vineri, 14 februarie 2014

Satelitul Astra 1N este mutat la 19,2 grade Est

Operatorul de sateliti SES Astra a început ieri mutarea satelitului de telecomunicații Astra 1N, din poziția temporară 28.2 grade Est catre pozitia 19.2 ° E, unde va avea o acoperire identică pentru toate transponderele.

Din pozitia orbitală 19,2 grade Est, Astra 1N va asigură receptia programelor în intreaga Europă cu antena cu un diametru de 60 cm.

Astra 1N a fost lansat în august 2011, cu o racheta Ariane 5, fiind fabricat de Astrium si bazat pe platforma Eurostar E3000. Satelitul Astra 1N este echipat cu 52 de transpondere in banda Ku.

Durata de exploatare a satelitului este de 15 ani, dintre care au mai ramas peste 12 ani în care Astra 1N va oferi semnal de la 19,2 grade est.

Astra 1N va ajunge la 19,2 grade Est în aproximativ două săptămâni.

UPDATE 04 martie 2014: Astra 1N a ajuns la poziția orbitala 19,2 grade est si va începe emisia. Detalii AICI.


9 comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 1N este mutat la 19,2 grade Est”:
Anonim

acoperire vad ca avem

Anonim

Stiti cumva ce canale va transmite ASTRA 1N pe 19.2 grade Est

Anonim

interesant ! nu stiu de ce romanasii nostri nu trec pe satelitu asta sincer ! probabil sa fie costurile de transmisie mai mari sau ? astept un raspuns poate stiti !

cris

19,2 est e o pozitie orbitala cu mai multi sateliti. E printre cele mai celebre, vechi si cautate pozitii. Probabil din aceasta cauza e mai scumpa ca alte pozitii orbitale, iar operatorii romani o evita, desi ar merita din plin. La 19,2 est sunt vreo 500 de canale SD si cateva zeci HD, toate necodate, care ar face bine la orice operator DTH din Romania, ce le-ar oferi ca supiment la grila proprie, care ar fi suficient sa contina vreo 50 de programe romanesti. Cred ca ar rupe piata un operator DTH romanesc pe Astra 19,2 Est. Inclusiv multi de la cablu digital si analogic ar trece la un astfel de operator.

cris

@Anonim 14 februarie 2014, 19:50,
Daca Astra 1N are 52 de transpondere, iti dai seama ca asta inseamna 500 de canale SD sau 200 HD ?
Probabil vor fi preluate unele canale din cele deja existente pe satelitii de la 19,2 est, iar restul vor fi inchiriate. Nu are de unde sa stie nimeni care vor fi cele 500 de televiziuni care vor inchiria banda pe cele 40-50 de transpondere ce vor fi activate de-a lungul timpului.

Anonim

Daca am inteles bine, Astra 2C va fi mutat pe alta pozitie. 2C trebuia sa fie mutat de la 19.2 deja acum un an pe 28.2 insa nu s-a efectuat. Eu as fi mai mult decat fericit daca s-ar muta macar TP-urile HD+ si ARD de pe 2C pe 1N

Anonim

azi a ajuns astra 1n la 19 est

Zodrac

Stiu ca e un articol de acum 4 ani, dar as vrea sa intreb daca poate cineva sa imi spuna de ce, in anumite momente ale zilei prind anumite programe pe astra2 si in anumite nu. Nu e un pattern, e randoom. E vb depre pachetul (Pro 7, sat.1, rtl, rtl2)

Multumesc

Anonim

Eu nu am astfel de probleme cu antena de 80 cm... Poate nu e foarte bine reglata antena si/sau LNB-ul, iar acea frecventa are semnal mai slab si receptia e influentata de diversi factori in anumite momente ale zilei, iar pe celelalte frecvente, cu semnal mai puternic, nu se manifesta fenomenul, deoarece au rezerva de semnal suplimentar suficienta...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile