marți, 10 iunie 2014

Google cumpără o companie de sateliți

Google este alaturi de noi in casele noastre, ne ajuta in calatorii si va lansa drone care vor oferi internet din cer, dar acum priveste mai departe, spre spatiul cosmic, prin achiziționarea cu o jumătate de miliard de dolari a unei companii care a construit și a lansat cel mai mic satelit din lume, ce captează imagini statice si in miscare ale suprafetei terestre, la o foarte înaltă rezoluție.

SkyBox Imaging poate ajuta imediat Google Maps / Google Earth, prin oferirea de imagini actualizate si foarte detaliate.


Satelitul SkySat 1 poate captura si fluxuri video HD la 30fps ale suprafetei terestre sau maritime, suficient de detaliate, dar fara sa incalce intimitatea.

Gasiti diverse clipuri video gasiti pe canalul Youtube al companiei, dând click AICI.

Dar Google spune ca respectivii sateliti ar putea avea si alte scopuri, acționând ca releu de internet wireless în locurile care oamenii nu pot beneficia de aceste servicii sau daca dezastrele afecteaza conexiunile.

Achizitia SkyBox de catre Google urmeaza sa fie supusa aprobării autoritatilor competente.

UPDATE 4 februarie 2017: Planet Labs a anunțat că a semnat un acord cu Google, prin care Planet Labs va dobândi afacerea Terra Bella, care include constelația de sateliți SkySat, iar Google va semna un contract multianual pentru a achiziționa de la Planet Labs imagini de înaltă rezolutie ale Pământului.


Niciun comentariu despre subiectul „Google cumpără o companie de sateliți”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile