miercuri, 5 martie 2014

Intel Sky Broadcast Ltd este firma care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1 ?

"Oracolul de la Bălcești" este un website recent lansat de Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF. Astăzi, websiteul citat ( link AICI ) a anuntat compania din XGHAJRA, Malta, căreia Liga Profesionistă de Fotbal i-a vândut pentru urmatorii 5 ani drepturile tv pentru meciurile de fotbal din Liga 1: Intel Sky Broadcast Ltd.

Liga Profesionistă de Fotbal a vândut, pentru cinci ani, drepturile TV unei firme cu sediul în Malta. Este vorba despre Intel Sky Broadcast Ltd., iar afacerea s-a făcut prin intermediul casei de avocatură Popoviciu și asociații. Firma malteză poartă, încă, pampers, deoarece la capitolul dedicat vechimii nu dăm decât peste un zero. Investiția este fragedă, dar puternică, pentru că oamenii de afaceri care se ocupă de caz sunt extrem de serioși. Surse credibile susțin că două posturi generaliste vor transmite meciurile din Liga I, la prețuri apropiate de cele pe care practică acum ProTv.

Ieri, LPF anuntase intr-un comunicat semnarea unui parteneriat media cu companie din Uniunea Europeana avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul National al Ligii 1, fara a preciza compania.

In baza acestui parteneriat, LPF va incasa in urmatoarele cinci sezoane competitionale, in mod neconditionat, o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La aceasta suma se va adauga suma de 1.000.000 de euro net anual in situatia in care LPF va organiza competitia "Cupa Ligii", precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1.

Pentru sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF delcarase ca "este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie".


16 comentarii despre subiectul „Intel Sky Broadcast Ltd este firma care a cumpărat drepturile tv pentru Liga 1 ?”:
Anonim

pai ce va spuneam anterior ca e din afara Romaniei!!!! sa vedem cine cumpara,bine ar fi sa ia si EUROSPORT

Anonim

Din afara romanie :-))) Tot unii de pe aici au facut o firma in malta sa nu plateasca taxe si impozite uriase statului !O sa fie dezvaluiti in curand !

Anonim

Surse GSP susţin că în spatele firmei din Malta este finanţatorul celor de la CFR Cluj, Arpad Paszkany.

Fanatik.ro

Lovitură devastatoare pentru DigiSport, Antena 1 și DolceSport! Mogulul Adrian Sîrbu a achiziţionat, alături de „Grupul de la Monte Carlo”, drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal pentru următorii cinci ani!
Despărțit la final de an de Central European Media Enterprises, companie ce deține Pro TV, Adrian Sîrbu vrea să revină în forţă şi să deschidă un nou post de televiziune! El este personajul misterios aflat în spatele şi mai misterioasei firme Intel Sky Broadcast Ltd. Alături de Adrian Sîrbu au mai intrat în tranzacția pentru drepturile TV ale Ligii 1 și alţi potenţi financiar, care fac parte din frăţia selectă a oamenilor de business, supranumită „Grupul de la Monte Carlo”! Este vorba de Elan Schwartzenberg, Cristi Burci sau Mihai Văcăroiu, fiul fostului premier Nicolae Văcăroiu! Cu forţele unite, redutabila falangă financiară, coordonată de Adrian Sîrbu, speră să facă din drepturile TV o super-afacere, care, bineînţeles, să le aducă şi profit! Totalul sumei care va fi plătită LPF pentru următorii cinci ani este de minimum 173 de milioane de euro!
Gino Iorgulescu a dat lovitura!
LPF, forul condus de doar trei luni de Gino Iorgulescu, a anunţat încă de marţi că a ajuns la un acord pentru drepturile TV. Comunicatul Ligii a fost însă unul laconic, fără a se spune ce post tv va transmite meciurile din Liga 1 sau ce sume sume clare vor fi încasate în urma înțelegerii. ”În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia Cupa Ligii, precum şi un procent de 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1″, nota site-ul LPF. În perioada 2011-2014, drepturile TV au fost cumpărate de RCS&RDS, Antena 1 şi DolceSport cu suma totală de 101,184 milioane de euro cu TVA (33,6 milioane de euro pe sezon). Prin urmare, cluburile ar urma să încaseze aproximativ aceleaşi sume anuale, dar de această dată contractul este pe cinci sezoane! Această înţelegere incredibilă s-a făcut în primul rînd datorită lui Adrian Sîrbu, hotărît să revină în forţă pe piaţa din România cu o lovitură spectaculoasă, în ciuda faptului că există speculaţii cum că genialul om de televiziune ar avea o interdicţie de trei ani de a mai lucra în domeniu după despărţirea de CME.
O parte din meciuri pe Prima TV?
Pe listă se află şi un alt nume sonor, Cristi Burci, care se pregăteşte şi el de transformări spectaculoase cu PrimaTV. Omul de afaceri a investit puternic în media în ultimii ani. El a cumpărat de la Dinu Patriciu grupul de presă Adevărul Holding, iar la final de an a achiziţionat şi postul de televiziune Prima TV. N-ar fi exclus ca o parte din meciuri să fie transmise chiar de PrimaTV, o televiziune generalistă aflată în Top 5 în România. Zilele acestea s-au mai vehiculat în media şi numele lui Arpad Paszkany şi George Soros ca posibili cumpărători ai drepturilor TV.

Anonim

da posturile lu paskani

gsp.ro

Firma care a cumpărat drepturile de televizare ale Ligii 1, Sky Broadcast Limited, va cumpăra posturile lui Arpad Paszkany, pe care le va dezvolta pentru a transmite meciurile din viitoarele sezoane ale Ligii 1.

"Voi vinde canalele mele de televiziune pentru că ei au nevoie să descarce drepturile de televizare.

Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dînşilor. Banii respectivi nu reprezintă un efort financiar pentru ei.

România are noroc, compania respectivă are ca ţintă Rusia. Ei vor să se extindă spre Europa de Est. Ei voiau prima dată Ucraina, unde sînt cîteva echipe cu bugete foarte mari.

Ei au renunţat la Ucraina din cauza problemelor de acolo. Le-au simţit de toamna trecută. Aşa s-au orientat către România", a spus Arpad Paszkany la DigiSport.

Transilvania Look şi Look TV sînt posturile deţinute de Arpad Paszkany.

Anonim

deci e adevarat si da toate pachetele

Anonim

Pana la urma cine transmite meciurile din liga 1 ? Nu mai inteleg nimic. Ba prima ba eurosport ori protv. Si noi cei de rand vom plati in plus la catv sau dth? E pt toata lumea sau va fi pay per wieu?

Anonim

Look Tv si Transilvania Live are drepturile. Probabil le va vinde la altii.

Anonim

Look Tv si Transilvania Live au drepturile. Probabil le vor vinde la altii, atat drepturile, cat si cele doua posturi tv. Nu se stie daca vor fi PPV.

Anonim

Ms mult.poate digi sau alt operator sa le ia daca sare cu banii?

Anonim

la 17 pe tvr 1 gino iorgulescu aflati cine a luat drepturile tv

Anonim

Am vazut tarziu mesajul tau. Ce a spus Gino ?

Anonim

uitate pe inregistrare pe tvr ro

Anonim

declaratia lui gino iorgulescu pe gsp ro

gsp.ro

Gino Iorgulescu despre cedarea drepturilor TV către Intel Sky Broadcast Ltd: "Dânşii vor face în aşa fel încît să distribuie meciurile ca să nu sufere nici un consumator. Cluburile trebuie să aibă banii necesari, eu mi-am luat toate măsurile pentru a nu exista riscuri. Am preferat să facem contractul pe 5 ani pentru că vremurile nu se anunţă a fi foarte bune".

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile