miercuri, 21 mai 2014

Un atac informatic a compromis eBay

Site-ul de licitații eBay a obligat utilizatorii să își schimbe parola, după ce un atac informatic a compromis sistemele sale.

Compania americană a declarat că o bază de date a fost compromisă de hackeri între sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie. Baza de date conținea parole criptate și alte date non-financiare. eBay a adăugat că are nici o dovadă că ar fi fost efectuate activități neautorizate în conturile membrilor săi .

Cu toate acestea, compania a explicat că schimbarea parolelor este "una dintre cele mai bune practici și va contribui la sporirea securității utilizatorilor eBay". Compania a mai precizat că a avertizat utilizatorii asupra incidentului prin e-mail, pe site-ul său, prin anunțuri și prin social media. Un mesaj postat pe site-ul corporativ eBay a anuntat că atacatorii cibernetici au accesat informațiile după obținerea "unui număr mic de date de logare ale angajaților acreditați" , permițându-le să acceseze sistemele sale si că specialistii eBay au devenit constienti de fraudă abia acum două săptămâni.

Baza de date compromisă a inclus numele clienților eBay, parola criptata, adresa de e-mail, adresa fizică, numărul de telefon și data nașterii, dar nu conținea informații financiare sau alte informații personale confidențiale.

Deși compania detine de asemenea si serviciul de transfer de bani PayPal, datele acestei divizii erau depozitate electronic criptat si separat, neexistând nicio dovadă că ar fi fost accesate. EBay nu a furnizat informații cu privire la tipul de criptare folosit.

Compania a adăugat că orice membri care au folosit pentru logarea pe alte site-uri aceleași detalii de conectare utilizate pe eBay, ar trebui de asemenea sa schimbe parola pe respective website-uri.

Un expert a declarat ca există motive de îngrijorare că hackerii ar putea utiliza datele la care au avut acces.

"Știm cu toții că, având suficient timp, hackerii pot sparge unele fișiere criptate cu parole. Aspectul mai îngrijorător al acestui incident este că hackerii au acum o listă frumos ordonata cu informații cu caracter personal, care poate fi folosit pentru a fura identitatea sau chiar a-i ajuta să acceseze alte sisteme", a declarat Alan Woodward, un consultant de securitate independent.

eBay are sediul în California si 128 milioane de utilizatori activi, care au desfasurat în anul 2013 servicii comerciale in valoare de 212 miliarde dolari, pe diverse piețe de desfacere.


Niciun comentariu despre subiectul „Un atac informatic a compromis eBay”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile