marți, 8 aprilie 2014

Sky UK se orientează către fibra optică ?

Desigur, Sky a imbratisa de ceva timp si metoda de distributie prin streaming a unora dintre canalele sale. Dar gigantul radiodifuzor se bazeaza in continuare pe antenele de satelit, pentru a aduce televiziunea in casele abonatilor, de aproape două decenii.

Cu toate acestea, în curând se va observa o absență evidentă a acestor mici antene, în unele zone ale Regatului Unit, după ce compania a confirmat că va începe în curând distributia prin intermediul rețelelor de fibră optică, prin care va furniza servicii de televiziune, de internet și telefonie.

Pentru aceasta, Sky a facut echipă cu furnizorul de rețele GTC, pentru a integra serviciul său în casele abonatilor, deschizând accesul la pachetele sale de televiziune, de servicii de telefonie fixă și de internet de până la 300 Mbps.

Miscarea Sky vizeaza in special teritoriile unde operează rivalul său Virgin Media, care oferă pachete similare prin rețelele de cablu.

Insa reteaua de fibra optică ar putea paraliza planurile de extindere ale companiei Virgin în aceste zone, cu toate că raza de acțiune a rețelei de fibră optică comandată de către Sky va fi pentru inceput relativ mică.

Surpinzator este că Sky pare să incerce să se rupă de dependența de tradiționala difuzare DTH. Deja in presa britanica se fac speculatii că miscarea poate înseamna renuntarea intr-un viitor mai indepartat la antenele de satelit, în favoarea fibrei optice, pentru întreaga Marea Britanie. Speculatiile nu sunt confirmate, dar un lucru e sigur: Virgin Media va urmari cu un interes deosebit noile decizii de extindere ale concurentilor de la Sky.


Un comentariu despre subiectul „Sky UK se orientează către fibra optică ?”:
Anonim

E clar ca pe satelit posibilitatile sunt limitate. Pe fibra optica practic poti oferi multiple servicii interactive extrem de flexibile. Oricum viitorul televiziunii este pe internet (mobil zic eu).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile