marți, 1 aprilie 2014

Gmail a împlinit 10 ani

Astazi se împlinesc 10 ani de cand a fost lansat , in varianta beta, serviciul gratuit de email Gmail.

Gmail a fost lansat inițial in data de 1 aprilie 2004, ca o versiune beta, in care utilizatorii se inregistrau numai pe bază de invitație, iar apoi a devenit disponibil pentru publicul larg, pe 07 februarie 2007, deși era încă în stadiu beta la acel moment.

Serviciul a fost upgradat de la statutul de beta la 7 iulie 2009, împreună cu suita Google Apps.

Cu o ofertă inițială de stocare cu o capacitate de 1 GB per utilizator, Gmail a dezvoltat semnificativ standardele de webmail, mai ales ca in respectivul moment concurentii ofereau stocare gratuită de doar 2-4 MB.

La data de 24 aprilie 2012, Google a anunțat creșterea capacitatii de stocare gratuită în Gmail de la 7,5 GB la 10 GB, odată cu lansarea Google Drive.

Pe13 mai 2013, Google a fuzionat la nivel de stocare serviciile Gmail, spatiului de depozitare Google Drive și Google+ Photos, permițând utilizatorilor 15 GB spațiu total de stocare gratuit pentru cele trei servicii.

Gmail a fost remarcat de dezvoltatorii web pentru pionieratul in utilizarea Ajax. Gmail rulează pe Google GFE/2.0 în Linux.

Începând cu iunie 2012, Gmail este serviciul de e-mail cel mai utilizat pe scară largă, cu aproape o jumatate de miliard utilizatori activi la nivel mondial.


Un comentariu despre subiectul „Gmail a împlinit 10 ani”:
Anonim

Ce vremuri domnule... am fost printre primii inclusiv cu adsense de care nu auzise nimeni in RO.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile