din cauza lui Amazonas ala.
Cred ca nici in martie 2014 nu se mai lanseaza.

Anonim

Pana la urma nu se va mai lansa deloc :))

Anonim

Trebuie sa se lanseze, satelitul actual e epuizat, nu cred ca mai rezistă până la iarna viitoare.

Anonim

Orange trebuie sa gaseasca solutii alternative. Oricum nu inteleg ce a fost in capul lor cand si-au ales satelitul asta din mai multe considerente. Speram pana acum sa vedem cat mai curand noi programe, dar acum....

Anonim

Satelitul si SES Astra in sine nu au nici o vina, ei asteapta sa il lanseze din decembrie 2013 parca... Depind insa de altii, de Ariane Space si de satelitul Amazonas...

Anonim

Sunt aproape convins ca mutarea Astra 2B pe 31.5 de la 19.2 nu a fost o greseala. Aveam acolo un 1E pentru back-up in cazul in care 1G moare dar acum a ajuns acolo si 2B ... Cred ca Astra va pune in functiune pe 2B pana cand 5B ajunge la destinatie.

detrax

Astra 1E a fost lansat in 1995 si a avut o durata de viata de 14 ani, deci in 2009 a cam devenit inutil, celulele din panourile solare sunt aproape duse, nu poate fi folosit ca backup, chiar daca acum e la 31,5 est... Poate sa mai duca doar asa, cateva transpondere...

Astra 2B e singurul backup, ca a fost lansat in anul 2000 si are o durata de viata de 15 ani, deci mai merge 1-2 ani la capacitate aproape maxima.

Astra 1G fost lansat in anul 1997 si are durata de viata de 15 ani, deci e expirat de mult... ma mir cum mai functioneaza... oricum, cica are probleme cu energia, poate functiona corect doar cu maxim 20 de transpondere active, atat mai pot duce panourile solare... Iar ele are acum 21 de transpondere active, desi transmite fortat la maxim, ceea ce ii va deteriora rapid capacitatea de utilizare...

Anonim

Astra 1E functioneaza cam la fel ca 1G. Sub energie optima, insa si 1E poate sa duca 20 de TP-uri. Presupun ca 1E ramane ca backup, si 2B va fi pornit pentru extinsie capacitate. Insa asta presupun numai ... Astra 1E chiar daca nu functioneaza in acest moment inca mai este clasificat operational.

Anonim

Poate cu ajutoare, face si Orange un upgrade mai serios la programele pe care le are acum.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile