joi, 17 iulie 2014

Digi Mobil a activat roamingul național de date prin Vodafone

RCS-RDS, in colaborare cu Vodafone Romania, a activat roamingul de date pentru abonatii Digi Mobil. In situatia in care nu există semnal DigiMobil, se va folosi alternativ reteaua Vodafone, care poate fi gasită sub denumirea de DigiMobilR si pe care telefonul ar trebui sa comute automat.

Atentie ! Nu exista un comunicat oficial in acest sens, deocamdată fiind probabil teste, care trebuie considerate astfel pâna la lansarea sau comunicarea ofertei în mod oficial.

Traficul de date nu este nelimitat in roamingul national oferit prin Vodafone, asa cum este in propria retea Digi Mobil a RCS-RDS ( ci este limitat, deocamdată, la un total de maxim 100 MB). Clientii vor primi SMS-uri in care sunt informati că se apropie de limita de 100 MB consumați, precum si SMS-uri in care sunt informati ca au atins maximul de 100 MB consumati si ca vor mai putea utiliza din nou traficul de date in roaming national, incepand cu prima zi a urmatoarei luni calendaristice. Bineinteles, traficul de date va fi disponibil nelimitat in continuare, dar prin reteaua DigiMobil, nu prin reteaua Vodafone DigiMobilR.

Utilizatorii trebuie sa foloseasca telefoane compatibile cel putin cu rețele 3G.

La fel ca si la apelurile telefonice prin roaming national, nu există costuri suplimentare pentru abonatii DigiMobil, pentru traficul de date efectuat prin reteaua DigiMobilR de la Vodafone.

Compania RCS-RDS a încheiat un acord de roaming naţional cu Vodafone, pe care l-a anuntat oficial in aprilie 2014. Tot in aceeasi perioada, Valentin Popoviciu de la RCS-RDS precizase că "serviciul de date mobile în roaming naţional va fi disponibil din iulie anul acesta".

PS: Ca simple presupuneri, nu e exclus ca oferta sa se modifice si sa fie introduse in lunile urmatoare costuri ( de exemplu sa fie introduse extraoptiuni cu limita de trafic mai mare in roaming national, contra cost), mai ales ca e posibil ca activarea roamingului de date national prin Vodafone sa fie in acest moment utilizată și ca metodă de testare a procentului de utilizare a resurselor retelei Vodafone de catre abonatii Digi Mobil. Limitarea ar putea fi o măsura tocmai de prevenire a unei suprasolicitari a retelei Vodafone. Viteza de transfer date ( upload / download ) in roamingul national prin Vodafone ar trebui sa fie aproape cât viteza oferita de către Vodafone, in reteaua sa din zona respectivă, dar nu mai mare decat cea corespondentă abonamentului utilizatorului din reteaua DigiMobil.

Update 22 iulie 2014 - Se pare ca mare parte a informatiilor s-au confirmat deja. Mai jos aveti informarea oficială a RCS-RDS:
ACOPERIRE EXTINSA PENTRU DATE MOBILE

Acum iti oferim internet mobil si in roaming national. Poti utiliza acum Digi Net Mobil la nivel extins, national! Primesti 100 MB/luna pentru date in roaming national, pe care ii poti utiliza GRATUIT pana la 30 septembrie 2014.

Te poti conecta la internet in roaming national:

- daca ai un abonament de telefonie mobila Digi Mobil care include internet mobil
- daca ai activata optiunea de Date Mobile in roaming in telefonul tau (majoritatea telefoanelor au deja activata aceasta optiune, deci te vei conecta automat la internet in roaming national)

Iti oferim cei 100 MB/luna suplimentar fata de traficul pentru internetul mobil inclus in abonamentul de voce.

Utilizarea datelor mobile in roaming national se poate face in limita a 100 MB in fiecare luna (pana la 30.09.14). Dupa consumarea traficului inclus, se limiteaza navigharea in reteaua de date mobile in roaming national. Cei 100 MB oferiti lunar pentru utilizarea internetului mobil in roaming national, sunt suplimentari fata de traficul inclus pentru internet in cadrul abonamentului de voce.

Anumite modele de telefoane necesita activarea optiunii de date mobile in roaming.

Oferta promotionala cu 100 MB/luna gratuit pentru internet mobil in roaming national este valabila in cadrul serviciilor de telefonie mobila si date mobile (pe telefon) ale RCS & RDS.


42 de comentarii despre subiectul „Digi Mobil a activat roamingul național de date prin Vodafone”:
Anonim

Roamingul de date si apeluri prin Vodafone e doar o extensie a Digi Mobil, care trebuie folosita doar cand nu e semnal lde a Digi Mobil. Serviciile normale de date sunt oferite prin reteaua Digi Mobil si sunt nelimitate.

Anonim

ia cititi aici:
Cateva despre Digi, de pe site-ul lor...

“Reteaua Digi Mobil este o retea construita si operata exclusiv in tehnologie 3G in benzile de frecventa 900 Mhz si 2100 Mhz, astfel incat terminalele folosite de catre clientii RSC & RDS trebuie sa fie terminale compatibile 3G in aceste benzi de frecvente. RCS & RDS comercializeaza sau pune la dispozitia clientilor sai terminale corespunzatoare, in conditiile afisate pe web-site-ul propriu si in punctele de vanzare, astfel incat acestia sa utilizeze serviciul cu un terminal compatibil cu benzile de frecvente operate de catre RCS & RDS.
Pentru terminalele de tip 2G sau alte tipuri de tehnologie, precum si cele care opereaza in alte benzi de frecventa, RCS & RDS nu asigura functionarea serviciului si a retelei Digi Mobil, chiar daca este posibil ca, in anumite conditii, acestea sa functioneze in cadrul acordurilor de roaming national si international.
Serviciul de roaming national este un serviciu complementar, destinat utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile in afara ariei de acoperire a retelei Digi Mobil, potrivit nevoilor obisnuite de comunicare si valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice.
In cazul utilizarii serviciilor de telefonie si date mobile prin selectarea si mentinerea telefonului mobil in reteaua de roaming national si/sau utilizarii exclusive a serviciului de roaming national intr-un singur punct geografic fix, desi serviciile achizitionate sunt prin natura lor servicii mobile de comunicatii electronice si/sau utilizarii exclusive a unei retele mobile de roaming national chiar si atunci cand abonatul se afla in aria de acoperire a retelei Digi Mobil si daca prin aceasta se inregistreaza un consum superior valorilor medii ale consumurilor de servicii de comunicatii electronice, setarile tehnice ale retelei pot conduce automat la restrictionarea serviciului de roaming national. “
- restrictionare sau in unele cazuri tarifare, confirm pe propria barba :((

Anonim

Da, Roamingul de date prin Vodafone este o extensie, dar problema Digi este ca extensia este mult mai mare decat acoperirea Digi in sine.

Goos

Acoperirea extensiei (Vodafgone) e mult mai mare doar ca suprafata, ma refer la acoperirea pe coclauri, in localitati avand si Digi acoperire. Deci ca acoperire in zonele populate, se poate folosi fara probleme reteaua Digi. Eu unul n-am folosit roamingul national decat in cateva zile anul asta, in care am fost la Olanesti. In rest, am avut mereu acoperire Digi, inclusiv cand am fost pe litoral.

Anonim

Oricum. Decat 50 Mb cu 5 EUR la Cosmote, mai bine, nelimitat (5Gb) in Digi + 100 in roaming + convorbiri nelimitate national si international.

Anonim

Tot la 5 EUR ...

s0rin

Mesajul de care vorbeşte anonim 13:13 se referă doar la cei ce folosesc cartela DiGi în telefoane 2G. Dacă foloseşti cartela DiGi într-un telefon 3G primit de la DiGi sau cumpărat de pe piaţa liberă nu ai nici o restricţie. Şi oricum, este în interesul orcui să folosească 3G (care este mai rapid şi cu un consum redus) decât vechiul şi deja depăşitul standard 2G. Nu vedeţi cât se zbate şi Orange să-şi convingă clienţii să treacă la 4G. Ei în schimb încă nu pot impune clienţilor 4G deoarece nu au reuşit acoperirea completă însă când o vor face mai mult ca sigur că vor şi întrerupe complet 2G.

Ionutz

cei 100 de MB vor fi promotional gratuiti pana la sfarsitul lunii septembrie, cu posibilitatea de prelungire dupa aceasta data.

Anonim

E cam mult. Eu zic sa mai taie din ei. Asa ca RN cu Vodafone este o mare teapa. Fugiti de ei ca dracul de tamaie!

Anonim

Acoperirea nu e 100% nici in orasele mari precum municipii de judet, si la date si la VOCE.

Anonim

Aha, deci aia care fugeau cu limba scoasa spre digi, si-au facut harachiri? Interesant!

Anonim

Reclama cu Belgravistan s-a dovedit una expirata, ca sa nu zic resapata. Ieftin si cu atatea beneficii, de nici nu poti folosi atat de mult net (100 MB) prin Roaming cu Varzafone. Acum trebuie sa fac imediat rezilierea, daca se poate, ca m-am saturat de Tepelvistan.

Anonim

Eu ca abonat Vodafone protestez! De aia nu mai pot sa vad un film pe youtube ca se blocheaza sau telefonul imi zice network busy cand vreau sa fac un apel din mall.... au navalit astia care au digi pe reteaua vodafone. Voua nu vi se pare ca Digi folosind reteaua Vodafone face dumping? Digi nu avea succes la clienti pentru ca nu avea acoperire. Acum Vodafone i-a facut acoperire si acum Digi le fura clientii la Vodafone. Ceva e putred in Danemarca... sigur cei din conducerea Vodafone Romania au facut-o de oaie. Ori incompetenta crasa ori au fost mituiti. Cum sa-i permiti concurentului sa-ti foloseasca reteaua? Vedeti numai ce abonamente au cei de la Digi si cei Vodafone ca sa va dati seama ca Vodafone vor da faliment. In plus eu ca utilizator Vodafone nu-mi convine invazia de sarantoci de la digi. Imi scade viteza la net si nu pot suna oricand ca e network busy de atata plevusca de la digi. Vodafone era echivalentul retelei premium atat ca acoperire cat si ca viteza de net. Acum a permis la tot poporul jegos sa intre pe ea.

Alexyss

Anonim
19 iulie 2014, 23:18 banda folosita de cei de la Digi nu are nici o treaba cu cea de la Vodafone, Vodafone nici nu o foloseste in prezent, are doar licenta pentru ea si atat, unii dintre voi vorbiti doar sa va aflati in treaba!

detrax

@Anonim 19 iulie 2014, 23:18 zici ca abonatii RDS sunt poporul jegos si sarantoc? Te auzi cum vorbesti? Eu, ca om, protestez, dandu-ti un sfat: evolueaza. Iesi din primitivism. Succes ! PS: Poti trece in alta retea, piata e "libera" ! :) Dar dupa ce evoluezi. Nu mi-as dori sa te am coleg de retea :))

Anonim

Pai au facut manevra asta cu telefonia si au renuntat la transmiterea meciurilor din Liga1. Nu stiu cati abonati folosesc telefonia de la RDS dar stiu sigur ca sunt multi cei care ar fi preferat sa vada meciurile. Oricum e greu sa concurezi cu Orange, Vodafone si Cosmote.

Anonim

S-a exprimat plastic domnul de la 23:18, dar realitatea este ca Vodafoamea are probleme si asa, iar cu Digi in carca a obosit de tot. Cred ca au acceptat un troc impus, dar acum pun conditii. E buna concurenta, pentru ca preturile incep sa scada drastic si pretentiile cresc.

Aladin

Eu le dau dreptate abonatilor Vodafone. Ce naiba e mizeria asta sa se bage astia de la Digi peste ei? Daca sunt tari, sa-si faca retea, daca nu la sapa cu ei.

Anonim

Nu iti convine, pleci de la Vodafone. Vodafone nu este un organ intern al corpului tau, ca sa nu poti renunta la el. Pleci si gata. Mergi la altii.

Aladin

Eu nu sunt la Vodafone, dar nu mi se pare logic sa intra Digi-istii peste ei. Daca sunt tari si vor sa dea ieftin la populatie ( initiativa laudabila dealtfel), sa-si creeze propria retea. Asa, si eu daca am apartamentul facut cadou, pot sa-l inchiriez la sfert de pret. Daca ma imprumutam la banca sa-l cumpar, nu cred ca mai procedam asa.

Anonim

Pai tu ai inteles ca au intrat RDS-sitii cu forta peste Vodafone ????? Nu frate, Vodafone a acceptat si si-a dat acordul total pentru aceasta colaborare. Vodafone primeste in schimb dreptul de utilizare a retelei de fibra RDS si un spectru de frecvente castigat de RDS, dar nefolosit de RDS.
Deci Vodafone a vrut asa, nu i-a fortat nimeni. Daca nu vroiau, nu faceau colaborarea. Deci daca vor exista efecte nedorite, Vodafone a luat decizia asta si e raspunzator in fata clientilor, prin decizia pe care a luat-o. NU I-A OBLIGAT NIMENI, este un contract de colaborare ( oarecum de tip barter ) pe care l-au vrut. RDS i-a oferit asta ( reteaua de fibra si spectrul nefolosit ), Vodafone le-a oferit altceva ( reteaua lor de emitatoare ). Cum credeai, ca i-a obligat statul roman sa duca in cârca pe RDS Digi Mobil ? Nuu. E o colaborare de comun acord intre cele doua parti private: Vodafone si RDS.

Anonim

Asa-i Vodafone de buna voie a facut ce a facut. Dar eu suspectez lucruri necurate la CEO Vodafone Romania ori incompetenta crasa. Vodafone acum il creste pe Digi care cu noii clienti castigati isi vor extinde reteaua. Digi nu putea bate pe Vodafone si Orange in vecii vecilor atat timp cat n-au acoperire si nici bani de investitii. Da Digi le-a dat la Vodafone frecvente cu care Vodafone pe banii lui sa investeasca o gramada de bani in echipamente noi cu care sa faca acoperire lui Digi care vine cu preturi de dumping. Chiar nu va dati seama cat de tzeapa a luat Vodafone?

E ca si cum as avea o firma de taxi dar n-am decat o masina. Si una din cele mai mari firme de taxi mi-ar permite sa-i folosesc masinile fara ca eu sa fiu obligat sa le intretin, sa le pun benzina, sa le spal. Dupa asta imi fac reclama ca eu am tariful de 0.5 ron pe km in timp ce firma care-mi imprumuta masinile are tarif de 1.5 ron pe km. Si in schimb firma mica ii da firmei mari un teren viran pe care sa aceasta sa construiasca garaje sa cumpere alte masini pe banii ei, masini noi folosite si de firma mica. Pai nu va dati seama ce tzeapa e? (terenul viran sunt frecventele date de Digi lui Vodafone).

Anonim

Cine stie... Poate Vodafone are in planuri sa cumpere DigiMobil peste vreo 2 ani., cu abonati cu tot... Sau poate RCS vrea sa vanda Digi Mobil la vreo firma din straintate, dupa ce il creste, iar Vodafone e aliat si apoi impart banii. Sunt multe scenarii posibile, nu putem stii noi.

Aladin


Bine domnule admin. Imi cer scuze ca nu am fost atent.
Mi se pare si mie ca undeva este o manarie, dar cred ca Vodafone are ceva de castigat din toata afacerea asta. Altfel, nu vad de ce ar face toate smecheriile respective.

Gigi

Era prea frumos ca sa fie adevarat. RDS-RCS isi pacaleste clientii. http://www.zf.ro/zf-24/acordul-de-roaming-national-rcs-rds-vodafone-cine-ii-lamureste-pe-clienti-pentru-ce-servicii-platesc-12945625

Gigi

Este incredibi! Au scos articolul de pe pagina ZF. RDS are o influenta mai mare decat credeam. Probabil nici noi nu vom mai putea posta comentarii daca nu laudam RDS.

Anonim

Nu l-au scos, functioneaza articolul de pe ZF. Totusi mi se pare cam comandat, adica un articol de atac direct...

Gigi

A reaparut. M-am linistit.

Anonim

Abonativa la rds si apoi vedeti cat o sa aveti de plata pe bune pina la urma si cat o sa puteti folosi reteaua lor si cea de roaming national.
http://m.zf.ro/zf-24/acordul-de-roaming-national-rcs-rds-vodafone-cine-ii-lamureste-pe-clienti-pentru-ce-servicii-platesc-12945625
Nu au scos articolul e "inca" ;) la vedere

Anonim

Articolul din Ziarul Financiar e articol comandat de concurenta, isi da seama si un copil de 10 ani.

Anonim

cu 100 mb an roming sa vad cati abonati o sa aiba din provincie rusine cine a alocat an roming 1oomb

flatron

Anonim, ce înseamnă "an roming" ? Înseamnă roaming într-un an ? :-)

Anonim

Telefon 3g cu 2100mhz compatibil cu retea digi functioneaza fara problelme ?

Anonim

Aoleo, dar ce țeapă groasă au tras Digi și Vodafone celor care s-au aruncat să vină repede spre Digi cu numărul principal.

Unknown

Si uite asa s-a descoperit o alta minciuna. Dupa 2 ore de stat la telefon cu "call centerul" RDS am inteles ca: nu numai traficul de date in Vodafone (roaming national) este limitat dar si MINUTELE DE CONVORBIRI. Foarte simplu mi-a explicat domnisoara, daca folositi telefonul in reteaua roaming national mai mult, o sa fiti deconectat permanent. Am intrebat ca inseamna "mai mult"? Nu mi-a putut raspunde, a zis ca asta decid cei de la centru... Un exemplu a fost cand cineva a strans 10,000 minute in roaming si RDSul a decis ca nu il mai vrea. 10,000 de minute nu intr-o luna, nu intr-o saptamana ci comasat, adaugat fiecare minut cand nu ai semnal RDS ci numai Vodafone.

De curios ce sunt m-am dus la un punct RDS si am cerut un contract Digi Mobil. Am zis ca daca cele de mai sunt adevarate trebuie sa le regasesc si in contract. Surpriza mare mon cher, nimic. Singura referire este la terminalele 2G si la faptul ca trebuie sa ai unul compatibil 3G. Nici-unde nu scrie despre aceste limitari in roaming national.

Desi traim in Romania, tepe de genul asta inca ma fascineaza. Din pacate (?) cei care inca cred in povesti sunt cei care cad in plasa celor care iti vor si sufletul, nu numai portofelul.

Anonim

Din pacate ce spui tu nu e adevarat. Doar traficul de date e limitat. Am vorbit la Digi Mobil in roaming national prin reteaua Vodafone peste 2000 de minute nationale, fiindca unde stau eu nu e deloc semnal Digi Tv, iar prietenii si rudele mele nu au Digi Mobil, asa ca i-am sunat eu. Nu am platiti un ban in plus fata de abonamentul de 5 euro. Deci tu ori dezinformezi, ori ai fost dezinformat.

Anonim

roming anseamna reteaua vodafone care nu te lasa mai mult de 100 mg an 1 luna asta anseamna ca cei din provincie sunt considerati inculti si nu au nevoie mai mult de 100mg

Dany

@Anonim, si eu sunt din provincie. Dar asta nu inseamna să confund 100 MB cu 100 mg.
Si sa iti ofer câteva sfaturi, pe lângă acela că nu e bine să ai o atitudine negativistă:
1, Se scrie roaming, nu roming
2. Când litera î este la începutul unui cuvânt, se scrie intotdeauna cu litera î sau cu litera i, daca nu ai litera î pe tastatură. Niciodată nu se scrie litera â la începutul unui cuvant. Deci nu se scrie "anseamna", ci "inseamna" sau "înseamnă", nu se scrie "an o luna", ci "in o luna" sau "în o lună", nu se scrie "an roaming", ci "in roaming" si asa mai departe.
Observă că nu te-am catalogat semi-analfabet, ci am avut bunul simt sa te invăț ceva. Insa nu ma pot abtine sa nu îi critic pe scandalagii care nu stiu sa scrie. Daca nu erai scandalagiu, nu te criticam, chiar daca nu stiai aceste reguli elementare.

Anonim

Bravo Dany :) Eu unul n-am inteles nimic de la @Anonim pana nu mi-ai tradus tu :)))

Anonim

Cei care aveți ceva cu Digi nu mai faceți comentarii gratuite. RDS-ul a făcut un lucru bun. Poporul român este prea sărac pt. prețurile pe care le fac cei de la Orange sau Vodafone. Nu va amintiți când au venit cei de la Cosmote cu 3000 minute în rețea au scăzut preturile sau au alocat și ei minute la fel. (Orange, Vodafone). Acum dacă Digi oferă Nelimitat la 5 € să vedeți cum o sa scadă și ei prețurile. La salarii de 200€ minim pe economie avem abonamente de 45€. Așa sunt prețurile în Germania, Austria dar acolo salariile sunt 2000€ minim pe lună.

Anonim

la cartela prepay Digi de ce nu este roaming național încă?

BOGDAN

Nu stiu daca este sau nu este, ca nu folosesc DigiMobil. Dar a anuntat EXPLICIT RCS ca este sau va fi Roaming National si la Prepay ? Ai un link unde arata EXPLICIT asta?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile