sâmbătă, 24 mai 2014

Satelitul Astra 5B a încheiat deplasarea către poziția 31,5 grade Est

După mai mult de o luna si jumatate de teste la pozitia orbitală 43,5 grade est si la peste doua luni de la lansare, satelitul Astra 5B ( prin care va emite si DTH-ul Orange Tv Romania ) a început deplasarea catre pozitia finala de utilizare, respectiv 31,5 grade est.

La momentul scrierii articolului ( sambata, 24 mai 2014 ), satelitul se afla la pozitia orbitala 36 grade Est, iar în aproximativ o săptamână a ajuns la 31,5 grade Est, unde va inlocui apoi satelitul Astra 1G, preluandu-i canalele transmise, inclusiv cele ale Orange Tv Romania.

Satelitul Astra 5B:

... a fost construit de EADS Astrium în Toulouse, Franţa, cu ajutorul platformei extrem de fiabile Eurostar E3000.
... este al optulea satelit Eurostar în flota SES, după recentele lansări cu succes ale sateliţilor ASTRA 2F, SES-6 şi ASTRA 2E.
... satelitul va extinde capacitatea de transpondere şi amprenta geografică SES din Europa de Est şi pieţele învecinate pentru transmisii DTH, direct-to-cable şi contribuţii la reţele de televiziune digitală terestră.
... este prevăzut cu 40 de transpondere în bandă Ku (echivalentul a 36 MHz), precum şi 6 transpondere în bandă Ka.
... satelitul a cântărit 6 tone la lansare şi va avea o anvergură a aripilor de 40 m după amplasarea generatoarelor electrice solare în orbită.
... satelitul va dezvolta o putere de 13 kW până la sfârşitul duratei de viaţă nominale de 15 ani.
... este cel de-al 56-lea satelit din flota SES.
... este primul satelit SES lansat în 2014.

Lansarea satelitul s-a realizat la bordul unei rachete Ariane 5 ECA si a avut loc in data locală 22 martie 2014, de la Centrul Spatial Kourou în Guyana Franceză ( ora României 00:05 – 01:02, sâmbătă spre duminică, imediat după miezul nopții ). 

Oferind acoperire pentru Europa, ASTRA 5B extinde capacitatea transponderelor și raza de acțiune geografică dedicată piețelor din Europa de Est și din țările vecine, pentru operatori DTH (direct-to-home), dar va contribui și la transmisia de feed-uri utilizate de către rețelele de televiziunea digitală terestră.

UPDATE 2 iunie 2014, ora 9:00Satelitul Astra 5B a ajuns la 31,5 grade Est, unde va începe serviciul comercial. Detalii AICI.


34 de comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 5B a încheiat deplasarea către poziția 31,5 grade Est”:
Anonim

Îl așteptăm cu drag și sperăm ca Orange să facă din nou furori pe piața DTH-ul.

Anonim

Super... E de bine domnule..

Unknown

E bine Pe naiba, noi din italia o sa avem probleme de receptie.

Anonim

In Italia depinde de fascicol totusi...Probabil Orange va folosi fascicol concentrat care permite receptia in Romania cu antene foarte mici creand mai putine probleme cand vremea este nefavorabila...Sigur asta creaza imposibilitatea de receptie in tarile din vestul Europei

Anonim

Orange TV e destinat Romaniei, asa ca pe ei ii intereseaza sa mearga bine in Romania, nu ii intereseaza celelalte tari. :)

Anonim

Ma refeream ca e bine pentru ca mai este putin si ajunge la pozitie. Sa vedem si cu ce noutati vin cei de la Orange.

adevarul.ro

Clienţi ai SES sunt şi două companii româneşti. Acestea vor avea şansa să îşi extindă grila de programe. „Oferim şi posibilităţi de creştere clienţilor existenţi. Spre exemplu, în România, Orange România se va folosi de acest satelit, dar şi PRO TV. În plus, avem transpondere în bandă Ka ce pot fi folosite pentru serviciile de internet de mare viteză. Important la acest satelit este că oferă parametri tehnici foarte buni. Transponderii foarte mari oferă posibilitatea de difuzare a numeroase canale HD“, a mai spus Leszek Bujak. Atât Alexandru Ciulacu de la Orange, cât şi Bogdan Andreescu, de la Pro TV, spun că principala miză este continuitatea serviciilor oferite. „Pentru clienţii Orange înseamnă deschiderea posibilităţii menţinerii serviciilor pe o perioadă foarte lungă de timp, pentru serviciile Orange TV. Pentru mine înseamnă că alegerea acestui satelit a fost o decizie bună. Are cea mai bună acoperire pe România, cu semnalul cel mai puternic, astfel încât recepţia se realizează în cele mai bune condiţii, chiar şi în condiţii meteo nefavorabile şi cu antene de mici dimensiuni. Imediat ce toate testele vor fi efectuate şi satelitul va fi operaţional, vom începe să îl folosim“, a declarat Alexandru Ciulacu, manager de proiect Orange TV. „Aşteptam satelitul ASTRA 5B de ceva timp. S-a amânat lansarea de câteva ori. Eram destul îngrijoraţi de faptul că nu o să avem un satelit nou. Noul satelit va însemna o continuitate a serviciului. Acoperirea o să fie aceeaşi dar tehnologia mai nouă o să permită o mai bună alocare a transponderilor în funcţie de posibilităţile satelitului“, explică Bogdan Andreescu, şeful departamentului tehnic de la Pro TV. Totuşi, reprezentantul Orange spune că utilizatorii se vor putea aştepta la mai multe canale de televiziune în format HD. „Întotdeauna ne vom concentra pe oferirea de diferenţiatori şi, în mod sigur, vom avea şi posturi noi de televiziune. Orice platformă DTH are o evoluţie continuă. Vom căuta să oferim cât mai multe canale HD, astfel încât calitatea oferită de noi să fie cea mai bună la care pot avea acces clienţii“.

Anonim

Deci vesti extraordinare.

Anonim

Sper ca Orange sa le dea clasa tuturor miticilor din piata.

Anonim

Cu Astra 5B Orange are la dispozitia mai multe transpondere decit in momentul de fata, si daca luam in calcul faptul ca partea tehnica se face prin Globecast la Paris nu exista probleme din punct de vedere tehnic pentru a trasmite mai multe canale si in format hd....totul depinde de contracte pe care Orange vrea sa le semneze cu operatori ca HBO, Universal, Chello sai tematic cable...Vom vedea

Anonim

Din toamna vor aparea si versiunile hd ale canalelor Antena, Prima (foarte probabil) si KanalD (sigur)...dar si operatori internationali care au canalele sd localizate vor lansa in curind versiunile Hd. Astazi costa absolut foarte putin pentru canallel de filme si seriale se realizezi versiuni licalizate deja in foramt HD...

Marius

Asteptam cu interes.

Anonim

poate si internet de la Orange tot prin satelit, cine stie, din moment ce Satelitul stie asa ceva ;))))
Sa fie....

Anonim

N-ar fi exclus, dar depinde si de preturi, nu?

Anonim

Preturile vor fi la fel ca si tv, ca doar aceasi transmisie e. ;)
Asta ca teorie, acuma sa vedem...ceo sa iasa :)))

Anonim

Satelitul a ajuns la 34,6 grade Est. :-)

Anonim

Nu are cum sa fie pretul la net prin satelit la fel ca la tv. Atunci ne luam din ala si ne doare la basca de fire si de netul mobil.

Anonim

A ajuns la 34,13

Anonim

in acest moment exista un operator care ofera internet prin satelit, latimea de banda este intre 2 si 10 MB (si credetima ca sunt reali si merge brici), iar pretul intre 11 si 39 euro /luna. Fiind singurul isi cam face de cap, deci daca apare concurenta, pretul va scadea (cel putin teoretic ;)) )

Anonim

a ajuns la 33,66

Unknown

Eu una as plati si 50 de euro pentru un internet decent, in momentul de fata platesc 39 de euro pentru 7 mb, pentru 20 de mb reali mi-as da mana dreapta. Cand vad c'è viene sunt acasa ma apuca plansul.

Anonim

Poate ca vor introduce odata cu punerea in functiune si mai multe canale HD si SD, dar cele care sunt cele mai cautate: TCM, Universal Channel, Boomerang, Cartoon Network, Paramount Channel (concurenta la introdus deja), pachetul HBO, MTV-urile, ceva canale frantuzesti, mai mult sport, etc. Sunt convins ca se poate.

Anonim

Hai cu noul satelit. Vor fi multe noutati.

Anonim

A ajuns la 32,2 grade est. Nu mai e mult pana la 31, 5 grade est :)

Florian Garabela

Vor avea mai multe canale HD si SD. Incepe sa fie mult mai promitator.

Anonim

E buna oferta aceea tv (pachetul a doilea)+ net fix nelimitat de la Orange

Anonim

Totul la 15 euro.

Anonim

Satelitul a ajuns la 31,59 grade est, Mai are putin pana la 31,5 grade. Cred ca intradevar deseara sau maine ajunge. Sa vedem daca in cateva zile incep si testele la pozitia finala.

Anonim

Nu stiu ce se intampla, ca satelitul a trecut de pozitia aia sau nu e inregistrarea lor buna.

Anonim

Cred ca a trecut de pozitie putin, asa arata si http://www.satellite-calculations.com/Satellite/Catalog/catalogID.php?39617, dar si http://www.satflare.com/track.asp?q=39617#TOP

detrax

Un grad reprezinta aproape 735 kilometri, pe orbita geostationara a satelitului, care are o circumferinta totala de 264.869 Km.

Anonim

A ajuns la pozitie conform Flysat.
http://www.flysat.com/satlist.php

Anonim

Nu a ajuns la pozitie, e trecut de pozitie, acum se fac ajustari ale pozitiei. E oarecum in marșarier... :)

HD Satelit România

Satelitul Astra 5B a ajuns la 31,5 grade Est, unde va începe serviciul comercial:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/06/satelitul-astra-5b-ajuns-la-315-grade.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile