miercuri, 21 mai 2014

Google a devenit cel mai valoros brand la nivel mondial

Google, care valoreaza 159 miliarde dolari, cu o creștere de 40% fata de anul anterior, a depasit Apple si a devenit cel mai valoros brand din lume în 2014, conform clasamentului BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brand.

După trei ani in partea superioara a topului, Apple a cazut pe locul 2, cu un declin de 20% in valoare de brand, la 148 miliarde dolari. În timp ce Apple rămâne un brand de top performant, a existat probabil o percepție negativă a consumatorilor, cauzată de lipsa de lansari de noi produse.

Candva lider, IBM ocupă acum locul 3 in top, cu o valoare de brand de 108 miliarde dolari.

Nick Cooper, Director al Millward Brown Optimor, a comentat cu privire la marca numărul unu: "Google a fost extrem de inovator în ultimul an. Să amintim doar Google Glass, investițiile în inteligență artificială și multitudinea de parteneriate, inclusiv extinderea si instalarea sistemului de operare Android pe alte produse, cum ar fi autoturismele. Toată această activitate a trimis un semnal foarte puternic consumatorilor cu privire la ceea ce Google realizează. Evolutia Google a coincis cu activitatea mai slabă a Apple."

"Indicele din acest an evidențiază sfârșitul recesiunii, cu o revenire puternică în evaluări și, pentru prima dată, cu creșterea reală în fiecare categorie și in Top 100 branduri, ca un întreg", a declarat David Roth, CEO al Store ,WPP.

"Remarcabil este modul în care brandurile puternice au administrat efectele crizei. 71% dintre brandurile enumerate în Top 100 2014 erau in top si în anul 2008. În ciuda crizei financiare, cu efecte perturbatoare si in afacerile digitale si care au decimat multe companii în ultimii ani, aceste branduri au rămas în clasament, dovedind durabilitatea mărcilor puternice."

Studiul BrandZ Top 100 - Cele mai valoroase branduri globale, comandat de WPP si realizat de Millward Brown Optimor, este acum la al nouălea an d ecand este publicat. Acesta este singurul clasament care utilizează, pentru a calcula valoarea brandului, punctele de vedere ale potențialilor și actualilor cumpărători de brand, alături de datele financiare.

Valoarea combinată a brandurilor din Top 100 aproape s-a dublat de la primul clasament, ce a fost realizat în anul 2006.

Top 100 branduri 2014 are o valoare cumulata de 2900 miliarde dolari, reprezentand o creștere de 49%, comparativ cu evaluarea anului 2008, care a marcat începutul crizei bancare și financiare.

In Top 10 sunt urmatoarele Branduri:

1 . Google
2 . Apple
3 . IBM
4 . Microsoft
5 . McDonald
6 . Coca - Cola
7 . Visa
8 . AT&T
9 . Marlboro
10. Amazon

Nu numai ca primele 4 branduri reprezintă mari companii de tehnologie, dar din aceeasi categorie fac parte multe dintre brandurile cu cele mai mari cresteri in top din acest an.

Cea mai rapida escaladare in top a avut-o firma de internet China Tencent, cu o crestere 97%, ajungand la 54 miliarde de dolari ( in top pe pozitia 14), urmată de Facebook, care a crescut cu 68%, ajungand la 36 miliarde de dolari si ocupand locul 21 in top.

Noi branduri în top 100 includ Twitter ( pozitia 71, cu o valoare de brand de 14 miliarde dolari ) și LinkedIn ( crestere 78%, în valoare de 12 miliarde dolari).

Impreuna, companiile de tehnologie cumuleaza 29% din totalul topului brandurilor anului 2014.


Niciun comentariu despre subiectul „Google a devenit cel mai valoros brand la nivel mondial”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile