luni, 10 martie 2014

Prima țară în care Netflix realizează extinderea europeană a fost confirmată

Stéphane Richard ( CEO Orange ) a confirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Netflix intentionează sa lanseze serviciul său în Franța, în această toamnă, dar a spus că discuțiile despre un acord exclusiv cu Orange sunt premature.

Stéphane Richard a spus că Netflix au contactat operatorii de telefonie fixă ​​din Franța, cu scopul de a încheia un acord, dar niciun plan concret de afaceri nu este în acest moment lansat și nici nu este sigur ce model de abonament al serviciului video-on-demand se va adopta.

"Nu este clar ce model de distributie doresc să aibă, deci dacă este un model pur over-the-top, cum au în SUA, ori va fi un model de distribuție doar pe receiverele operatorilor. Cred că nu au decis încă metoda", a spus Richard.

Richard a indicat că orice acord trebuie bazat pe un rezultat satisfăcător al discuțiilor dintre Netflix și oficialii francezi, privitor la sprijinul pentru crearea de conținut, respectare reglementările franceze și întelegerile financiare și fiscale.

Orange este văzută ca partenerul cel mai probabil pentru Netflix în Franța, deoarece, pe de o parte, este cel mai mare furnizor de internet în bandă largă, iar pe de altă parte rivalii Bouygues Telecom si SFR sunt legați de grupuri mari de mass-media, cum ar fi TF1 și Canal+.

UPDATE 6 ianuarie 2016: Netflix s-a lansat și în România. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Prima țară în care Netflix realizează extinderea europeană a fost confirmată”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile