luni, 18 august 2014

Facebook va marca cu tagul "Satiră" știrile umoristice inventate

Există cititori care confundă stirile de satiră ori cele umoristice inventate cu știrile ce contin informatii reale. Si in România există websiteuri care publica astfel de știri. Unele dintre aceste websiteuri sunt chiar de mare succes în privința numărului de vizitatori sau a comunitaților de Facebook asociate. Insă confuzia este prezentă deseori chiar la comentariile articolelor respective, nu doar la linkurile stirilor, publicate pe Facebook. Probabil unii cititori nu au dezvoltat un minim simț de percepție a umorului sau capacitatea de a discerne si încadra corect unele texte sau imagini.

Din aceasta cauză, Facebook a confirmat că efectueaza teste prin care afișează în fluxul de știri textul "Satiră", în fața link-urilor care directionează către articolele satirice: "Am primit feedback de la utilizatori care doresc implementarea unei modalitati clare prin care să poată face distincția între articolele satirice si știrile cu informații reale", a precizat Facebook, care a arătat ca testul a fost efectuat timp de aproximativ o lună și că se va extinde si pentru linkuri către alte website-uri satirice sau de stiri false ori cu informatii partial inventate, deși nu a specificat care sunt aceste websiteuri.

Inedit este că tag-ul respectiv apare abia dupa ce utilizatorul a revenit pe Facebook (de exemplu pentru a adăuga un comentariu sau pentru a da Share sau Like la linkul publicat) si nu inainte. Probabil Facebook încearcă sa nu afecteze traficul respectivelor website-uri, primit de la rețeaua de socializare, dar totusi să ajute ulterior unii utilizatori sa facă distincția dintre umor si realitate.


2 comentarii despre subiectul „Facebook va marca cu tagul "Satiră" știrile umoristice inventate”:
Anonim

Foarte bine! Chiar am vazut si eu neajutorati psihic de astia care nu fac diferenta dintre stiri inventate in scop de umor si stirile normale, dar care injura autorii stirii sau dezmint cu toata forta stirea, fara sa isi dea seama ca e doar umor. :-)

Anonim

Mai pe romaneste vor fi explicatii si pentru retardati...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile