miercuri, 21 mai 2014

Google a lansat algoritmul de căutare Panda 4.0

Matt Cutts de la Google a anunțat pe Twitter că a fost lansată versiunea 4.0 a algoritmului Google Panda.

Algoritmul Google Panda este proiectat pentru a preveni site-uri cu continut de calitate slabă să apară printre primele pagini cu rezultatele căutarii Google.

Panda 4.0 este un update major pentru algoritmul actual, nu doar o imbunatatire periodica a variantelor anterioare, ceea ce înseamnă că Google a făcut modificări la modul în care algoritmul Panda identifică site-urile si continutul acestora.

Actualizarea de astazi va fi mai favorabilă pentru unele site-uri și pune bazele pentru viitoare schimbări în această direcție.

Google a anuntat că Panda 4.0 afectează in diferite procente cautarea, in functie de limba utilizata. În limba engleză, de exemplu, impactul este de aproximativ 7,5% din cereri, afectând intr-o masura importanta rezultatele cautarile afisate unui utilizator obișnuit.

Deși nu există foarte multe detalii despre efectele actualizarii Panda 40 , într-o declarație anterioară , Matt Cutts a explicat că aceasta ar putea ajuta siteurile mici sa fie afisate pe locuri mai bune în rezultatele căutarii. Practic, Google a reproiectat algoritmul Panda pe a da in timp o sanse mai mari de vizibilitatea pe internet siteurilor mai mici, dar originale si de calitate.

Mulți proprietari de afaceri mici s-au plâns de-a lungul timpului cu privire la algoritmul Panda, spunând că site-urile lor aproape au dispărut din rezultatele căutării si odata cu acestea a scazut si cifra de afaceri, mai ales daca site-ul era unul care sustinea foarte mult atragerea de clienti pentru firma respectiva.

De aceea, Google a venit in intampinarea acestora, recomandand totusi ca site-urile să ofere un conținut original, de înaltă calitate și să mențină un design și opțiuni de navigare simple si bine structurate.

De asemenea, cuvintele cheie nu vor mai avea impact important în paginile cu rezultate, iar alte trucuri SEO vor fi pedepsite de către gigantul motor de cautare pe internet.

Google Panda afectează clasamentul unui site întreg sau o parte din acesta, mai degrabă decât pagini individuale. De când a fost introdus, Google a actualizat Panda o dată pe lună, dar începând din martie 2013, compania a anunțat că toate actualizările suplimentare vor fi integrate periodic in algoritmul de cautare, dar fără a mai fi anuntate. De data aceasta a fost o exceptie, datorita importantei foarte mare a modificarilor algoritmului de cautare.

Ca si concluzie, prin acest update, Google va ajuta sa se ridice in rezultatele cautarilor siteurile cu continut original si de calitate, chiar daca sunt mici sau medii, in detrimentul site-urilor mari, dar cu continut mult neoriginal ( de exemplu RSS agregatoare sau siteuri cu continut preponderent copy-paste). Mai pe scurt, Google a decis sa promoveaza creatia si munca, indiferent de cat de mic sau mare este siteul respectiv, si sa penalizeze trucurile SEO.


4 comentarii despre subiectul „Google a lansat algoritmul de căutare Panda 4.0”:
Anonim

Ce ma enerveaza acum la google este ca modifica termenii cautati. Uneori e bine asta de cele mai multe ori e rau. Trebuie sa pun in ghilimele cuvintele cu pricina ca sa caute exact dupa ele. Si uneori e si mai rau: Cuvintele cautate nici nu sunt in pagina cautata ci doar unele. Si pagina respectiva sigur nu s-a schimbat intre momentul indexarii de google si cautarea facuta de mine. Deja este enervant acest lucru pentru ca gasesc mai greu ce caut. Poate asta e si ideea anume sa tina oamenii mai mult pe pagina motorului de cautare si ca oamenii sa faca mai multe cautari pe google si deci sa vada mai multa publicitate.

Anonim

PS: Asta e inceputul sfarsitului pentru google. Au uitat de ce i-a preferat lumea la inceputuri. Anume gasea ce cautai nu ce credea el ca vrei sa cauti.
Asa ca acum va fi foarte rentabil sa faci un site pentru fiecare articol. Ca favorizeaza site-urile mici.
Sa vezi acum cumparaturi de domenii lungi gen: google-a-lansat-algoritmul-de-cautare-panda4.com

Anonim

Nu asta a facut Google, ci a scazut puterea black-SEO, care ridica in top continut inutil si copiat si a propulsat puterea continutului util si original. E de inteles ca nu convine asta la 50% din "webmasteri". Eu consider insa binevenita decizia aplicarii unui principiu perfect natural.

Anonim

aveam eu un site cu seo cu smecherii si de cand a bagat asta mi-a scazut la jumatate vizitatorii :((( dar alt site pe care scriam doar original mi-a dublat aproape vizitatorii

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile