marți, 11 martie 2014

De ce nu este introdus Digi 24 la operatorii de tv cablu concurenți RCS-RDS ?

Televiziunea de stiri a RCS&RDS, Digi24 HD, ar fi trebuit sa fie in grilele tuturor cablistilor de la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce postul a fost declarat liber la retransmisie si a fost inclus pe lista posturilor pe care operatorii de cablu sunt obligate sa le retransmita, anunță Hotnews.ro.

Cu toate acestea, postul nu este disponibil inca pentru telespectatorii principalilor concurenti ai RCS&RDS, UPC si Romtelecom/Nextgen, care pun problema unor posibile incalcari ale regulilor concurentei.

La solicitarea HotNews.ro, reprezentantii RCS&RDS au aratat, intr-o serie de raspunsuri transmise luni, ca operatorii de cablu aveau la dispozitie 30 de zile, pana pe 6 martie inclusiv, sa-si modifice grilele de programe, asa incat acestea sa includa si noile posturi must-carry, printre care si Digi24 HD.

In cazul principalului concurent, UPC, RCS&RDS spune ca aceasta companie nu a intreprins nici procedurile preliminare pentru a putea include noul post in grila sa. Compania anunta ca va apela la toate masurile legale pentru ca postul must-carry sa fie introdus in grilele operatorilor.
RCS&RDS: In data de 4 februarie 2014 a fost publicata pe site-ul CNA, lista posturilor must carry pentru anul 2014, printre care se regaseste si Digi24 HD. Conform reglementarilor CNA, operatorii au la dispozitie un termen de 30 zile de la data publicarii listei (respectiv pana pe 6 martie inclusiv) pentru modificarea grilelor de programe, in sensul includerii noilor programe must carry.
RCS&RDS: Pana astazi, 10 martie 2014, RCS & RDS nu a primit nicio solicitare pentru retransmisia Digi24 HD in reteaua de cablu a UPC.

RCS&RDS: RCS & RDS va intreprinde toate masurile legale necesare pentru introducerea acestui post TV must carry in grilele de programe ale operatorilor de cablu. HotNews.ro a incercat sa obtina un punct de vedere de la UPC, insa reprezentantii companiei nu au putut fi contactati. Luni, Reportervirtual.ro mentiona ca "UPC invoca necesitatea unui aviz al Consiliului Concurentei in materie, fiind vorba despre primul caz in care postul de televiziune al unui cablist ar trebui preluat si difuzat de ceilalti cablisti. Acest lucru, potrivit unor surse de la UPC, poate duce, in viitor, la "politica faptului implinit" si in privinta altor posturi, precum Digi Sport, de pilda".

Pe de alta parte, reprezentantii Romtelecom - companie care detine si reteaua Nextgen - spun intr-o serie de raspunsuri transmise marti HotNews.ro ca Romtelecom a asteptat o pozitie oficiala de la Consiliul Concurentei si, deoarece aceasta nu a venit pana la expirarea termenului legal pentru aplicarea noii liste must-carry, compania a decis sa nu introduca Digi24 in grila sa. Iar Romtelecom sustine ca "introducerea canalului apartinand unui alt operator in propria grila de canale TV constituie o incalcare a principiilor concurentei".
Romtelecom: Pana la expirarea termenului legal in care companiile ar fi trebuit sa se alinieze noii liste must-carry, Romtelecom a asteptat o pozitie oficiala din partea Consiliului Concurentei pe acest subiect. Intrucat aceasta nu a aparut pana la expirarea termenului sus-numit, compania a decis sa nu introduca Digi24 in grila sa de programe.
Romtelecom: Romtelecom depune toate eforturile necesare pentru respectarea cerintelor legale, inclusiv a acelora din domeniul audiovizualului.
Romtelecom: De asemenea, Romtelecom crede cu tarie ca introducerea canalului apartinand unui alt operator in propria grila de canale TV constituie o incalcare a principiilor concurentei. Sustinem aceasta pozitie intrucat spatiul media disponibil pentru un furnizor fara nici un cost in retelele competitorilor sai poate conduce la obtinerea in mod neetic a unui avantaj comercial rapid pentru detinatorul respectivului canal. O astfel de situatie poate reprezenta o deviere de la principiile care au stat la baza reglementarii must-carry in cadrul Directivelor Europene, mai precizează Hotnews.ro.


24 de comentarii despre subiectul „De ce nu este introdus Digi 24 la operatorii de tv cablu concurenți RCS-RDS ?”:
Anonim

rcs-rds, vorbeste si se plange de corectitudine, ma faceti sa rad, cate programe au introdus ei din must-carry, (versiunea 2014) sa aud, niciunul...haloo CNA-ul aude, repet rds-rcs NU a introdus nici un program must-carry (versiunea 2014)...asa ca rds-rcs , fi tu corect si introdu canalele de la musty-carry si pe urma plange-te !!!
hallo reprorter, de ce nu i-ati intrebat de asta......

Anonim

nici rds nu se aliniaza must carry..nu au introduc pe cablu digital mynele tv si credo tv, desi sunt must carry...asa ca sa nu strige hotul...hotiii !!!

Anonim

Rcs-rds, vorbeste si se plange de corectitudine,cate programe au introdus ei din must-carry,anul asta sa aud, niciunul... CNA-ul ce faceti?se aude, repet ca rds-rcs NU a introdus nici un program must-carry anul acesta...asa ca rds-rcs , fi tu corect si introdu canalele de la musty-carry si pe urma plange-te !!!de exemplu unde is:maynele tv,trevel mix,credo,alfa etc?respectati legea suntem in 11 nu in 6 martie!

Anonim

ce misto,ehhhhhhhhh cum e rcs? iti place ? tu marite rcs ai sabotat pe toti....acum platesti

Anonim

U tv este detinut 100 % de compania RCS & RDS si se afla in grila celorlalti operatori, mai sunt si alte posturi in care RCS & RDS este actionar si sunt in grila celorlalti si nu a deranjat pe nimeni si sunt de ceva vreme. Este posibil ca RCS & RDS sa mai cumpere si alte posturi, ce vor face cei de la Romtelecom si UPC? Problema la Digi24 probabil vine chiar din nume care face referire directa la serviciile oferite de operator.

geo

DIGI este de fapt prescurtarea de la DIGItal, nu este prescurtarea de la RCS-RDS. Deci are legatura cu orice altceva, nu cu RCS-RDS: cu transmisia digitala tv ( pe care o au toti operatorii, prin cablu tv si/sau satelit), cu discurile digitale, cu televiziuile transmise digital, cu internetul, care e tot digital si asa mai departe

Daca unii sunt insuficient evoluati intelectual s[ faca analogie intre cuvantul Digi ( prescurtatea de la digital ) si serviciile RCS-RDS, nu e vina RCS-RDS pentru confuzie. Cunosc destui reduși care spun : "Mi-am luat antena digi de la Dolce". Hai sa fim seriosi totusi si sa nu motivam cu motive inventate.

Anonim

Bravo Geo ! Absolut corect !!! Adevarul este ca nu se doreste introducerea DIgi 24 la alti operatori, din cauza ca este o televiziune de stiri, Daca era una de manale, de exemplu Digi Party, nu avea nimeni nimic impotriva, iti garantez.
Dar asa, ca vin alegerile, sunt destule interese POLITICE ( nu concurentiale economic) care se opun introducerii Digi24 in grilele altor operatori, pentru ca poate căpăta putere acest Digi24, fiind un post impartial si de 10 mai de calitate decat celelalte televiziunile de stiri, care manevreaza neamul românesc si ofera doar indobitocire, cancan si stiri de fals senzational,

Unknown

Cum au spus-o și alții anonimi, când ei ne vor oferi nouă Mynele TV pe care îl așteptăm de 5 ani în grilă, atunci să se plângă că nu preiau alții Digi24. M-aș fi mutat de mult dacă ar fi fost UPC-ul la mine în oraș, dar ei sunt singurii care oferă cablu digital în Alexandria (mai sunt 2 firme mici care au doar analogic).

Anonim

Jully Mohora, adevărul este ca e perfectă similitudinea dintre Mynele Tv si Digi 24 :)))))) Bravos ! E fix acelasi lucru, nicio diferenta. Alt exemplu mai elocvent nu putea sa dai ?

Unknown

Anonimule, eu spun ce program mă interesează pe mine, că mă uit rar la TV (în unele zile deloc)...dar dintre emisiunile pe care le urmăresc, 2 sunt pe Mynele TV: „Talent Show” (transmisii LIVE cu lăutari din restaurante) și „Mynele Star” unde se dau dedicații. Mă uit pe tabletă pe SeeNow în loc să văd la TV că RCS&RDS „nu se înțelege cu Costi Ioniță”!? Și acum văd că tot ei sunt ăia cu gura mare!

Anonim

Ok, bine bine :)))) Macar daca ai fi dat un exemplu mai alfel, să zicem Planeta Tv HD, mai spuneam.... Chit ca nu sunt fan manele, dar totusi, macar aia au imagine si productii de calitate ...
Sa revenim la Digi 24. Alte opinii decat cele de mai sus ?

Anonim

Salut! Mie nu mi se pare normal sa consideri must carry Digi 24 atat timp cat dau promouri in prostie despre serviciile RDS. Adica isi fac reclama gratis in grila concurentilor. Asta incalca clar principiile concurentei loiale. Daca se obliga sa scoata promourile la produsele proprii, atunci problema dispare din punctul meu de vedere.

Anonim

Adevarul ca Dolce Sport nu difuzeaza promouri la Romtelecom. Crezi ca daca ar intra in lista must-carry, Dolce Sport ar scoate promourile la Dolce ? :))) Alte argumente mai are cineva ?

Anonim

Parere personala: parerea mea este ca atata timp cat un canal tv este transmis doar de un singur operator , si mai ales daca este propria sa productie, nu ar tr sa intre in lista must-carry. Eu consider ca acest lucru e un fel de monopol din moment ce acest operator are cei mai multi clienti. (Si sunt mai mult decat sigur ca celputin 20% din ei nici nu urmaresc acest canal). Corect ar fi ca, aceste canale care formeaza lista must-carry sa li se calculeze ratingul dupa media de vizualizari de catre clientii fiecarui operator dupa care sa adune sumele rezultate. Si asa sar sti exact cat de interesant si de urmarit este acel canal de catre toti cetatenii.

Anonim

?...dar atata timp cat este retransmis doar de catre un operator, acest canal ar tr prima data sa fie pus la bataie contra costsi mai apoi in functie de cat de urmarit e, si in functie de cotatie, daca merita sa nu sa fie in lista must-carry.

Anonim

Acum, din comentarile de aici inteleg de ce digi 24 nu are audienta, CUM SA AIBA AUDIENTA UN POST TV DE CALITATE CU JURNALISM PUR CAND ROMANIA ESTE PLINA DE OAMENI CARE AU DOAR MANELE IN MINTE ?

Anonim

Vorbim de principii sau e vorba de orgolii si jigniri?
RCS-RDS cere respectarea legii, dar ei insisi nu respecta aceasta lege. Hotul striga hotul. Nu conteaza despre ce canale este vorba. Cum sa ceri ca operatorii ceilalti sa respecte o lege pe care tu insuti nu o respecti si anume principiul must-carry? Eu nu mai am RCS-RDS nu stiu daca au introdus canalele respective dar din cate citesc la comentarii se pare ca nu. Deci aroganta maxima pe RCS-RDS nu-si dezmint stilul motiv pentru care niciodata-niciodata nu voi apela la RCS-RDS ori digi nici de-ar ramane ultima companie de pe pamant.

Anonim

Digi24 e un canal tare din toate punctele de vedere

Gabriel Milea

Un prim pas a fost facut de cei de la Akta. Au introdus digi 24 in lista lor de pe site.(in grila nu au de gand) Oricum, de pe digital(akta) lipsesc canale precum U, Travel mix, Credo, iar pe analogic lista e mult mai mare. Aici au preferat sa umple grila cu canale locale si cu Drycooker tv, pardon Topshop.

Anonim

UPC, ROMTELECOM, AKTA sau alta firma de cablu n-o sa introduca programele digi24 sau digi24hd fara o sentinta definitiva si irevocabila, chiar si daca Consiliul Concurentei ar aproba aceasta anomalie ! Si asta poate dura pana la urmatorul must-carry ! De ce spun asta, pentti ca si CNA-ul a spus clar ca nu da amenzi firmelor de cablu care nu introduc digi24 in grila, alta anomalie ! Suntem tara tuturor posibilitatilor !

Anonim

@ Anonim
12 martie 2014, 01:25

ai deja confirmarea mai sus de la @gaby milea , canalul a intrat in grila akta, apare acum si in lista de canale de pe pagina lor

http://www.akta.ro/televiziune/cablu-digital/grila-akta-digital/

@geo poti sa consideri ce vrei, prescurtare sau nu acum este un brand folosit de compania RCS&RDS, dupa succesul avut la lansarea pe satelit cu Digi toate serviciile RCS&RDS au fost redenumite in Digi (DigiNet etc), Nici Sony nu se chema Sony, au scos un produs care a devenit ca nume mai popular decat firma care il producea, asa ca au schimbat numele firmei in Sony.

problema ramane si nu vad ce altceva ii retine sa introduca postul in grila, dupa cum am mai spus utv este 100% al rcs-rds si il au in grila cu placere si UPC-ul si Romtelecom-ul, este un post bun si gratuit, nu vad nici un alt incovenient in afara de nume, nu au de ce sa nu-l introduca, decat daca vor sa se sicaneze reciproc. au multe de impartit dar si alte colaborari.

Anonim

ce spune gaby milea ? ca n-a intrat nici un program de la rds (digi24, sau digi24hd), mai citeste odata atent ! (spune ca apare pe site nu si in grila) M-am interesat la Akta si spun ca o sa-l introduca numai dupa ce consiliul concurentei isi va da acordul, deci ceao, teapa ! deci (niciodata) !

Anonim

da, ai dreptate

inseamna ca au o oferta mincinoasa pe site, asta e mai grav in raport cu abonatul. il introduc sau nu sunt divergentele lor dar macar sa nu minta. probabil a fost pus sa dea bine la numar.

scouty

Dar RDS-ul de ce nu introduce in grila un program excelent pentru copii, cum este DaVinci Learning?
http://www.petitieonline.net/petitie/introducerea_postului_da_vinci_learning_in_grila_rcs_rds_educatia_tinerilor_a_copiilor_si_nu_numai-p26948058.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile