marți, 13 mai 2014

Look TV şi Transilvania Live vor bani de la cabliști și ies din lista must-carry, începând cu 1 iulie 2014

Look TV şi Transilvania Live au informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu începând cu 1 iulie 2014, decizia fiind luată de cele două televiziuni pe fondul difuzării de către acestea a meciurilor din Liga I.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, mai multe documente de la societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi de la societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live.

Cele două societăţi au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-şi modifica acţionariatul, în sensul intrării în acţionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societăţile care deţin licenţe audiovizuale au obligaţia să notifice CNA în legătură cu orice modificare apărută în licenţă, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

În urma acestor modificări, acţionarii NCN Studio TV S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) şi Mariana Mureşan (0,5949%), iar acţionarii Transilvania Look S.A. sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) şi Arpad Paszkany (1%).

De asemenea, cele două societăţi au notificat CNA că au decis să renunţe la regimul "must carry" începând cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor.

Look TV şi Transilvania Live, două posturi cu profil generalist, se află pe lista televiziunilor "must carry", care sunt obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se află pe locul 21 pe această listă, iar Transilvania Live se află pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă, care a fost publicată de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

Membrii CNA au aprobat în şedinţa de marţi acordului de principiu privind schimbarea acţionariatului (cu două voturi "împotrivă" - Monica Gubernat şi Christian Mititelu).

Totodată, la propunerea membrului Monica Gubernat, CNA a decis să îi invite la una din şedinţele viitoare ale Consiliului pe reprezentanţii televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.

"Aş vrea să îi invităm aici şi să ne spună motivele pentru care ies din «must carry» şi ca să aflăm planurile lor de viitor", a spus Monica Gubernat.

Televiziunile Look TV şi Transilvania Live au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Conform comunicatului, societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live, au semnat o înţelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, în data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 - 2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra societăţilor Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, dar şi pentru înregistrări, rezumate, difuzare online şi pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I şi din Cupa Ligii.

Totodată, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A. sunt împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite - cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.


Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, pe 19 martie, într-o conferinţă de presă, că, până la data de 15 mai, se vor cunoaşte posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul 2014-2015 al Ligii I.

El a menţionat că firma Intel Sky Broadcast, căreia LPF i-a cedat drepturile TV pe următorii cinci ani pentru valorificare, negociază deja cu mai multe posturi TV. "După discuţiile noastre, până în data de 15 mai, se cunoaşte numele televiziunilor care vor transmite partidele din Liga I. Din ce date avem, se discută cu mai multe televiziuni la momentul acesta. Din punctul meu de vedere, aş prefera ca meciurile să fie transmise de doi-trei cablişti, dar să fie difuzate şi pe internet", a precizat Iorgulescu.

Acesta a afirmat că a citit în presă faptul că posturile Look TV şi Transilvania Live, care aparţin finanţatorului CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar putea transmite partide din Liga I. Întrebat dacă are informaţii certe despre acest lucru, Iorgulescu a explicat că este posibil ca aceste două televiziuni să fie vândute de Paszkany către firma Intel Sky Broadcast. "Am văzut şi eu în presă informaţii despre aceste două televiziuni şi m-am informat şi eu puţin. Nu am prea multe date, dar se pare că domnul Paszkany ar vinde aceste televiziuni către firma respectivă (firma Intel Sky Broadcast, n.r.)", a precizat atunci Gino Iorgulescu.


6 comentarii despre subiectul „Look TV şi Transilvania Live vor bani de la cabliști și ies din lista must-carry, începând cu 1 iulie 2014”:
Anonim

Doua gunoaie de posturi in minus....

Anonim

BINE CA PLATIM ABONAMENT FIX LA TV SI MAI PLATIM CA SA VEDEM UN CAMPIONAT SLAB CARE O SINGURA ECHIPA SE VA BATE LA TITLU IN URMATORII DOI ANI SI OSA VEDEM MECIURI GEN CHIAJNA VIITORUL SI PLATIM.

Anonim

AMU CEI CARE AU COMENTAT DE DIGISPORT IS CURIOS CE OSA ZICA DE AMU INCOLO NU A FOST BINE PE DIGISPORT OSA VEDEM LA UN CANAL SLAB LA FEL CUM A FOST SI CU PREMIER LEGUE

Anonim

MECIURILE sunt la ungurii ei le distribuie la cablisti,acum sa vedem cine le va cumpara,pe DTH cum o fiii??

Anonim

parca azi e ultima ziii pentru cumpararea meciurilor,se mai stie ceva!!!

Anonim

foarte tare frate, mai scapa grila de proghrame de 2 posturi de 2 lei... la un capionat de 2 lei ce mai trebuia????... raspuns... 2 posturi de 2 lei

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile