luni, 31 martie 2014

Marea Britanie legalizează copierea și conversia conținutului de pe discurile optice

Marea Britanie va permite în curând cetățenilor săi să facă backup / rip / convertire la conținutul discurilor optice, fără a mai încălca legea .

Începând cu 1 iunie 2014, consumatorilor de media din Marea Britanie le va fi permis să realizeze legal copii personale ale discurilor cumpărate ( CD-uri cu muzică, DVD-uri cu filme etc ). Continutul discurile va trebui să fie utilizat în scopuri personale, cum ar fi de exemplu salvarea continutului in formate care pot fi redate sau stocate pe diverse dispozitive cu memorie sau ca și copie de rezervă.

"Nu este legal în prezent să copiezi de exemplu conținutul de pe un CD Audio, pe care l-ai cumpărat si pentru al cărui continut nu esti titular al drepturilor de autor sau să îl convertesti în format .mp3. Modificările vor actualiza legea drepturilor de autor, încât respectivul procedeu de conversie devine legal, atâta timp cât utilizatorii au cumpărat si dețin discul pe care îl copiază, iar copia este realizată pentru uz personal", a anunțat Oficiul pentru Proprietate Intelectuală

Încă din 2011 se propuseseră aceste modificări, dar au fost urmat imediat de o dispută legislativă inițiată de către titularii drepturilor de autor, care au motivat că măsura ar duce la cresterea nivelului pirateriei și că, in cazul în care consumatorii vor putea copia CD-uri, DVD-uri, e-books si alte formate stocate pe discuri digitale, vor oferi conținutul și prietenilor care nu au cumparat discul respectiv.

După aproape trei ani, Marea Britanie a decis că argumentul nu este suficient de puternic, dar a specificat totusi că schimbul de materiale cu drepturi de autor rămâne ilegal.

Nemultumiti, detinatorii drepturilor de autor au declarat că vor depune toate eforturile să îngreuneze copierea și au anuntat consumatorii ca trebuie să rețină ideea că discurile optice mass-media, cum ar fi DVD-urile, pot fi protejate prin tehnologii care previn copierea.


Un comentariu despre subiectul „Marea Britanie legalizează copierea și conversia conținutului de pe discurile optice”:
ROmanul

Adica in Marea Britanie daca-ti converteai CD-ul audio in fisiere MP3 ca sa le asculti de telefonul mobil ori de pe serverul DLNA din casa ori NAS era ilegal? Ce porcarie! Si daca peste 5 ani CD-ul nu mai merge ce faci? Cumperi altul? Pai mai bine erau casetele magnetice de alta data. Am casete de 30 ani care se aud aproape ca atunci cand au fost cumparate de parintii mei. N-o sa vezi un CD care sa tina 30 ani fara sa dea erori chiar de-l tii in carcasa fara sa umbli la el si fara umezeala ori alti agenti chimici in atmosfera ori batut de soare etc. Am CD-uri de cativa ani care dau erori si nu au pic de zgarietura pe ele si-am avut grija de ele. Asa ca...
Nu mai zic de placile de vinil care se aud perfect cu exceptia unor mici zgarieturi dar muzica se aude. La digital daca da erori practic nu se mai poate asculta nimic.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile