sâmbătă, 26 aprilie 2014

Frecvență update firmware Kaon NA 1000 HD

RCS-RDS a lansat astăzi fluxul de date prin satelit pentru update-ul de firmware al receptoarelor KAON NA1000 HD.

Introducerea acestui flux de date permite updateul de firmware pentru receptoarele High Definition ale Digi TV Romania, utilizate pentru noul pachet de canale HD pe care operatorul urmează să îl lanseze oficial în curând ( momentan in teste ).

Frecvența de update KAON NA1000 HD are idul "SWDL NA1000" si este aceeași cu cea folosită pentru transmiterea de exemplu a canalelor Digisport 1, Digi 24 sau Digi Film :

Satelit Intelsat 10-02 ( 1 grad Vest), frecvența 12607, polarizare orizontala, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, QPSK.


Asadar, este recomandat updateul pe aceasta frecventa, mai ales pentru cei care nu receptionează incă Pro TV HD, Digisport 1 HD si Digisport 2 HD.

Pentru aceasta,  lăsati o perioada receptorul KAON NA1000 HD pe canalul Digisport 1, până vă apare mesajul de update si apoi efectuati updateul. Nu decondectati si nu opriti receptorul pana la finalizarea updateului, altfel riscati defectarea sa iremediabilă.


125 de comentarii despre subiectul „Frecvență update firmware Kaon NA 1000 HD”:
Unknown

pe tvr1 nu pe digisport, asa am facut eu aseara si a mers.

Anonim

am un amic ce si l-a busit aseara pentru ca nu l-a lasat sa faca update corect :)

Anonim

Poate functioneaza updateul pe mai multe canale, dar frecventa prin care este transmis updateul este in acest moment asta din articol, adica 12607.

Unknown

in mod normal,ar trebui sa mearga pe orice canal care se regaseste pe frecventa 12607 ! ;)

Anonim

vrem sport 1 ungaria

Anonim

dute in panonia

Anonim

NU POT VEDEA PROGRAMELE HD IMI APARE CA NU AU SEMNAL IAR CELELALTE SE VAD PERFECT. CARE AR FI SOLUTIA? MULTUMESC FRUMOS CARUIA MA POATE AJUTA

Anonim

Faci update la cel mai nou soft si incearca apoi. Daca nu reusesti astfel, roteste cateva grade stanga sau dreapta LNB-ul in jurul axei principale, pana obtii semnal pe respectiva frecventa.

Anonim

a trecut si aprilie..am ajuns la jumatatea lui mai...nu-i asa ca mai asteptam....mult si bine HD pe digi..?!!

Anonim

Pai sunt deja canale HD la Digi Tv Romania.... Pe ce planeta esti tu, asta sa te intrebi.

Anonim

De pe planeta in care digi nu dau .....decodoare.HD........martianule...banuiesc ca tu esti unul din cei nascuti cu vreo clauza favorizanta....

Anonim

Pot sa confirm si eu ca sunt receivere HD, am luat si eu si un amic, nu suntem angajati Digi TV, predand pe cel vechi defect.

Anonim

cum pot receptiona canalele hd noi introduse pe digi

Anonim

Iti trebuie abonament la Digi Tv si receptorul acesta nou HD.

Unknown

Care e ultima versiune de SW? Eu am 00.01.00.31
Multumesc

Unknown

de curand am achizitionat un receivere kaon na 1000hd pt al putea folosi in spania.la conectare imi pune " smartcard neimperecheat.(26) vog rog daca cineva stie din ce cauza sa ma ajute

Anonim

Pai exact asta e problema. Cartela nu e imperecheata cu receptorul respectiv. Smartcardurile functioneaza doar in receptoarele lor, cu care sunt imperecheata si nu in altele. Imperecherea o face din server RCS-RDS, deci trebuie sa suni la ei sa le spui sa imperecheze cartela cu receptorul tau.

Anonim

@Cristian Bucur, ultima versiune e la fel pentru toti cei care au facut update. Daca faci update, vei avea cea mai noua versiune. Nu e ca prin cablu tv, unde unii au o versiune si altii alta, in functie de zone. Aici satelitul este unic si updateul la fel.

Unknown

Pai stiu ce zici , dar nu e obligatoriu sa se faca update, trebuie sa stau pe un canal anume si sa astept. Nu am "buton" de update software . De cand il am nu am facut nimic la el. Cred ca asa a venit.

Oricum sunt dezamagit. Sunt cateva canale HD pe care eu nu ma uit, e mult mai sensibil la software, Unde pe celalalt aveam semnal 98 % pe asta am 60, Porneste in aprox 30 de secunde,
NU are nici un led aprins cand e pornit, nu vad ceas, nu vad numarul canalului.

Pentru mine personal nu a meritat schimbarea.

Anonim

Buna ziua,
Am schimbat reciverul SD cu unul HD pentru ca primul dupa ceva ore de functionare pierdea semnalul si trebuia sa se "odihneasca" pentru a reporni! Dar cam acelasi lucru face si cel HD care e nou, deci teoretic e ok! As fi tentat sa spun ca trebuie schimbat LNB-ul, dar nu stiu ce sa mai zic pentru ca, cu un reciver SD, FTA nu exista nici o problema merge perfect! Ma poate oare ajuta cineva? Am mai observant ceva : "oboseala" apare in principiu in timpul zilei, seara, dupa ce soarele nu mai e asa puternic nu mai are nimic! Dar nedumerirea mea este de ce nu patesc acelasi lucru cu reciverul SD FTA? Oare ma lumineaza cineva? Multumesc!

Anonim

E posibil ca receiverul SD FTA de care vorbesti sa aiba tunerul mai performant, deci sa nu fie asa sensibil la scaderile de semnal. Problema ta poate proveni atat dintr-un LNB cu defectiuni, care pierde ceva semnal, fie din reglare defectuoasa a LNB-ului sau antenei ori semnal la limita. Astfel, sistemul antena-LNB poate sa nu ofera suficient semnal pe toata durata zilei sau dupa utilizare continua cateva ore. Iti recomand sa schimbi LNB-ul actual si sa reglezi la milimetru antena si noul LNB, incluisv ca rotire, pentru a obtine calitatea maxima posibila a semnalului. De exemplu, acesta este un LNB in care merita sa investesti, considerand raportul pret / calitate:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=583

Anonim

Multumesc pentru raspuns! O sa schimb LNB-ul pentru ca, si eu, l-am banuit de "oboseala"! Antena nu cred ca are ceva pentru ca, atunci cand am semnal este calitate 80% si puterea (nivel) intre 78% si 98% depinde de canal indifferent de reciver! Ce e interesant ca aceasta putere a semnalului nu scade la reciverul SD FTA si daca functioneaza toata ziua! Teoretic nu ar trebui sa scada puterea semnalului, chiar daca pe imagine nu ar fi sesizabil la reciverul SD FTA? As mai avea o rugaminte. Daca poti sa-mi spui daca as putea pune un LNB cu doua iesiri, eventual unul monobloc, ca sa leg atat reciverul de la digi cat si cel SD FTA sau pot sa pun pe cablu un distribuitor pentru satelit parca spliter se numeste! Nu de alta dar daca tot e sa fac o investitie sa fie ok, mai ales ca la antenna nu se ajunge asa usor! Multumesc inca o data!

Anonim

Mai bine LNB cu doua iesiri, ca daca folosesti splitere ai pierdere de semnal de 5-10%. Dar la LNB cu doua iesiri, care se numeste Twin, investitia e aproape dubla:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=584&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

Oricum, nu iti recomand alte LNB-uri in aceasta plaja de pret de la alti producatori, care au pret pe jumatate, ca risti sa nu observi nicio diferenta comparativ cu cel actual.

Inca o sugestie: e ceva neinregula la LNB saula reglajul LNB-ului, daca nivelul calitatii e mai mic vreodata decat nivelul semnalului (puterii ), testat pe acel receiver FTA ( nu cele de la Digi Tv). Cand calitatea e mai mica decat nivelul semnalului, atunci ai o problema de orientare a LNB-ului, posibil de rotire in jurul axei LNB-ului. De cand a aparut televiziunea digitala, niciodata la niciun receiver, cu orice LNB am folosit, nu am avut calitatea mai mica decat semnalul, indiferent de semnal, ca era mic sau mare. Si am testat peste 20 modele de receptoare sau LNB-uri.

Anonim

Buna ziua,

As mai avea o intrebare. Oare pot sa ma incumet sa schimb eu LNB-ul? O sa am grija sa fie in aceeasi pozitie ca cel care pare "oboist" si o sa incerc sa fac si rotatia in jurul axei sale cam la fel! Sper ca, schimbarea unui LNB nu necesita o alta orientare a antenei, mai ales ca, daca cu cel "oboist" se prinde semnal, cu cel indicat de dv. ar trebui sa fie ok dupa logica mea! Nu de alta dar aparatura pentru orientarea antenei nu am! Multumesc!

Anonim

Nu necesita alta orientare noul LNB, daca cel vechi era orientat corect.
Doar in montezi in locul celuilalt, exact in pozitia si orientarea acestuia.

Anonim

Am luat noul reciver digi HD si nu mi-a cerut un update pe nici un canal! In total sunt 107 canale (SD+HD)! Oare au facut update-ul la sevice, de unde l-am luat? Si inca ceva : TVR HD nu e in grila HD a RDS-ului si mai sunt canale HD care pe cablu sunt si pe satelit nu! De ce? Oare din cauza updateului?

Anonim

Poate ai deja cel mai nou firmware.

TVR HD nu este transmis la Digi TV satelit. Prin satelit nu e aceeasi grila ca pe cablu tv digital, canalele HD de pe Digi Tv satelit sunt mult mai putine decat cele de pe cablu digital RCS-RDS.

Unknown

buna . imi spune cineva daca pe receptoru hd merg si alte programe fre de pe satelit . multumesc

Anonim

Nu receptioneaza canale FTA, ci doar canalele Digi Tv.

Unknown

multumesc

Anonim

Bună de ce acest decoder se oprește cam la 3 ore de funcționare?

Anonim

Mie nu mi se opreste.

Ion

mie mi se opreste tot le 3 ore si pe urma imi trebuie cam 4-5 min sa il pornesc din nou
am sunat la dragi de ei ...ziceau ca asa este lege pt economisire de energie...

Anonim

cum ajung sa vad ce putere am la semnal

Anonim

poate iti arata cand dai resetare si scaneaza canalele

Anonim

ok mersi

Unknown

Salut, deci care este ultimul firmware?
Va multumesc

Anonim

Depinde de zona geografica. Dai update din meniu si daca nu gaseste un firmware mai nou, inseamna ca ai ultimul firmware. Oricum, alta metoda de instalare nu e, deci asta e...

Anonim

Imi spune si mie cineva va rog care este puterea semnalului culoarea verde sau cea cea albastra???

Anonim

Teoretic cred ca banda care e mai mare cu 10-40% decat cealalta e calitatea, iar cea mai mica e puterea semnalului.

Anonim

Multumesc deci cea mica este verde aia este puterea semanalului?Si mai imi spune cineva de ce nu mi intra Pro Tv HD si Digi Sport HD ca semnalul ii bun dar imi intra intrerupt se poate din cauza antenei sau ii in probe inca?A mai patit cineva ?

Anonim

Roteste cativa milimetri stanga sau dreapta LNB-ul, sa vezi daca obtii calitate mai buna pe respectiva frecventa. Este o situatie cunoscuta cea a frecventei respective cu canale HD, e ceva la satelit cred.

Anonim

Am miscat cativa milimetri dar degeaba multumesc oricum!!!

Anonim

deci ...pana la urma cum se face update-ul ca sa vada si ochiul meu protv hd ???

Anonim

Pai dai pe Digisport 1 si dai update din meniu receptorului de satelit KAON NA 100O HD..

Anonim

Poate sa mi spuna cineva unde pot gasi telecomanda pt modelul asta de receptor?

Anonim

Telecomanda o gasesti RCS-RDS, costa vreo cativa zeci de RON, o comanzi la ei la service sau la casierie.

Anonim

N-am gasit un manual al receiverului pentru a manevra de exemplu butonul rosu de inregistrare. Bag stickul dupa care apare "Nu s-a detectat niciun dispozitiv USB". De fapt ce se inregistreaza la apasarea butonului? Multumesc.

Anonim

Probabil nu e compatibil stickul, incearca cu altul, pe care il formatezi cu receptorul.

Functia PVR functioneaza:

https://www.youtube.com/watch?v=b5P5KtX122I

Anonim

Clipul descrie functia PVR pentru NA1600HD. Al meu este NA1000HD. Aici meniuul Media este blocat. Am descoperit insa pe "GHID TV-Rezervari-Inregistrare alta varianta la care "lucrez". Nu cred insa ca functioneaza. Multumesc totusi pentru indicatii...

Anonim

E posibil la modelul asta sa nu fie activata... Ideea e ca trebui ca prima data sa iti vada stickul, altfel nu ai la ce etapa sa treci in continuare...

Anonim

Buna ziua. Imi poate spune si mie cineva va rog, care dintre cele două benzi colorate reprezinta puterea semnalului și care reprezinta calitatea semnalului:culoarea verde sau cea cea albastra??? Dupa toate reglajele efectuate la antena, schimbarea LNB-ului etc., nu am reusit sa fac ca cele doua benzi colorate sa indice un semnal spre 80-90 %. La receiverul meu, un Kaon 1000HD banda verde sta nemiscata la 50% din lungime, iar cea albastra la 60%. Canalele se vad bine. Care ar putea fi problema ????

Anonim

Teoretic, ar trebui ca nivelul calitatii sa fie mai mare decat nivelul semnalului. Nu stiu cum e la acel receptor , nu il detin, dar asta ar fi ideea generala la receptoarele de satelit si in general la cele digitale. Oricum, o calitate de peste 60% e acceptabila, dar cam la limita, recomandabila ar fi mai mare, de 80-98%.

Anonim

care e ultimul firmware pentru KAON NA100HD?

Anonim

Am primit receiver cu firmware 00.01.00.31 si nu face nici un update.

Anonim

Poate ai deja cel mai nou firmware.

Anonim

Nu poate nimeni confirma care este ultimul firmware? Am instalat ieri si prind toate canalele in afara de Digi Sport 1, 2 HD si ProTv HD, exact ce mai mult ma intereseaza :( Am inteles ca un update al receiverului a solutionat problema asta la unii, il am pe DigiSport1 non-stop si nici o actualizare nimic. Inainte sa ma apuc sa rotesc LNB... sunt in Spania, probabil mai greu cu frecventa 11823 aici? :(

Anonim

Nu neaparat. Problema e de la semnal, nu de la firmware. Solutia aia cu firmware a fost cand au lansat ei prima data canalele HD, nu puteai scana frecventa, acum mai mult de 1 an, tu sigur ai firmware mai nou. In schimb, receptia acelei frecvente e problematica si nu se rezolva cu update de firmware, ci prin rotirea LNB-ului in jurul axei principale 1-3 grade stanga sau dreapta, pana prinzi pe acea frecventa calitate ( deci calitate, nu semnal ) mai buna. Iar daca nu rezolvi astfel, un LNB mai bun , pe la 12 euro, de genul LNB Inverto Black Ultra Single, te poate ajuta... Si daca nici asa nu rezolvi, singura speranta este o antena mult mai mare, de minim 1,2 metri. Din pacate, eu nu mai sunt abonat Digi TV, sa iti spun care este ultimul firmware la acel receptor, insa pe atunci eu asa am rezolvat problema receptiei acestei frecvente, in Romania, si banuiesc ca si in Spania e la fel, ca legile fizicii nu se schimba, prin rotirea LNB-ului cateva grade, probabil e o problema de polarizare putin dereglata la acea frecventa, comparativ cu restul frecventelor.

Anonim

La inceputul lunii august am verificat eu la un amic, avea firmware 00.01.00.31 si altul mai nou nu gasea. Deci cred ca si acum, dupa 2 saptamani, mai mult ca sigur tot 00.01.00.31 e cel mai nou firmware la modelul asta.

Anonim

Eu locuiesc In Madrid si prind cele hd.Antena de 80 cu lnb 0.1 hd cu 4 iesiri.

Anonim

Buna seara
am si eu o intrebare
detin KAON 1000HD
si c am la 10 - 15 min se intrerupe imaginea
pt citeva secunde dupa care isi revine.
Iar din cind in cind imi napare o fereastra pe ecran
CAS 24
Cartele nu este introdusa corect
normal o nintroduc din nou si functioneaza
Va rog da ti mi un sfat
Cu stima

Anonim

Inceaca sa cureti bine cu o textilă moale, fara sa apesi prea tare, dar de mai multe ori, contactele la smartcard, poate sunt oxidate sau au mizerie greu vizibila si nu mai face bine contact. Mi s-a intamplat si mie si asa am rezolvat, poate si la tine e aceeasi cauza. Sa intrerupi alimentarea de la retea a decodorului cand scoti si reintroduci cartela.

raul
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim

Poate sa insemne:
- Acces nepermis.
- Aşteptaţi activarea Smartcardului.
- Verificaţi plata facturii.

Deic ori nu ai platiti factura, ori cardul e nou si nu e activat, ori sunt canale la care nu ai acces confiorm contractului. Cel mai bine este sa suni la relatii clienti si sa rezolvi situatia.

raul
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Doru

Am un Kaon NA1000HD si in fiecare zi se restarteaza la un interval neregulat, 10 min, 2ore, 45min pe orice canal. Cei de la service spun ca din cauza tensiuni intra in protectie, este adevarat ? sau au vrut sa scape de mine ?

Anonim

Kaon na100hd pierd posturi la pornirea stb. A disparut optionea de verificare update software din meniu. Ultimul este cu 36 in coada acum la finele lui martie. Care-i motivul disparitiei?

Anonim

Daca ai posibilitatea, dai o resetare la setarile din fabrica. E posibil sa fie si un defect al receptorului. Nu am acest model ca sa te ajut cu mai multe sfaturi, dar poti sa incerci.

Anonim

am cumparat o antena de 80 cm cu lnb nou de 0,1dB .... vad toate canalele perfect fara probleme ... inclusiv Digi24 HD ... insa protv hd, digi sport hd .. si celelalte hd uri nu imi functioneaza... imi apare mesajul " lipsa semnal " in contiditiile in care celalalte canale merg ok ... ce sa fie oare ? ma puteti ajuta va rog ?

cosmin87

Mai bine cumparai o antena de 90 cm... E o problema cunoscuta calitatea semnalului pe acea frecventa prin care sunt emise canalele HD ale Pro Tv, Digi Sport si altele HD.

Trebuie sa rotesti LNB-ul in jurul axei sale principale spre stanga sau dreapta cativa milimetri / grade, pana obtii calitate mai buna a semnalului si pe acea frecventa. Rotesti fata de pozitia actuala spre stanga sau spre dreapta din 2 in 2 grade ( maxim 10 grade in 5 etape cu verificare intermediara a receptiei semnalului, comutand pe un canal care functioneaza, apoi comutand iar pe unul care nu functioneaza si tot asa pana receptionezi semnal si pe Pro TV HD ).

De fapt, prin rotire obtii o pozitie a LNB-ului care ofera o calitate mai buna a semnalului pe acea frecventa. Desigur, asta e valabil plecand de la prezumtia ca antena ai reglat-to perfect, la milimetru, pentru receptionarea semnalui maxim posibil si faci apoi aceste mici ajustari rotind LNB-ul.

Unknown

Salutare...locuiesc in germania...am cumparat o antena de 100 cm cu lnb nou de 0.1db...totul merge perfect..vad toate canalele fara problema insa protv hd, digi tv hd 1 si 2 nu merg. Imi apare lipsa semnal...asta in conditiile in care celelalte hd uri merg perfect...cum ar fi eurosport 1 si 2..ngc..
Doar protv hd si digi au lipsa semnal..de la ce sa fie oare ?

cosmin87

Bolocan Alexandru, acelasi raspuns ca si mai sus, comuta pe unul dintre canalele HD care nu functioneaza de pe acea frecventa si roteste LNB-ul in etape cateva grade stanga sau dreapta, cu pauza si eventual schimbare intermitenta canale cu unele care functioneaza, pana obtii calitate buna si pe acel transponder si vei avea semnal. Nu are legatura ca receptionezi alte canale HD, acelea sunt pe alta frecventa care nu au probleme.

Unknown

Ok. Am sa fac asta merci . Dar de la altceva n ar avea de la ce sa fie nu ?

Unknown

Ok..am rotit si stanga si dreapta si nimic..nu vrea sub nici o forma...ce e de facut ? :(

cosmin87

E posibil ca antena sa nu fie perfect reglata, ci doar atat cat sa receptioneze canalele de pe celelalte frecvente, care au semnal mai bun. Incearca sa misti si antena cativa milimetri stanga - dreapta - sus - jos ( efectiv tii impinsa de ea cativa milimetri 10 secunde in fiecare directie, verifici daca apare semnal comutand intre canale, asa cum este acum fixata si stransa si putin impinsa in fiecare directie, pe rand), vezi daca are efect. Eventual poti combina acest miscari cu rotire LNB. Semnalul nu apare instant, uneori doar la recomutare, ai grija sa nu stai in fata antenei nici macar cu mâna si nici cu o parte a corpului. Cel mai bine ar fi daca ai avea un receptor FTA DVB-S2, care sa iti arate nivelul de calitate a semnalului, daca ai putea sa imprumuti de undeva.

Unknown

Da pot sa fac asra pentru ca e montata pe balcon antena cu suport special de balustrada...adica eu sunt exact in spatele antenei :) deci imi e usor sa fac asta.. ma apuc acum de incercari...sper sa am un rezultat...nu am de unde sa imprumut un receptor FTA...asta e nasol...dar o antena de dimensiunea asta normal n ar mai trebui sa aiba probleme de genu asta doar daca nu e perfect montata nu ? Adica ma gandesc ca nu e din cauza dimensiunii antenei nu ?...in total am 115 canale ...e un numar ok in conditiile in care am optiunea extra 1 si pachetele hbo si digi film..

Anonim

Antena ta are dimensiuni suficiente. Sper ca ai cumparat un LNB de la o firma mai serioasa, precum Inverto si nu un noname care scrie pe el ca are factor de zgomot 0,1 db si poate are mult mai mare...

Unknown

Lnb ul a venit odata cu antena in pachet...adica de la aceasi firma..lnb opticum...crezi ca nu ar fi bun asta ? Si daca da cum de celelalte se vad ?

Unknown

Cumpara un sat finder digital. Eu am o copie chinezeasca si ma ajuta enorm.

Unknown

Gata am rezolvattttt supeeer mersi mult...era totul de la antena...trebuia super putin indreptata mai la dreapta cred ca jumatate de milimetru..era totul din suruburi..am strans o putin mai mult la surburile de pe partea dreapta si a intrat instant semnalul pt protv hd

Anonim

Ok, ma bucur ca ai reusit. :) Frecventa asta e putin mai problematica, trebuie reglata antena si/sau LNB-ul perfect, de aceea nu intra semnal pe ea, in timp ce pe celelalte frecvente ai semnal. Acum pe celelalte frecvente semnalul e si mai bun.

Unknown

Da asa...e un pic mai pretentioasa frecventa asta...bine ca am rezolvat o si asta in conditiile in care aici e innorat! Sper sa tina si pe timp de ploaie ca am auzit ca frecventele astea pe timp ploios se pierd repede...ma refer la programele hd..ca la celelalte nu sunt probleme

Unknown

Ce pot sa fac sa nu mai pierd semnalul la protv hd p vreme urata ? Celelalte canale merg perfect p vreme rea..doar protv hd pierde semnalul...tin sa precizez ca am antena de 100 cm cu lnb 0.1db...sa fie mai sensibila frecventa asta si de aici pierderile de semnal p vreme rea ?

Anonim

Nu ar trebui sa afecteze cerul innorat atat de mult aceasta frecventa, eu receptionez cu antena de 90 cm fara probleme Pro Tv HD cand ploua. Daca esti sigur ca ai obtinut maximul posibil din orientarea antenei, iar LNB-ul e rotit corect la milimetru, nu prea ai ce sa mai faci, decat o antena mult mai mare, de 1,2-1,5 metri, dar mai ales prima data testat cu un LNB cu castig mai mare ( poate vei fii surprins, dar exista LNB-uri cu factor de zgomot de 0,2 db, care sunt mult mai performante decat unele cu factor de zgomot de 0,1 db ). Eu am un astfel de LNB si antena de 80 cm reglata cred eu la maxim posibil si nu am probleme pe vreme urata pe Pro Tv HD:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=583&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

Anonim

Tu ai reglat acum mai bine antena, dar nu ai obtinut tot ce se putea. Cum ai verificat nivelul calitatii semnalului, procentual/ in cifre ? Cat la suta ai calitate cand e vreme frumoasa ? Fa rost de un receptor digital HD care iti afiseaza separat nivelul semnalului si nivelul calitatii ( doua concepte conectate, dar diferite, unul e similar cu cantitatea, celalat cu calitatea ) si regleaza antena cu acesta. Nu e suficient sa reglezi cat mai mare doar nivelul semnalului, e la fel de important ( si poate chiar mai important ) nivelul calitatii semnalului. Degeabna ai semnal mult, dar zgomotos, cu multe erori. Probabil inainte aveai calitate 0% pe PRO Tv HD, acum ai vreo 50-60% calitate, iar cand ploua scade nivelul calitatii sub 40% si nu mai receptionezi Pro TV HD. Cu un receptor care iti afiseaza calitatea, poti sa reglezi antena mult mai bine.

Unknown

Eu asa zic ca e orientata la maximum posibil...pe cer innorat nu am probleme...problemele apar cand incepe sa ploua sau cand bate vantul foarte foarte tare..am uitat sa precizez ca antena e montata in germania...

Anonim

:) Nu cred ca e reglata la maximul posibil, nu poti sa apreciezi din ochi. Trebuie sa vezi niste valori de calitate afisate electronic pe ecran si de abia atunci vei avea aceasta certitudine.

Anonim

De exemplu, cu privirea nu vezi nicio diferenta intre calitate 60% si calitate 98%, imaginea e absolut identica. Diferenta o vezi doar afisata electronic in cifre pe ecran... sau atunci cand ploua.

Unknown

Pai am vazut o pe receptorul de la digi...puterea la semnal este la 85% iar calitatea oscileaza intre 68%-72% si uneori chiar 76% si am incercat sa obtin maximum posibil dar mai sus de valirile astea nu vrea sa urce

Anonim

Antena e fixata riguros ? Sa nu se miste cativa milimetri din cauza vantului... Eu am calitate 68% acum pe Pro Tv HD, pe vreme buna, dar nu am avut niciodata probleme pe ploaie. LNB-ul e nou? Vezi sa nu fie crapat pe undeva si sa fie afectat de umiditate.

Unknown

Da e fixata super bine..am miscat de ea..am tras d ea nu se misca deloc....apar niste macroblocuri p ecran si cum se domoleste vantul isi revine si semnalul...lnb ul ca si antena sunt noi noute...deasta imi pun si eu semne de intrebare..pt k de exemplu cand protv hd pica celelalte hd uri merg perfect..deasta si credeam k frecventa asta sa fie mai sensibila putin..nu stiu

Anonim

Intr-adevar, e calitate mai mica pe frecventa asta, e mai pretentioasa, dar nu ar trebui sa afecteze atat de mult, daca ai reglat antena la maxim, inclusiv LNB-ul. Oricum, ai caltitate si semnal mai bune ca ale mele. Nici eu nu stiu ce sfat sa iti mai dau... Exista cumva arbori care se misca in apropiere, din cauza vantului, in directia de receptie catre satelit ? Conectorii sunt fixati bine, nu au joc cand misti de ei ?

Unknown

Am intr adevarvun pom in fatza carecse misca cand bate vantul dar m am gandit ca nu influentzeaza atata timp cat semnal so calitate este si celelalte canale merg perfect. E posibil ca din cauza ploii sau a vantului cre gile sa intre pe directia antenei ? Si daca da de ce doar frecventa hd ului de la protv e afectata si celelalte nu ? Doar din faptul ca e mai pretentioasa frecventa asta ?

Unknown

Conectorii? La mufe te referi? Sau la ce anume ? Mufa care intra in lnb e aurie am inteles ca e mai buna pt exterior asta aurie decat cea normala argintie

Anonim

Nu ma refer ca e aurie sau nu mufa ( asta conteaza la durabilitate ), ci ma refer sa nu se miste, sa fie fixa pe cablu si in intrarile de la LNB.

Si desigur că un copac care intra in directia de receptie la 45 grade fata de sol, din cauza vantului, diminueaza semnalul pe frecventele mai pretentioase si nu numai. Poti sa verifici pe celelalte frecvente si sa faci comparatie cu momentul cand nu bate vantul.

Unknown

Eu zic ca mufele sunt ok pentru ca atunci cand mosc de cablu nu se intampla nimic...da am urmarit..cand bate vantul sau ploua singura frecventa care imi e afectata e cea a protv hd in rest celelalte merg perfect...cred ca practic n am ce sa ii fac din cauza acestui copac nu ? Adica pe timp de vara cat e verde copacu asa se va intampla pe vreme rea...la toamna cand se usuca se poate sa nu mai am probleme ...sau ce zici ? Ce ma sfatuiesti sa fac c nu stiu ce alte variante sa gasesc

Anonim


Eu in locul tau asa as face: as nota valorile exacte de semnal si calitate de pe un canal de pe alta frecventa, atunci cand nu ploua si nici nu bate vatul, si le-as compara cu valorile afisate cand nu ploua, dar bate vantul. Daca sunt semificativ mai mici pentru acea alta frecventa, chiar pentru scurte perioade de timp ( sa zicem 10 % diferenta negativa atunci cand bate vantul, pentru cateva secunde ), atunci e problema de la copac si nu ai ce sa faci, nu are rost sa muti antena mult mai sus cativa metri ( poate nici nu e posibil asta ) pentru cateva canale de acea frecventa problematica.

Unknown

Ok..super ideea ta. Si in cazul in care valorile sunt nemodificate atunci cand bate vantul atunci nu e problema de la copac...e problema tot de la reglajul antenei..gresesc ?

Anonim

Nu cred ca e de la reglajul antenei, din moment ce valorile de receptie pe care mi le-ai spus sunt mai bune decat ale mele, iar eu nu am problema ta. Daca nu e de la copac, chiar m-am blocat, nu stiu ce sa mai zic. :)

Unknown

Da..e sigur de la copac...am reusit sa mai umblu putin la reglajul fin al antenei..din suruburi si am reusit sa urc semnalul calitatii..inainte oscila intre 68%-72% ..iar acum oscileaza intre 72%-76%...mai mult de atat nu pot obtine...si puterea semnalului a ramas la fel 85%

Anonim

La KAON NA1000 HD poti vedea semnalul si calitatea direct sau doar daca apesi butoanele INFO ---> INFO ----> BUTON GALBEN ?

marrio100

voi ce varianta de firmware aveti? eu am 00.00.00.36 si nu merg toate posturile hd va rog sa ma ajutati

Anonim

Nu iti functioneaza unele canale HD din cauza ca nu ai antena reglata perfect al milimetru si / sau LNB-ul rotit corect stanga-dreapta la milimetru. S-a mai discutat, acea frecventa este mai pretentioasa si nu poti face receptie cu ea daca ai eroare la reglaj de cativa milimetri ( la alte canale functioneaza si cu eroare de reglaj, ca e semnalul mai bun pe alte frecvente ).

Anonim

salut mie imi apare Acces nepermis (10) cu toate ca este activat fiind cumparat in dublu adica doua receivere. unul merge perfect celalalt nu. ce e de facut? Ms.

Anonim

Eroare 10

– Acces nepermis.
– Aşteptaţi activarea Smartcardului.
– Verificaţi plata facturii.

Daca e activata cartela azi, asteapta pana maine cu receptorul pornit. Daca e activata cartela ieri sau mai demult, suna la RCS, inseamna ca activarea cartelei pe celalalt receptor nu s-a efectuat cu succes.

Eventual foloseste si formularul de la adresa de mai jos:

http://www.rcs-rds.ro/asistenta/activare-cartela-digi-tv-satelit

Anonim

amandoua receiverele s-au activat azi in jumatate de ora unul e ok celalalt eroare10. astept pana maine totusi.

Anonim

acum trei zile am luat un digital receiver kaon si ami da eroare 26

Anonim

Inseamna Smartcard neimperecheat cu receptorul. Ai luat cumva receiverul la mana a doua ? Daca nu, atunci activeaza cartela aici:

http://www.rcs-rds.ro/asistenta/activare-cartela-digi-tv-satelit

Bogdan

daca cumperi receptorul la mana a2a nu o sa-ti activeze cei de la RCS (DiGi) cartela in veci vecilor. Valabil si pentru receptoarele de cablu. Mare parte din ele sunt din contracte neonorate (luate in custodie sau chirie) si foarte putine cumparate de prima data

Unknown

Salutare!
Nu sunt cunoscator de tehnica,dar detin un receiver NA1000HD(tv satelit de la Digi).Locuiesc in Germania si de curand m-am mutat dintr-o locatie in alta,dar in acelasi oras.Problema mea apare de aici,am pastrat elevatia,inclinatia LNB-ul,etc.,dar nu am nici un fel de semnal pe tv.Atat linia de la calitate,cat si cea de la semnal imi arata procente cu 0%.Daca am retinut bine la prima instalare,trebuia sa am macar cateva procente oriunde ar fi pozitionata antena si LNB-ul.Care pot fi cauzele pentru care nu sunt mai sus aceste valori?LNB-ul defect,nu fac vreo setare cum trebuie din receiver,etc.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Anonim

Nu trebuie sa modifici rotatia si inclinatia LNB-ului sau la inclinarea pe verticala a antenei, daca ambele antene au fost montate pe un suport perfect vertical ( atentie, conteaza si 1 grad diferenta ). Insa sigur nu ai montat antena in aceeasi pozitie stanga-dreapta, ca este apropae impsoibil sa fie exact parelel suportul unde ai montat antena acum cu suportul unde a fost antena anterior. Deci incearca sa misti foarte incet si cu pauze antena stanga sau dreapta ( 1-2 milimetri, apoi verifici, apoi iar 1-2 milimetri, apoi iar verifici ) si, in caz ca nu esti sigur ca suportul anterior sau cel actual au fost si sunt perfect verticali ), trebuie si reglaj pe verticala. Poti sa reusesti in cateva minute reglajul, poti sa nu il reusesti nici intr-o luna. Depinde de noroc si de experienta. Eventual mai verifica inca o data daca ai facut conexiunile la cabluri corect si eventual daca ai vizibilitate la satelit in noua pozitie ( nu ai arbori, cladiri, acoperisuri in fata antenei, in unghi de 45 grade fata de punctul unde e amplasata antena). Daca nu vei reusi, va fi necesar sa apelezi la instalator sau la cineva cu experienta.

Unknown

Multumesc de info!In fata mea sunt arbori,dar nu par sa fie pe directia de orientare a antenei spre satelit.Problema si intrebarea era urmatoarea.De ce atunci cand conectez cablu la lnb si receiver valorile nu sunt peste zero?Acolo unde am stat inainte,aveam valori de 3-4% desi antena era orientata aiurea,anapoda.De aici nedumerirea ca lnb-ul nu mai este ok.Precizez ca ma pot insela si asupra obstacolelor,dar intrebarea ramane:Nu trebuia sa am macar cateva procente la calitate si semnal???Asta este nedumerirea mea.Multumesc anticipat!

Anonim

Daca antena nu e reglata corect, nu trebuie sa iti afiseze semnal. Daca iti afisa semnal inainte, era semnal fals. Reglajul antenelor de satelit este de mare precizie, adica reglaj la milimentru, in adevaratul sens al cuvantului. 2 milimetri stanga sau dreapta, sus sau jos si nu mai receptionezi canalele. Cum am mai spus, verifica de asemenea daca sunt conexiunile corecte, LNB-ul nu prea avea cum sa se deterioreze din transport, dar nu stiu cum poti sa faci asta fara sa aparate de masura. De asemenea, nu este esclus sa fi ars intrarea la receptor, conectand cabluri cu receptorul pornit sau alimentat la reteaua de energie. Nu prea am cum sa te ajut de la distanta decat cu presupuneri, sfatul meu e sa mai incerci sa reglezi antena si daca nu reusesti, asta e, trebuie sa platesti un instalator.

Anonim

Un mic ajutor poate sa fie acest site, iti arata pe harta directia catre 0,8 grade vest, unde e Digi Tv.

http://www.dishpointer.com/

Trebuie sa alegi orasul si pozitia de la 0,8 W. Apoi cauti pe harta cladirea unde locuiesti si muti cu mouseul locatia exacta a antenei, ca sa iti faci o oarecare impresie de orientare a antenei.

Unknown

Multumesc pentru raspunsuri!

Unknown

buna,am un decodorul KAON Na1000HD si de doua zile a disparut semnalul audio.Este conectat cu mufa scart la tv pina acum a mers fara probleme,precizez ca lam pus la mai multe tv-uri si aceiasi problema.Cind sa intrerupt semnalul audio nu a cazut deodata ci putin cite putin cu intreruperi.va multumesc

Anonim

Ai incercat si cu alt cablu scart? Poate s-a defectat cablul scart...

Unknown

da am incercat si alte cabluri,cred ca o sa incerc cu un cablu hdmi sa vad ce gasesc,tv are mufa scart si dupa ce incerc revin cu problema

Anonim

Buna Ziua

Detin un KAON NA 1600HD de la Digi

Pornesc TV (mentionez ca nu este un TV smart...este simplu)selectez pe HDMI 1....imi intra instant un meniu Actualizare pein Satelit....merge pana la 96% dupa care imi da "Actualizare eusuata Software nou errorcode:#7"....imi apare un singur OK...daca dau ok si dupa aia exit...revine sub o secunda pe TVR1 dupa care iara intra in meniu asta si la fel....se poate oare sa ma ajute cineva .....ca eu am sunat la Digi si eu zis ca e de la TV-ul meu ca ei nu au erroare 7...nah

Multumesc

Anonim

Acela e receptor de cablu, nu de satelit. Aici este un topic pentru un receptor de satelit. Pentru receptorul Kaon NA 1600 gasesti aici diverse discutii:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2014/02/kaon-na-1600-hd-noul-receptor-pentru.html

Nu prea ma pricep la receptoare de cablu, dar daca face la fel si cu cablul scos din el, atunci a intrat intr-o bucla din cauza unui update incomplet.

Deci daca se manifesta la fel cu cablurile scoase, nu ai ce sa ii faci, nu te mai chinui degeaba, du-l la service. Daca nu poti face asta momentan in diverse motive ( nu esti titular de contract etc ), dar ai televizor cu tuner DVB-C, conecteaza cablul direct la tv, tot vei vedea majoritatea canalelor digitale ( sau macar analogice, daca nu are televizorul tuner DVB-C ).

Anonim

Salutare fratilor. Am si eu o problema cu acest Kaon Na1000 hd.
Deschid tv-ul si acest receiver, toate bune si frumoase, inchid receiverul si peste 20-30 de minute nu mai pot deschide receiverul, nu primeste nicio comanda, trebuie sa-i scot alimentarea din priza si sa o bag inapoi ca sa ma pot uita la tv. E foarte enervant. Help me, please!

Unknown

Buna am o intrebare daca cineva ma poate ajuta am un aparat kaon digitv hd si nu pot viziona programele hd ce frecventa sau satelit sau cum pot viziona acele programe ?
mentionez ca locuiesc in Irlanda
va multumesc frumos

Anonim

Reglezi mai bine antena si rotesti mai bine LNB-ul, verificand semnalul si mai ales calitatea pe canalele pe care le prinzi deja, si apoi dai din nou scanare completa.

Anonim

ce ar putea fi??e pentru a 3-a oara cand imi face probleme in ultimul an. Lipsa semnal,il deconectez chiar si pt. o secunda ,functioneaza un timp si LIPSA SEMNAL .am sachimbat LNB am verificat semnalul totul ok cam o saptamana dureaza prostia asta cine poate sa-mi explice ce se intampla????

Anonim

Receptor defect? Poate se blochează vreun condensator si prin restart isi revine.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile