Parlamentul European a votat o majoritate covârșitoare în favoarea desființării tarifele de roaming pentru telefoania mobilă, o decizie care va ridica moralul consumatorii din Europa, chiar dacă nemulțumeste companiile de telecomunicații.
Într-o ședință a Parlamentului de la Bruxelles, parlamentarii europeni au sprijinit legislația care va elimina treptat taxele de roaming în 28 de țări din Uniunea Europeană, până cel mai tarziu în luna decembrie 2015.
"Votul UE de astăzi este pentru cetățeni. Această decizie spune totul despre Uniunea Europeană. Eliminăm obstacolele, pentru a face viața mai ușoară și mai puțin costisitoare. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea", a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru domeniul digital.
În același timp, Parlamentul European a votat în favoarea menținerii "neutralității internetului", declarând că tot traficul de pe internet ar trebui să fie tratat în mod egal, indiferent de sursă sau de conținut.
Decizia reprezintă o mișcare de a limita capacitatea operatorilor de servicii de internet, care oferă acces mai rapid la internet unor furnizori de conținut, în schimbul unei taxe. parlamentul European a specificat că și aceasta este tot decizie în favoarea consumatorilor .
Ambele măsuri fac parte din planurile lui Kroes de revizuire a sectorului de telecomunicații din Europa și sunt parte a încercării de a-l face mai competitiv față de rivalii din Statele Unite și din Asia.
Dar deciziile vin, de asemenea, doar două luni înainte de alegerile UE, atunci când mai mult de 300 de milioane de europeni vor vota pentru candidații la Parlamentul European.
1. Desfintarea tarifelor de roaming mobil, care îi afectează pe cei care își folosesc telefoanele în străinătate, a fost o problemă centrală pentru legiuitorii europeni în ultimii trei ani, dar care va determina reacții tensionate în industria telecomunicațiilor .
Analiștii estimează că încasările din sectorul telecomunicații ar putea scădea cu 5%, după ce nu vor mai exista taxele de roaming. Dar Comisia arată că, întrucât mai mulți consumatori vor folosi telefoanele lor mobile, o parte din impactul deciziei va fi compensat.
2. Acces egal la viteza de internet, pentru furnizorii de servicii online. Parlamentarii europeni au stabilit de asemenea restricții cu privire la serviciile online pe care operatorii de telecomunicații le pot oferi furnizorilor populari, cum ar fi Facebook , Netflix etc, în schimbul furnizarii serviciilor acestora la viteze mai mari.
Operatorii de telecomunicații se luptă deja pentru a creste profiturile, oferind servicii de streaming video sau audio, pentru a compensa scăderea veniturilor din serviciile de telefonie tradițională, despre care se prognozează că vor scădea al cincilea an consecutiv în 2014.
Industria de conținut media online susține ca are nevoie de viteze mai mari la internet, dar activiștii motivează că fenomenul este împotriva spiritului unui internet deschis și duce la crearea unui sistem cu două viteze.
Grupul ETNO, care are membri precum Deutsche Telekom, Orange, Telefonica și Telecomunicații Italia, a declarat ca votul parlamentar a fost un pas în direcția greșită.
"Votul de astăzi riscă îndepărtarea de la obiectivele inițiale ale regulamentului Continent Connected , și anume o industrie digitală europeană puternică, ce ar ajuta la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă", a declarat Luigi Gambardella, președintele ETNO.
În urma sprijinul oferit de Parlamentul European, măsurile vor deveni lege abia după ce vor fi aprobate de către Consiliul European, care reprezintă statele membre ale UE. După discuții ulterioare, Consiliul este de așteptat să ia o decizie în octombrie 2014.
UPDATE 5 martie 2015: Eliminarea tarifelor de roaming, care trebuia sa aiba loc in luna decembrie 2015, a fost amânata până cel putin in anul 2018. Detalii gasiti AICI.
joi, 3 aprilie 2014
Fără tarife de roaming, a votat Parlamentul European
Top 10 articole în ultimele 7 zile
-
Realitatea Plus (cunoscută anterior ca Realitatea Tv) este un post de televiziune din România, axat pe știri și analize de actualitate. Lans...
-
România TV este un post de televiziune românesc, înființat în 2011, care difuzează programe de știri și analize de actualitate. În prezent, ...
-
Antena 3 CNN este un canal de televiziune din România, parte a grupului Intact Media Group, cunoscut pentru focusul său pe știri și conținut...
-
Digi 24 este un post de televiziune românesc axat pe știri, cu acoperire națională și internațională. Lansat în 2012 de compania RCS & R...
-
Prima Sport 1 este un canal de televiziune dedicat exclusiv transmisiunilor sportive și face parte din grupul Clever Media, un conglomerat m...
-
Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un concert în Antarctica pe 14 decembrie 2024, marcând încheierea turneului lor...
-
Miniseria originală HBO Millie Black ( Get Millie Black ) a devenit disponibilă pe platforma Max începând cu 26 noiembrie. Producția, semna...
-
Site-ul digi24.ro a înregistrat un număr record de utilizatori în perioada primului tur al alegerilor prezidențiale din 2024, conform datelo...
-
Antena 1 a început filmările pentru emisiunea de Revelion intitulată Revelionul cel neBUN! Duelul Starurilor , un program ce va fi difuzat p...
-
Serviciul internațional de streaming MEGOGO a anunțat printr-un comunicat remis către HD Satelit extinderea colaborării strategice cu VIDAA,...
Eu astept activarea roamingului in tara. Daca n-ai semnal la o retea sa te poti conecta la orice retea compatibila disponibila prin roaming. Atunci o sa-mi iau numar din strainatate si-l folosesc in Romania pentru a avea aceasta facilitate. Adica eu cu nr. de Vodafone sa ma pot conecta la reteaua Orange sau Cosmote daca Vodafone nu are semnal in zona si sa platesc tarif de roaming sau in viitor sa nu platesc nimic (ca s-a eliminat tariful de roaming).
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.