miercuri, 14 mai 2014

Cărțile ce au inspirat serialul Urzeala Tronurilor au fost scrise pe un computer cu MS-DOS, neconectat la internet

In anul 1991, George RR Martin începea să scrie seria de romane fantastice "Cântec de gheață și foc", care au stat la baza scenariului serialului Game of Thrones.


Intr-un recent interviu televizat, autorul a marturisit că de atunci si până acum el a scris toate cartile sale, folosind aceeași tehnologie.

În timp ce foloseste un computer performant pentru a-si actualiza blogul sau pentru a-si plati facturile online, Martin a declarat că arma sa secretă cu ajutorul căreia scrie carti este un computer vechi cu MS-DOS, neconectat la internet, care ruleaza WordStar 4.0, un program de procesare de text din anii 1980.

"Acest program WordStar 4.0 imi oferă tot ceea ce am nevoie pentru procesare de text si nu are zeci de alte funcții inutile. Daca vreau sa scriu cu majuscule, tin apasata tasta SHIFT", a mai spus Martin, care și-a exprimat de asemenea frustrarea privind funcția de verificare din aplicațiile moderne de procesare text, pe care a trebuit sa o dezactiveze, din cauză că îl avertiza mereu că sunt greseli ortografice, atunci când scria nume precum "Daenerys Targaryen".


Niciun comentariu despre subiectul „Cărțile ce au inspirat serialul Urzeala Tronurilor au fost scrise pe un computer cu MS-DOS, neconectat la internet”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile