marți, 8 aprilie 2014

Dyn DNS Hostname nu va mai fi gratuit ?

În aprilie 2014, Dyn ( dyn.com ) a anunțat, printr-un email trimsi utilizatorilor, întreruperea serviciilor sale gratuite de hostname, incepand cu data de 7 mai 2014.

În ultimii 15 ani, a fost o mândrie pentru Dyn să ofere pentru milioane de utilizatori o versiune gratuită a produsul nostru Dynamic DNS Pro, care a fost inițial un produs construit pentru un mic grup de utilizatori, dar s-a dezvoltat într-o tehnologie utilizată în întreaga lume.

De aceea, cu regrete vă anunțăm că în 30 de zile, vom incheia programul nostru de hostname gratuit. Această schimbare în politica de afaceri ne va permite să investim în echipele noastre de asistență pentru clienți, in infrastructura de internet și în platforma de securitate, astfel încât să putem continua eforturile de a oferi o experiență excepțională pentru clienții noștri cu plată.

Vă invităm să faceți upgrade la statutul de VIP, cu o reducere de 25%, pentru orice pachet de acces de la distanță (fostele Pro DynDNS). Procedând astfel, veți avea acces la asistență pentru clienți, nume de host suplimentare și multe altele.

Ulterior, alti utilizatori DynDNS au primit urmatorul email:

În efortul de a deservi mai bine clienții noștri, inclusiv prin asistenta de mai bună calitate, dar și pentru o rețea mai curată, Dyn anunță că peste 30 de zile nu va mai accepta nume de host gratuite.

Cu toate acestea, pentru că ati crezut în noi și ati sprijinit această companie prin donațiile voastre, vom continua să îndeplinim promisiunea făcută: serviciul este încă gratuit pe viață.

Fără dvs nu am exista nici noi, o companie care a crescut de la aproape 300 de angajați în întreaga lume și care acceptă mii și mii de clienti de diverse tipuri.

Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră, și atunci și acum. Dacă aveți orice întrebări sau aveti nevoie de asistență pentru serviciile folosite de dvs., vă rugăm să trimiteti e-mail la support@dyn.com.

Să întelegem de aici ca Dyn a revenit asupra deciziei si că de fapt conturile Free create deja vor rămane gratuite si vor putea fi utilizate si că de fapt, incepând cu data de 7 mai 2014, nu vor mai putea fi create gratuit alte noi conturi DynDNS ?

Pentru cine nu stie, serviciul DynDNS este utilizat in special de cei care doreau sa "transforme" virtual un ip dinamic intr-o adresa stabilă, prin oferirea unui alias ("poreclă") static.

Procedeul se realizeaza prin crearea unui cont pe Dyn, alegerea unui nume de host neutilizat de altcineva, care era introdus in meniul corespunzator din router sau intr-o aplicatie dedicata, in scopul de a asocia si updatata IP-ul dinamic folosit la un moment dat de utilizator cu respectiva denumire. Aplicatia sau routerul asocia automat noul IP cu respectivul hostname, de fiecare data cand acest IP se schimba.

De exemplu, daca aveai o camera IP utilizata pe un serviciu de internet cu IP dinamic, si la un moment dat aveai ip 89.23.45.77, puteai accesa camera de pe internet, accesand IP-ul 89.23.45.77. Dar, daca IP-ul se schimba ( de exemplu la restart router sau modem ), nu mai puteai accesa camera prin IP 89.23.45.77, ci trebuia sa o accesezi folosind noul IP.

Insa, creand un cont DynDNS, utilizatorul accesa prin internet camera, de exemplu prin adresa cameraip.dyndns.org, care avea asociat IP-ul 89.23.45.77. Dupa ce IP-ul se schimba in altul, cameraip.dyndns.org era asociat automat cu noul IP, iar utilizatorul accesa camera tot prin adresa cameraip.dyndns.org, fara sa mai fie necesar sa cunoasca noul IP.

Deci, este vorba, impropriu spus, dar mai pe intelesul tuturor, de transformarea unui IP dinamic intr-unul fix, in mod gratuit. Despre eliminarea acestui serviciu gratuit se discută in emailurile trimise de către compania Dyn.

Bineinteles, daca se vor confirma cele spuse anterior, există si alte servicii alternative gratuite, cum ar fi cele oferite de către noip.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Dyn DNS Hostname nu va mai fi gratuit ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile