joi, 10 iulie 2014

Tinerii preferă conținutul piratat, fenomen amplificat de lipsa surselor media legale

Vizionarea de conținut piratat este mai răspândită în rândul tinerilor, în timp ce dorința de a accesa conținut piratat scade de obicei cu vârsta, arata un studiu Irdeto.

Cercetarea a relevat că pentru majoritatea americanilor (70 %) si britanicilor (72 %) exista o foarte mica probabilitate de a fi consumatori de conținut piratat.

Aceste procente sunt diferite în Asia și Australia, unde un procent mult mai mic de respondenți au menționat că este putin probabil sau foarte putin probabil să vizioneze conținut piratat (40 % in Australia, 31 % in Singapore, 40 % in India și doar 9 % în Indonezia). Asadar, marea majoritate a consumatorilor media din regiunea Asia Pacific sunt interesati de divertismentul media obtinut prin mijloace ilegale.

În schimb, 62% dintre tinerii cu varsta de 18-24 de ani din Marea Britanie si 54% dintre tinerii in varsta de 18-34 de ani din SUA au recunoscut ca vizioneaza conținut piratat. Asadar, tinerii sunt mult mai deschisi la astfel de surse ilegale decât cei mai în vârstă.

Studiul a fost comandat de către Irdeto și realizat in randul unui esantion reprezentativ de peste 4700 de adulți, pentru a înțelege comportamentul în privinta consumului de conținut media.

Studiul a relevat tendințele pirateriei, obiceiurile de vizionare, precum și platformele preferate de accesare a serviciilor media din SUA, Marea Britanie, Australia, Singapore, India, și Indonezia.


Alte constatări importante:

- În timp ce vizionarea de conținut piratat este în mod clar predominantă, studiul sugerează că în SUA și Marea Britanie mulți consumatori ar prefera să acceseze conținut prin canale legale. Peste 90% din respondentii din SUA si 52% din cei din Marea Britanie, dintre cei care au declarat că vizioneaza conținut piratat, afirma că procedează astfel de câteva ori pe an sau mai puțin. Se observa deci că pe piețele unde mai mult conținut este disponibil in mod legal, există o mai mică nevoie pentru a accesa ilegal produse media.

- O motivatie a majoritatii consumatorilor din Australia (26 %) și Singapore (31%) este ca aleg să vizioneze conținut video piratat, din cauza ca productiile respective nu sunt disponibile în mod legal în țara lor.

- În ciuda raspandiri dispozitivelor alternative, televizorul rămâne cel mai popular mijloc pentru a viziona transmisii sportive. 53% din consumatorii din Marea Britanie vizioneaza transmisii sportive la televizorul de acasa și doar 4% intr-un bar sau terasă. Cu toate acestea, popularitatea altor dispozitive este în creștere, 5% din consumatori vizionand sport printr-un laptop sau printr-un PC desktop si 2% prin intermediul unui dispozitiv mobil. Americanii au urmat același tipar, cu 50% dintre respondenti vizionând sport acasă, la televizor. Doar 17 % dintre americani vad transmisii sportive departe de casă.

- Studiul arata că televizorul rămâne rege în majoritatea piețelor. Cu toate acestea, în unele țări în curs de dezvoltare, alte modalități de vizualizare a conținutului, cum ar fi prin smartphone-uri și tablete, acaparează piața. O mare parte a respondenților din Australia (51%), Indonezia (43%) și India (39 %) au indicat că preferă vizionarea televiziunilor prin smartphone-uri, tablete si laptop-uri. În Singapore, modul preferat de a vizualiza conținutul este pe un laptop (36 %), iar în India, laptop-urile sunt alegerea a 36% dintre respondenti.

- În SUA, televizorul este cel mai popular mijloc de a vizona filme, seriale si emisiuni. Insa acesta este aproape detronat de mediul online, 49 % dintre respondenti optând pentru vizionarea emisiunilor si serialeor înregistrate sau publicate pe internet. Majoritatea americanilor (59 %) prefera să aștepte acumularea mai multor seriale, înainte de a le viziona.

"Una dintre cele mai interesante descoperiri ale studiului nostru a fost că lipsa disponibilității continutului oferit legal, pretul inaccesibil, dar și securitatea de slabă calitate sunt favorizante pentru descărcarea de conținut ilegal. Acesta este un mesaj clar pentru operatori: furnizaí conținut de înaltă calitate, la un preț corect", a declarat Bengt Jonsson, Vice President APAC, Irdeto.

"Popularitatea consumului de continut sportiv prin tv prin protocol IP și dispozitive mobile este în creștere. Observăm că mulți operatori și radiodifuzori au lansat proiecte pentru a atrage loialitatea consumatorilor, în special cu ocazia Cupei Mondială. Laptopul și desktopulm in unele parti ale Asiei, au depășit televizorul, devenind dispozitivul preferat. Aceasta constatare semnalează apariția fenomenului multi-screen în regiunea Asia Pacific. Țări precum Singapore tind să adopte timpuriu tehnologia. Tendința este de asemenea evidentă în țările asiatice, cum ar fi Indonezia și India. Este o reflecție a nevoii de conținut pe care o au consumatorii, precum și dorința lor de a deține și de a consuma conținut pe mai multe ecrane ", a declarat Richard Scott, Senior Vice President, Sales and Marketing, Irdeto.


10 comentarii despre subiectul „Tinerii preferă conținutul piratat, fenomen amplificat de lipsa surselor media legale”:
Anonim

Eu sincer as viziona programe PPV dar odata ca sunt prea putine si inca o chestie.Nu avem puterea de cumparare ca cei din vest.Cum pot eu sa imi permit sa platesc un serviciu PPV cu un salariu de 900 de lei.

Anonim

Si acum sa completam asta cu legislatia idioata din Romania, cu cereri aberante, ceea ce pun in imposibilitate unii provideri, mai ales internationali si favorizeaza aparitia unor servicii monopoliste cu continut slab. Si sa luam un exemplu brutal: Playstation Store sau XBox Arcade Store exista la fiecare dintre vecinii nostri, nu avem in Romania, Google Play Movies exista chiar si in Moldova si Ucraina, insa la noi nimic ... Totusi as fi curios cum am ajuns aici. Si dragiii nostri guvernanti in IT si telecomunicatii sunt surprinsi la cat de mare este pirateria in Romania ...

Dany

Pai exact asta e problema pirateriei: lipsa continutului de calitate si foarte nou, la un pret corelat cu puterea de cumparare. Cred ca asta au deedus si IRDETO astia ( parca e un sistem de criptare , nu ? )

Anonim

Asa este. Netflix costa 9 dolari.
In Romania, salariul minim brut este de 205 euro.
In Occident ( Franta, Anglia,Olanda), pe unde se ofera Netflix ( si credeti-ma ca ai ce vedea, inclusiv HD si 4K ) este de peste 1200 euro, deci de peste 6 ori mai mare decat in Romania.
Acum sa impartim 9 dolari ( cat costa abonamentul la Netflix ) la 6.
Rezulta un pret pentru abonament Netflix in Romania de 1,5 dolari, deci vreo 5 lei.
Pai scuza-ma, la 5 lei lunar sa vezi toate noutatile de filme si seriale in limba ta nativa, la calitate HD sau 4K.... Cred ca m-as abona instant, iar TOATE siteurile de torrente si filme online pirat s-ar inchide in maxim 6 luni. Adio piraterie. Simplu, Dar ca s-a scapi de piraterie, trebuie sa faci ce a zis ala de la Irdeto: continut de mare calitate, foarte nou si pret corect.

Anonim

anonim, eu nu cred ca daca se va introduce Netflix la noi in tara ar fi abonamentul 9 dolari/euro impartit la 6. Toate preturile sunt alineate la preturile din vest si sunt multe chiar mai mari (inclusiv la mancare), deoarece produsele sunt importate din vest si la pretul de acolo se mai adauga pretul transportului de acolo. Deci probabil ca abonamentul va costa tot vreo 9 dolari adica 30 lei, ceea ce nu este chiar putin pentru un salariu minim brut de 900 lei/205 euro. Poate doar putin mai redus. Oricum pe torrente apar filmele mult mai repede decat pe netflix, chiar si seriale, care apar pe torrente imediat dupa difuzarea in tara respectiva, adica SUA, mai ales. Ma indoiesc ca serialele importante apar pe netflix imediat dupa difuzarea la tv in SUA sau macar a doua zi.Cel mai devreme dupa vreo saptamana sau chiar 1-2 luni sau chiar si mai mult, la fel si la filme. Si mai mult filmele ultimele noutati apar pe torrente cu 2-3 saptamani inainte de lansarea oficiala pe DVD/Bluray, deci oricum le poti viziona mai repede decat cel care cumpara DVD-ul/discul Bluray original din magazin (adica cel care isi permite sa le cumpere in Romania cu salariul brut minim de 900 lei/205 euro, cand un DVD costa 55 lei si un Bluray in jur de 75-80 lei, iar unul 3D chiar si 120-130 lei). Problema la noi in Romania este pe langa lipsa de continut video legal online si faptul ca un roman cu salariul minim si chiar cu unul oarecum mai mare si cu 50% decat cel minim nu isi permite sa achizitioneze DVD-uri/Bluray cu filme și jocuri pe PC sau console (pe console costa si chiar de doua ori mai mult decat pe PC). Si inca un fapt ar fi daca tot avem printre cele mai mari viteze de acces la internet din lume de sa nu descarcam tot ce ne dorim si tot ce ne pica in mana, cum s-ar zice. Macar atat. Ca oricum nu ne permitem sa le cumparam originale.

Anonim

Sa stii ca pe Netflix, cel putin serialele, apar si a doua zi dupa difuzare. Ba sunt seriale care se difuzeaza in premiera pe Netflix si abia apoi la tv. Multe seriale si filme de pe torrente sunt descarcate de pe Netflix ( acele Webrip HD ).

Anonim

ce e asa greu de inteles?in occident lumea nu prea stie sa descarce continut piratat deci prefera sa dea un ban in plus mai ales ca nu se simte atit de mult la buzunar ca in romania si foarte important acolo se merge pe dublajul audio si nu subtitrare deci e nevoie da lansarea oficiala a produsului respectiv in acea tara si apoi piratarea lui.noi nu suntem mofturosi luam ce gasim :audio original si adaugam subtitrare(aia din vest n-ar reusi sa urmareasca un film subtitrat,va garantez) urse si mai dubioase(cam,ts,webdownload) ca doar e moaca.avantaj noi,chiar daca ilegal,din moment ce firma respectiva nu are interes sa isi vanda produsul in romania piratarea lui nu-i provoaca nici o pierdere.hai ca suntem dati dreaqu'!

Anonim

Daca ai avea Full HD si exact in acelasi timp toate filmele de pe torente, dar intr-un serviciu care merge direct pe smart tv si cu subtitrare de calitate, jura-te ca nu ai dat 10 lei pe luna si nu ai uita de filmele de pe torrente si din alte surse dubioase ! :))

Donkeypapuas

Ar trebui să clarificaţi terminologia folosită. În primul rând, piratarre s-ar putea eventual referi la rip-uirea unui DVD ori soft. Dar faptul că oameni DIN OCCIDENT (şi, mai ales, din SUA) se apucă să-şi înregistreze emisiunile DIFUZATE la televizor şi să le partajeze prin diferite proceduri (torenţii find doar una dintre ele) acest lucru nu înseamnă "piratare" ci aplicarea noilor tehnologii în dauna unor companii care au rămas îngheţate în trecut. Dar chiar şi în cazul DVD-urilor originale, de ce sunt dispuse pe regiuni şi eu, client din Europa, sunt împiedicat să urmăresc un film de pe un DVD din SUA ori India chiar dacă acel produs este achiziţionat în mod corect? Apoi, de ce se aplică pe orice tip de suport o mică taxă (este mică dar tot taxă este), bani care se duc spre instituţiile ce se ocupă de drepturile de autor?

Anonim

Donkey, probabil nu prea intelegi acesti termeni. Sa redistribui prin internet ( torrente etc ) productii care nu iti apartin video sau audio care nu le-ai realizat tu sau pentru care nu ai semnat un contract de redistribuitie ( indiferent ca e ripuit un DVD, Bluray, e Webrip VOD si asa mai departe ) se numeste PIRATARE si este ILEGAL. Pana sa dai sfaturi la altii, mai studiaza.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile