miercuri, 12 martie 2014

Televiziunea digitală prin cablu a învins televiziunea analogică prin cablu, la nivel european

Numărul de abonați europeni la televiziunea digitală prin cablu a depășit pentru prima dată pe cel al abonaților la televiziunea prin cablu analogică, la sfârsitul anului 2013 , anunta asociația Cable Europe ( European Cable Communications Association ), care a salutat momentul ca pe un "punct de reper".

Anunțând cifrele, la o conferință de presă de la Congresul cabliștilor din Amsterdam, asociația a anunțat că numarul abonatilor la televiziunea digitala prin cablu a crescut la nivel european cu 7,6% în anul 2013, ajungând la 30.860.000 abonati, ceea ce reprezintă 54,3 % din totalul abonamentelor din Europa la serviciile de televiziune prin cablu.

"Atunci când un abonat analogic se transformă într-un abonat de televiziune digitală, el are în mod evident posibilitatea de a consuma mai mult servicii, iar acest lucru generează mai multe venituri pentru operatorii de televiziune prin cablu. Deși veniturile din distribuția digitala a televiziunii prin cablu depășiseră încă din anul 2009 veniturile obținute din abonamentele la serviciile de televiziune analogică, anul trecut a fost pentru prima dată când aceeași tendință s-a manifestat în privința numărului de abonati", a mai precizat directorul Cable Europa.

În ciuda evouției pozitive a srrviciilor tv digitale, numărul total de abonați la servicii de televiziune a scazut cu 1,4% față de anul anterior, ajungând la 56,8 milioane, urmând tendință de scădere care a persistat în ultimii ani.

Cu toate acestea, deși a scăzut numărul de abonați la serviciile de televiziune cu plată, numărul abonatilor la internet în bandă largă și la servicii de telefonie a crescut în anul 2013, comparativ cu anul 2012. Numărul de abonați la internet în bandă largă a crescut cu 7,1% față de anul trecut, ajungând la 29,1 milioane de abonati. De asemenea, numărul de abonați la servicii de telefonie a crescut cu 5,5% la același nivel european, ajungând la 23,4 milioane de abonați.


Un comentariu despre subiectul „Televiziunea digitală prin cablu a învins televiziunea analogică prin cablu, la nivel european ”:
Anonim

CATV-ul analog e ff vechi ,lumea e evoluat si cablistii tot vechiturii au,sa fie desfintatii

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile