luni, 2 iunie 2014

Televiziunea Moldova 1 va fi retransmisă de către operatorii de servicii tv cablu din România ?

Ministerul Afacerilor Externe a transmis catre Consiliul National al Audioviziualului adresa nr.6952/23.05.2014, prin care solicită avizul CNA referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chișinău pe data de 13 martie 2014.

Acordul prevede retransmiterea programului TVR in Republica Moldova. Initial, fusese precizata expres si retransmiterea reciprocă canalului Moldova 1 in Romania, la operatorii de cablu tv.

În acel moment se anuntase că televiziunea Moldova 1 poate fi inclusă în mod obligatoriu în oferta distribuitorilor de servicii din România numai în situaţia în care obligativitatea de retransmitere este stabilită printr-un acord internaţional, iar CNA precizase că programele emise de radiodifuzorii din Republica Moldova pot fi retransmise în România fără o autorizaţie prealabilă, fără a exista, însă, obligativitatea cabliştilor să preia aceste televiziuni.

Dacă avizul CNA va fi favorabil si acordul a pastrat si acordul de transmitere a televiziunii Moldova 1 in Romania, este posibil ca respectivul canale sa intre ulterior in lista must-carry, conform acordurilor internationale, asemenea canalului TV5.

Adresa se află pe ordinea de zi a şedinţei de marți, 3 iunie 2014, ora 10.00.

In acest moment, televiziunea Moldova 1 este transmisa necriptat prin satelitul Thor 6, la 0,8 grade vest, prin operatorul românesc ESS, pe aceeasi pozitie orbitală prin care sunt difuzate si programele operatorilor DTH romanesti Focus Sat si Digi Tv.

Frecventa de receptie a televiziunii Moldova 1 este 12149, polarizare verticală, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S QPSK, FTA (necriptat).


22 de comentarii despre subiectul „Televiziunea Moldova 1 va fi retransmisă de către operatorii de servicii tv cablu din România ?”:
Anonim

amu dic si asta e canal bun?

geo

Ce spui anonim, acolo ? Întâi invata limba română, daca vrei să te ințeleaga cineva ce spui.

Anonim

o idee buna.atata vreme cat cna impune sa transmita tv5 -ul frantuzesc operatorilor de catv si dth de ce un post al fratilor nostri de peste prut sa nu fie vazut si de abonatii?

Anonim

geo traduc eu pt tine "acum daca si asta e canal bun?", sunt profesor in incultura =))

Szasz Sebes Paul

Cea mai buna idee !!

Anonim

Asta ne mai lipsea!
De tot rasul !

Vali

la operatorul meu CATV Lidas Network sunt transmise 3 televiziuni din Rep. Moldova, respectiv : Jurnal Tv, Publika si Moldova 1.

Anonim

e vorba ca unii operatori se plangeau ca nu au frecvente libere pentru posturi cu adevarat interesante :( ar trebui macar un sondaj/referendum virtual care sa intrebe abonatul ce canal vrea sa ii fie scos pentru introducerea moldova 1 in pachetul de baza!

Szasz Sebes Paul

Eu sunt clar pentru introducerea acestui post.

Anonim

E codata pe 1w....

Anonim

CNA trebuie desfiintal si odata cu el lista must carry.Cum sa-ti bage guvernul pe gat asa ceva ?
Operatorul de cablu sau satelit trebuie obligat sa retransmita canalul national TVR 1 si atat.

Anonim

Ati urmarit acest canal ? E mai bun decat jumatate din canalele din grila. Cu mare placere accept sa fie scoase 5 porcarii de canale din grila si sa introduca Moldova 1.

geo

Anonim 3 iunie 2014, 21:12, tu ai verificat? E in continuare necriptat transmisa Moldova 1 pe frecventa asta. E asa de doua saptamani.

Nick

04.06.2014, 13:46 din nou criptat, doar sunet - ar fi bine daca l-ar lasa necriptat, un post in plus e binevenit, alegi ce vrei din el, nu e nevoie sa te uiti la tot ce difuzeaza, faci o comparatie ce e la noi si ce in urma au ramas fratii de peste Prut

geo

Da, acum l-au criptat, astazi. Ieri nu era criptat.

Anonim

CNA a aprobat in unanimitate Adresa nr.6952/23.05.2014 de la Ministerul Afacerilor Externe prin solicită avizul C.N.A. referitor la Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chișinău pe data de 13.03.2014.

CNA a dat aviz favorabil Proiectului.

Anonim

decat sa vezi filme ..dublate in limba lui putin si subtitrate in romana mai bine sa ramana la ei acasa

Anonim

Filmele sunt traduse vocal in limba română. Televiziunea Moldova 1 difera in aceasta privinta de celelalte televiziuni moldovenesti, care procedeaza deseori cum spui tu.

Anonim

CNA a dat aviz favorabil Proiectului. ........ si cate firme de cablu vor respecta aceasta decizie???

Anonim

anonim de ce sa nu introduca canalul moldova1 si la noi pe upc ca doar c.n.a a spus sa se introduca deja luna asta octombrie 2014 pina la sfarsitul lunii va rugam sa se ia in considerare aceasta petitie si sa bage acest canal doar sunt fratii nostrii de peste prut vrem acest canal moldova 1 cat mai repede posibil. va multumesc anticipat.

SANDU

fratii nostrii de peste prut nu prea ne sunt frati din moment ce Romania ca stat ii ajuta dpdv economic iar ei ca cetateni ai Republicii Moldova spun ca vorbesc limba moldoveneasca, nu limba romana, ba mai mult in urma cu vreo 3 ani ne mai si reclamau pe la UE ca ne bagam in treburile lor ca stat. Decat asa frate sa-ti dea cu cutitul pe la spate sunt impotriva introducerii acestui program

Anonim

Nu confunda ce spun politicienii moldoveni si alti cativa ciudati, cu ce cred cei din Republica Moldova.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile