miercuri, 9 aprilie 2014

Care sunt noutățile Windows 8.1

Actualizarea Windows 8.1 a fost lansata ieri, 8 aprilie 2014. Primul update la Windows 8.1 aduce o serie de schimbări și noi funcții.

Bootare direct pe desktop

Cu excepția cazului în care dispozitivul este o tabletă, updateul 8.1 va determina pornirea implicită cu desktop-ul si nu cu ecranul de pornire. Pentru fanii Windows 7, probabil este un motiv de bucurie. Bineinteles, se poate seta sa afiseze si ecranul de pornire, daca v-ati obisnuit astfel.

Internet Explorer 11

Veți beneficia de o nouă versiune de Internet Explorer, cu o mulțime mai multe caracteristici. Internet Explorer 11 va adapta acum experiența de navigare, prin detectarea dispozitivul Windows și tipul de interfata de tastare, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați. Puteți de asemenea seta când browserul să rămână pe ecran sau când se va ascunde, în funcție de tipul de dispozitiv pe care îl utilizați. De asemenea, dacă utilizați un Windows Phone 8.1 si un PC cu Windows 8.1, browser-ul va putea va împărtăși în mod automat link-uri și istoricul browserului intre cele două dispozitive.

Aplicații îmbunătățite pentru birou

PowerPoint, Excel și Word sunt aplicații touch-friendly care vor rula pe toate dispozitivele Windows 8.1. Acestea vor include interfața de acum bine cunoscută de pe Windows-ul tradițional .

SkyDrive devine OneDrive

Pentru a reflecta schimbarea forțată a numelui, pe care Microsoft a trebuit să o facă după ce a pierdut un proces in instanță cu operatorul Sky în Marea Britanie, actualizarea Windows 8.1 elimină orice referire la SkyDrive și îl înlocuiește cu OneDrive. Nu vă faceți griji, caracteristicile rămân în mare parte aceleasi. Cu toate acestea, veți obține in plus sincronizare manuală și un icon in bara de activități, care oferă detalii despre starea sincronizării.

Actualizări de securitate

Pentru a avea un sistem mai sigur, Microsoft solicită tuturor utilizatorilor să realizeze actualizarea Windows 8.1. Fără a instala aceasta actualizare, nu veti mai putea realiza alte updateuri ulterioare de securitate sau pentru imbunatatirea caracteristicilor sistemului de operare.

Oprire Windows

Există acum o pictogramă simplă pe ecranul de start, care vă va permite să opriți dispozitivul rapid, fără a fi nevoie să deschideti PC Settings și să accesati anumite submeniuri.

Icon de căutare

Deși puteți căuta deja fisiere si setari prin PC-ul dvs, când tastați în ecranul de pornire, Microsoft a adăugat acum o pictogramă pentru a face mai simplă pornirea căutării.

Click dreapta

Acum aveți posibilitatea să faceți clic dreapta pe Tile-uri, pentru a fi afisat meniul familiar de context, pentru a le putea modifica setarile. Aceasta va face mai usoară folosirea si administrarea ecranului de pornire, pentru utilizatorii cu mouse și tastatură.

Tile-uri noi implicite

Aceste tile noi implicite sunt PC, Setari PC-uri, Documente și Imagini. Acestea nu sunt deja adăugate la profilul dvs, ci doar la noile profiluri pe care le creați după actualizare. Le puteți adăuga, desigur, la profilul dvs. standard, dacă doriți aceasta.

Noi aplicații

Noile aplicații sunt acum evidențiate, astfel încât utilizatorii să le găsească usor pe cele noi, iar coloanele au fost extinse pentru a face mai ușor de citit aplicațiile cu nume mai lungi. De asemenea, modul de afisare poate fi acum personalizat. Puteți micșora iconurile, astfel încât să puteți aranja mai multe aplicații pe ecran.

Noi aplicații instalate

După instalarea de noi aplicații, veți observa un mesaj in colțul din stânga jos al ecranului de pornire, care vă indică ce aplicatii ați instalat recent.

Schimbări Desktop

Puteți acum adauga shorcut ( pin ) ale aplicațiilor din Magazin la bara de activități din modul desktop, iar aplicatiile pornite pot apărea pe bara de meniu, la fel cum sunt afisate aplicatiile desktop tradiționale. Astfel, cursorul mouseului asezat pe pictogramă va determina afisarea miniaturii aplicației, iar dvs. veti putea verifica ceea ce rulează în aceasta.

Închiderea și minimizarea aplicațiilor moderne

Aplicatiile au acum butoanele de de "Minimalizare" și "Inchidere", ca parte a acestei actualizări. Acum le puteți închide cu un click de mouse. Pentru a accesa aceste butoane, asezati cursorul de mouse-ul în partea superioară a aplicației. Nu toate aplicațiile vor arăta noile butoane în mod automat. Asigurați-vă că ați bifat setarea corespunzatoare. Faceți clic dreapta pe bara de activități, selectați Properties și optați pentru Afișare aplicatii Windows Store pe bara de activități .

Inchiderea aplicațiilor

Închiderea aplicațiilor pe o tabletă trimite utilizatorilor înapoi la aplicația utilizată anterior, mai degrabă decât la ecranul de pornire, în timp ce utilizatorii care nu folosesc tablete, abia după ce toate aplicațiile sunt închise,  utilizatorul ajunge la spațiul de lucru desktop. Bineinteles, se paote alege direct afisarea desktopului, prin shortcut-ul de taste traditional.

Tap and a half

"Tap and a half" este un nou gest, prin care utilizati mai intuitiv touch-padul si care vă permite să atingeți de două ori, dar sa țineți a doua oară mai mult timp apaăsat, pentru a evidenția un text sau un obiect, iar apoi sa trageți și îl mutati acolo unde doriti.

Ceva ce nu a fost adăugat...

Nu a fost activat noul meniu Start cu Live Tile, care a fost anunțat de Microsoft la conferința de la începutul lunii aprilie. Microsoft a anuntat că meniul Start promis va fi adaugat intr-un viitor update.


7 comentarii despre subiectul „Care sunt noutățile Windows 8.1”:
Anonim

Eu nu am primit acel update si e 9 aprilie

Anonim

Poate ai oprite updateurile din setarile Windowsului. Dai scanare manuala dupa updateuri.

Anonim

Atat stiu si eu :) Am dat si nimic

Anonim

Poate a facut updateul direct in mod silent, ai verificat ?

Anonim

L-am luat separat si il instalez manual.

Alexyss

Este OK! cu noul update, asteptam sfarsitul lui August cand se pare va sosi printr-un update si mult asteptatul meniu Start cu Live Tile, oricum, eu unul sunt supermultumit de windows 8.1 fata de win7 sau XP.

Anonim

Instalezi clasic shell si ai menu tip win 7 sau xp cum preferi si direct din win 8.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile