luni, 10 februarie 2014

UPC Romania s-a retras din Asociația de Comunicatii prin Cablu

UPC Romania a anuntat astăzi retragerea sa din cadrul Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (A.C.C.), începand cu data de 1 februarie 2014, anunță WallStreet.ro.

Aceasta decizie ar fi fost luată in urma reevaluarii de catre UPC Romania a strategiei A.C.C. si in urma analizarii activitatii din ultima perioada a Asociatiei.

"In acest context, dorim sa mentionam ca declaratiile recente ale domnului Radu Petric, Presedinte A.C.C., declaratii facute in numele asociatiei, nu sunt in acord cu pozitia UPC Romania si nu reprezinta punctul de vedere al companiei noastre”, subliniaza comunicatul oficial al operatorului telecom.

La randul sau, contactat de Wall-Street.ro, Radu Petric spune ca UPC Romania nu a oferit explicatii privind decizia e retragere din asociatie.

Membrii activi ai Asociatiei de Comunicatii prin Cablu au următoarele obligaţii:

- să adopte un comportament care să confere credibilitate industriei de cablu şi să sporească buna reputaţie a acesteia;
- să trateze drept confidenţială orice informaţie cu privire la activitatea şi afacerile clienţilor cu care interacţionează în plan profesional;
- să imbunătăţească percepţia şi increderea publicului în industria de comunicaţii;
să adopte modalităţi de informare cu privire la serviciile oferite care să nu diminueze demnitatea profesiei;
- să evite acţiuni, practici şi activităţi care pot discredita sau prejudicia dezvoltarea sectorului de activitate;
- să respecte până la capăt şi în totalitate acordurile verbale sau promisiuni de orice natura făcute unui alt membru al Asociaţiei sau unui client sau potenţial client;
- să trateze corect publicul şi colegii de profesie, respectând principiile concurenţiale legitime şi interesele celorlalţi;
- să respecte drepturile de proprietate de proprietate intelectuală ale titularilor;
- să nu disemineze în cunoştinţă de cauză informaţii false sau incorecte şi să corecteze cu promptitudine astfel de comunicări eronate de care sunt responsabili;
- să se asigure că toate materialele proprii difuzate în reţelele lor sunt în concordanţă cu legile şi regulamentele în vigoare, luând măsurile de precauţie raţionale pentru aceasta;
- să nu lanseze faţă de clienţi sau viitori clienţi afirmaţii defăimătoare despre alţi membri;
- să răspundă oricărei plângeri sau reclamaţii care a fost transmisă Asociaţiei şi să participe în toate acţiunile Asociaţiei pentru rezolvarea plângerii sau reclamaţiei.

Asociatia de Comunicatii prin Cablu are ca obiective:

- Promovează, Reprezintă şi Apără interesele membrilor asociaţiei.
- Participă activ la elaborarea documentelor legislative cu impact asupra industriei cablului în toate fazele (de la iniţiere la aplicare); este o porta-voce a membrilor asociaţiei pentru propunerile acestora în domeniul legislativ.
- Monitorizează tendinţele industriei, informează membrii asupra tendinţelor existente, semnalează membrilor oportunităţi de afaceri în domenii apropiate (în special în piaţa liberalizată a telecomunicaţiilor).
- Examinează aspectele economice, tehnice, legale şi etice legate de punerea în funcţiune, operarea cu success şi extinderea reţelelor de cablu.
- Oferă un spaţiu în care divergenţele comerciale, legale, tehnice ce pot să apară între membrii, pot fi rezolvate.


14 comentarii despre subiectul „UPC Romania s-a retras din Asociația de Comunicatii prin Cablu”:
Anonim

Începe războiul ? :-)

Anonim

Varza albastra inpotriva lumii:-)))))))))))))

Anonim

Bravo lor, au sange in instalatie

anonim

daaa au instalatie puternica/sa vedem daca tine.eu cred ca da

Anonim

pai trebuia sa iasa ca cotizeaza mult la astia si nu le apara interesele.Din cauza astora se intirzie DVB-T.

Anonim

Te contrazici singur, într-o singura frază. Dacă din cauza lor se întârzie DVB-T, atunci le apără interesele UPC-ului. Hotărăște-te ! -:)))

Anonim

UPC - ul e suparat ca trebuie sa transmita la liber Digi 24 HD...de aceea se retrag din asociatie.Prin acest canal RCS RDS face reclama pe mosia dusmanilor. Acesta este adevaratul motiv privind retragerea din Asociatia Cablistilor.

DTH Fan

Oare ? Dar celelalte canale pe care le transmite deja de la RCS-RDS, cum ar fi UTV sau UTV HD ? :))))) Alea nu i-a deranjat ? Deci pica motivul tau din cauza că face reclama.

E vorba ca Digi 24 e un program de stiri foarte bun si normal, care va rupe celelalte programe de stiri daca intra pe alte retele concurente si nu le convine celor care isi promoveaza politica pe respectivele canale de stiri. Aceasta e adevarul, nu faptul ca fac reclama la concurenta. Motivul e unul politic, nu economic.

marian

adevarat graiesti DTH fan, digi 24 e un canal de strii foarte bun, nu-i un canal de casa al politicienilor, stri precise, corecte, iar daca ar intra la cablisti cat si pe DTH, ar fi o lovitura dura pentru celelalte posturi de stiri , cred ca ar fi numai pe digi 24 pe farfuria noastra, dar pfffffffffff, ma indoiesc ca vreun provider va fi receptionat, exista multa ura intre cablisti.

Anonim

Pai UPC nu are cablu.atunci.........

Anonim

UPC va introduce digi 24 in grila Focus Sat.
UPC si RDS se pregatesc sa reununte definitiv la programele antena grup.
Pe cablu aceeasi firma(UPC) nu plateste nimic,iar pentru platforma DTH ar trebui sa plateasca aprox 3 milioane de euro anual.Ce vrea dl.Voiculescu sa faca ?

Anonim

"UPC România a transmis, în 27 ianuarie, o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Potrivit documentului obţinut de agenţia MEDIAFAX, UPC România spune: "Dorim să vă supunem atenţiei anumite acţiuni abuzive ale Antena Group, care reprezintă încălcări flagrante are prevederiior legale privind regimul must carry".

Compania UPC România spune că a fost informată de către Antena Group, prin intermediul a patru notificări, că vor fi modificaţi parametrii tehnici de emisie şi recepţie pentru Antena 1, Antena 2, Antena 3 - News & Current Affairs, Euforia TV şi GSP TV, toate aceste televiziuni fiind obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii, potrivit listei "must carry", publicate pe site-ul CNA în conformitate cu Legea audiovizualului.

"(...) comutarea a fost programată de către Antena Group iniţial pe 4 februarie 2014, aceasta fiind însă reprogramată în data 4 martie 2014, prin notificarea din 10.01.2014", se spune în adresa transmisă CNA de UPC România.

În acelaşi document se spune că Antena Group vrea să modifice sistemul de criptare (de la sistemul Power-Vu Ia sistemul de criptare CONAX), modul de compresie video (de la MPEG2 la MPEG4 - H264), modul de compresie audio (de la MPEG1 Layer II la AAC), tipul de modulaţie (de la DVB-S la DVB-S2), serviciul de teletext (de la non-DVB la standard DVB).

"Ca urmare a acestor modificări, UPC nu va mai putea retransmite Canalele (cele cinci televiziuni din portofoliul Antena Group, n.r.) decât dacă va efectua o serie de investiţii importante în echipamente compatibile cu noii parametri impuşi de Antena Group. În schimb, aceste modificări vor atrage o reducere semnificativă a costurilor radiodifuzorului cu transmisia Canalelor", spune UPC România."
"UPC avertizează în protestul transmis către CNA: „Menţionăm, de asemenea, faptul că, în cazul în care Antena Group nu va fi de acord să suporte costul acestor echipamente, ne vom afla în imposibilitatea de a retransmite Canalele începând cu data de 4 martie 2014, interesele abonaţilor noştri fiind astfel serios afectate”.
Asa le trebuie antenelor,pentru asta se pregatesc cei mai mari cablisti din Romania !

Anonim

forteaza nota cit ai mai permite, apoi intervine la cablisti,are Antena Group o strategie

Anonim

Intrucât canalele fac parte din lista must carry si deci trebuie să fie puse la dispozitie gratuit pentru distribuție, va fi oferit operatorilor câte un smartcard gratuit si diferit pentru fiecare canal în parte sau le va fi acordat accesul gratuit direct in sistemul MCR (Master Control Room) al Antena Group, de unde operatorii cablu tv, DTH sau IPTV pot prelua semnalul necodat gratuit.

SURSA: http://hdsatelit.blogspot.com/2014/01/antena-1-antena-stars-antena-3-euforia.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile