joi, 21 august 2014

Formula E, exclusiv în România la Dolce Sport

Dolce Sport va transmite în exclusivitate în România competiţia Formula E, anunță televiziunea deținută de către Romtelecom.

Cursele de Formula E cu motoare electrice se vor desfasura prima data în Beijing, in luna septembrie. Înainte de cursa, masinile au fost testate la circuitul Donnington Park din Marea Britanie.

Spre deosebire de Formula 1, motoarele vehiculelor electrice vor fi mai silențioase. Motoarele de acționare electrică vor oferi de asemenea un cuplu motor mai direct, astfel încât mașinile ar trebui să aibă chiar o acceleratie mai rapidă, dacă vor avea puterea necesară, decat cele de F1.

Formula E ( oficial Campionatul FIA de Formula E ) este o clasă de curse auto administrată de către Federația Internațională de Automobilism (FIA). Ca denumire, "Formula" se referă la un set de reguli pe care masinile tuturor participanților trebuie să le respecte, iar "E" provine probabil si de la cuvantul electric. Formula E este cea mai înaltă clasă de concurs pentru un monoloc, cu masini de curse actionate electric. Seria a fost conceput în 2012, iar campionatul inaugural va avea loc în anii 2014 - 2015.

42 de masini au fost comandate în noiembrie 2012, echipa de Formula 1 McLaren furnizând motoarele, transmisia și sistemul electronic pentru toate masinile ce vor fi utilizate.

10 orașe gazdă sunt planificate pentru cursele din sezonul care incepe anul acesta. Formula E a fost destină inițial exclusiv pentru curse pe circuite stradale. Cu toate acestea, nu toate cursele vor avea loc pe circuite stradale. La data de 11 aprilie 2014, un calendar cu 9 orașe gazdă pentru sezonul 2014/2015 a fost confirmat: Beijing, Putrajaya, Punta del Este, Buenos Aires, Long Beach, Miami, Monte Carlo, Berlin și Londra, iar alte locații urmează să fie anunțate.

Formula E va fi transmisa in direct la televiziune in intreaga lume, prin intermediul unor radiodifuzori importanti  ( Fox Sport 1, ITV 4, TV Asahi, CCTV-5 etc ), iar in Romania prin Dolce Sport.  Dolce Sport transmite si alte competiţii din sporturile cu mototr, precum Formula 1, WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), Campionatul Naţional de Raliuri, GP 2, GP 3, Porsche SuperCup.

Se preconizează o audiență mondială a curselor de Formula E de peste 440 milioane telespectatori. Producția va fi realizată de către Aurora Media.

Alte detalii

- Pentru a diminua costurile de intretinere si operare, fiecare echipă constructoare de masini de Formula E va fi mandatată pentru a pune bolidul propriu la dispoziția altor două echipe, pentru un preț maxim limitat la 350.000 euro.

- Vor participa 10 de echipe, 20 de piloti și 40 de mașini. Fiecare echipă va avea 2 piloti și 4 masini.

- Curselor vor avea loc in special pe circuite din orașe, iar turele vor avea aproximativ 2.5 - 3 km lungime.

- Masinile vor accelera de la 0 la 100 km/oră in 3 secunde, cu o viteză maximă de 225 ​​kilometri pe oră.

- Nivelul zgomotului va fi de aproximativ 80 dB (SPL). Comparativ, o mașină obișnuită produce zgomot de 70 dB, un autobuz de 90 dB, iar o asina de Formula One 130 dB.

- Masinile au lungimea de 5 metri, latimea de 1,8 metri si inaltimea de 1,25 metri.

- Greutatea masinii va fi de 800 kg ( fiind inclusa in aceasta si greutatea soferului). Din acest total, bateria va cantari 200 Kg si va fi reincarbaila solar.

- Puterea maximă va fi limitata la 268 cai putere. Se va concura însa in general cu 178 cai putere, pentru a reduce consumul bateriei, cu un plus de 90 cai putere, pentru anumite segmente de circuit sau in anumite situatii.

- Vor fi permise maxim 2 motoare McLaren. Ambele trebuie conectate la axa din spate, iar controlul tractiunii este interzis.

- Vor exista doua sisteme de franare hidraulice, conectate la aceeasi pedala ( opțională ).

- Suspensiile vor fi ajustabile.

- Pe masini se vor monta 3 camere de filmat.


4 comentarii despre subiectul „Formula E, exclusiv în România la Dolce Sport”:
Anonim

Stiti cumva care post din Germania va transmite competitia? Nu doresc sa vizionez Dolcesport, prea multe comentarii aiurea.

Anonim

Daca nu intelegeam germana sigur eram multumit si cu Dolce :D

Anonim

dolce faaasssss mare realizare....

Anonim

Rds se duce la fund...
:(

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile