duminică, 30 martie 2014

Reguli noi pentru aplicațiile Android de pe Google Play

Google a revizuit regulile pentru aplicatiile Google Play, in efortul binevenit de a ramâne cu un pas înaintea programatorilor de rea-credință.

1. De data aceasta, obiectivul principal este interzicerea aplicațiilor cu reclame pop-up care pacalesc sistemul sau serviciul de notificare și care induc in eroare utilizatorii să dea click. Vor fi asadar blocate aplicatiile cu publicitate intruziva, care afiseaza reclame pe ecranul telefonului sau tabletei si după ce utilizatorul a decis sa opreasca aplicatia respectiva. Astfel de publicitate intruziva este catalogata de antivirusii de Android ca virus.

2. De asemenea, tacticile de promovare sau instalare, care provoacă redirecționări dintr-o aplicatie către alte aplicatii din Google Play, pentru ca să le decarcati, fără ca dumneavoastră să le căutați intentionat, vor fi interzise.

3. Vor fi blocate si aplicatiile care trimit mesaje SMS cu publicitate nesolicitată.

4. Se interzice orice utilizare de conținut adult sau de promovare a acestuia.

5. De asemenea, va trebui să se clarifice vanzarea-cumpararea in aplicatii ( de exemplu diverse avantaje in jocuri ), dar sa fie implementat si un mod simplu si evident de anulare a diverselor abonamente create prin aplicatii. Atunci când utilizatorii anuleaza abonamentele, nu le vor fi rambursati banii platiti, dar vor continua sa beneficieze de ceea ce au plătit, până la expirarea termenului pentru care au achitat.

6. Pe de alta parte, aplicatiile "derutant similare" vor fi eliminate, așa că vom spune la revedere de la acele mii de cazuri de Angry Byrdz.

Google va permite dezvoltatorilor de o perioadă de grație de 15-30 zile ( timp specific si diferit pentru fiecare din cele noi 6 reguli ) înainte de a incepe banarea tuturor acestor aplicatii, care nu respecta noul regulament.


4 comentarii despre subiectul „Reguli noi pentru aplicațiile Android de pe Google Play”:
DTH Fan

Foarte bine a facut Google !! Acum cateva luni a trebuit sa apelez urgent pe cineva si o aplicatie de asta mi-a trantit o reclama pe tot ecranul si nu puteam suna daca nu dadeam click pe ea. Doar cu antivirus am mai scos-o, ca aparea la intamplare din cand in cand pe tot ecranul. Altele imi trimiteau tot felul de notificari, fara sa ma intrebe daca le doresc.

Anonim

bravo google ! ma bucur ca au luat aceasta decizie !

Anonim

Bravo! O decizie excelenta din partea Google

Anonim

Am si eu o intrebare...
Pot folosi in jocul meu charactere care sunt cunoscute, gen o pisica care seamana cu Tom cat?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile