marți, 20 mai 2014

M7 Group a cumpărat KabelKiosk de la Eutelsat

Operator de sateliti Eutelsat a vândut platforma sa germana Kabelkiosk către compania media M7 Group, prin filiala M7 Deutschland.

Detalii financiare despre tranzctie nu au fost dezvaluite, insa s-a precizat ca include un acord pe termen lung pentru închirierea de mai multe transpondere la pozitia orbitala Eutelsat de la 9 grade Est. Eutelsat va continua de asemenea să ofere servicii de uplink pentru platforma Kabelkiosk, prin stațiile sale din Italia și Franța.

Eutelsat și M7 Deutschland au fost de acord de asemenea pentru stabilirea un parteneriat strategic pentru televizoare conectate la internet, combinând transmisia tv și serviciile video la cerere.

"După ce a construit o platformă solidă de distribuție video in Germania , acum este timpul ca un nou acționar să conducă operatiunile Kabelkiosk, înainte de a intra intr-o noua etapă de expansiune ", a declarat Michel de Rosen, presedinte si CEO al Eutelsat.

"Folosesc acest prilej să imi exprim, in numele Eutelsat, aprecierea noastră pentru echipa Kabelkiosk, condusa de Martina Rutenbeck și Alessandro Lanfranconi, pentru energia pe care au dedicat-o construirii unei afaceri vibrante, bine poziționată si pregatitia pentru a evolua mai departe, în următoarea fază de dezvoltare", a adăugat de Rosen.

Kees Färber, director al M7 Deutschland, a declarat: "Achiziția Kabelkiosk este o ocazie excelenta pentru ca noi să intrăm pe piața germană a operatorilor de platforme de televiziune. Suntem încrezători că brandul Kabelkiosk va dezvolta în continuare afacerea de televiziune prin cablu existentă, precum și că isi va diversifica si imbunatati oferta, prin oportunitățile noi și incitante ale noile platforme de livrare de continut prin tv prin protocol IP și OTT."

Martina Rutenbeck, MD al Kabelkiosk , a declarat: "Folosind experienta semnificativa a M7 in operațiunile cu platforme de distributie multimedia, vom continua să extindem operatiunile prin cablu și, în același timp, să accelerăm diversificarea serviciilor tv prin protocol IP / OTT oferite."

Sub rezerva aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare și a altor condiții obișnuite, tranzacția este de așteptat să fie finalizata în luna iulie 2014.

Kabelkiosk a generat pentru Eutelsat aproximativ 25 de milioane de euro venituri în anii 2012/2013.

M7 DeutschlandM7 Group opereaza mai multe platforme de televiziune pentru consumatori și clienții de business. Portofoliul companiei cuprinde CanalDigitaal și Online.nl în Olanda, TV Vlaanderen în Flandra ( regiune din Belgia ), Telesat în Belgia francofonă, AustriaSat și HD Austria în Austria, AustriaSat Magyarország în Ungaria și CS Link și Skylink pentru piața cehă și slovacă. Platformele DTH M7 Group ajung la un total de peste 3 milioane de telespectatori.

Din 2011, M7 Group a furnizat si servicii de internet și de telefonie pentru clienții săi din Olanda și Belgia. În plus, prin intermediul filialei sale Group Stream, M7 oferă servicii video interactive, OTT și servicii multiscreen in Europa și Asia, prin platforma Solocoo.


Niciun comentariu despre subiectul „M7 Group a cumpărat KabelKiosk de la Eutelsat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile