miercuri, 2 aprilie 2014

Un preot celebru atacă jucăriile moderne, considerându-le uneltele Forțelor Întunericului

Citând o cercetare din Noua Zeelandă, coroborată cu propriile observatii cu privire la personajele Lego Zombie și Monster Fighters, preotul Slawomir Kostrzewa din Polonia avertizează că jucariile actuale, anterior adorabile, transpun acum copiii într-o lume a întunericului.

"Noi, polonezii, am trăit si am vazut multe lucruri. Nu multe dintre aceste lucruri sunt bune, dar ne continuăm lupta. Suntem de asemenea destul de atenți la orice amenințare, mai ales că Polonia a fost împărțită mai des decât o pizza cu 20 de felii (...) Cu toate acestea, n-am auzit niciodată pe cineva din țară să murmure o șoaptă despre cât de mare amenințare sunt aceste jucării".

Preotul Slawomir Kostrzewa a câstigat faimă după ce a avertizat pe polonezi cu privire la pericolele spirituale ale jucăriilor, arătând anterior că jucăria Hello Kitty este un instrument de promovare a industriei pentru adulți.

Acum, preotul si-a orientat energiile combative către jucăriile Lego, in care crede că a văzut uneltele Satanei. Sau mai exact, după cum spune acesta, este vorba despre un set intreg de unelte de propagandă ale forțelor intunericului.

Preotul recunoaste că a fost un fan al jucăriilor Lego, dar avertizează că vremurile s-au schimbat și celebrele jucării au ajuns să transmită energie negativă.

"Corupe inocența copiilor", crede părintele, care a considerat ca "necro-estetice" jucăriile care reprezintă personaje zombie sau monștri.

El a adăugat:" Aceste jucarii pot avea un efect negativ asupra copiilor. Ele le pot distruge sufletele și îi conduc spre partea întunecată."

Opiniile preotului au fost criticate de fanii Lego. Unul dintre acestia i-a trimis urmatorul mesaj: "Of, Părinte. Cu toții ne indreptăm spre partea întunecată, mai devreme sau mai târziu. Uită-te la noi. Nu suntem decât o imagine. Suntem fragili si temători. Vânturile ne poate sufla cu putin efort. Suntem tentați de partea întunecată tot timpul. Așa că ne pregătim copiii pentru ce e mai rău."

Preotul a contracarat, având ca argumente un studiu efectuat de către Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă, care a indicat tendintele Lego. Cercetatorii au examinat cu atenție expresiile tuturor 6.000 de figuri Lego și s-au declarat ingrijorati de faptul că nu a existat o gamă echilibrată de expresii faciale.

Dr. Richard Bartneck de la Universitatea amintita a declarat: " În loc să ne concentram pe expresii realiste, poate ar fi util să creștem variabilitatea expresiilor. Un chip in stilul benzilor desenate este suficient pentru a transmite un spectru complet de emoții si sentimente".

Pe de alta parte, sustinatorii Lego au contracarat si ei, motivand că firma The Lego Group este din Danemarca, țara care a fost catalogată anul trecut ca fiind locul unde traiesc cei mai fericiti oameni de pe Pământ. "Știm că danezii nu prea cred în viață veșnică, iar identitatea lor creștină tinde să se bazeze mai mult pe cultură și stiință decât pe religie. Dar cu siguranță danezii nu cred că în viața de apoi vor fi zombie", au concluzionat acestia.


Niciun comentariu despre subiectul „Un preot celebru atacă jucăriile moderne, considerându-le uneltele Forțelor Întunericului”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile