joi, 18 septembrie 2014

Lucian Mîndruţă lansează televiziunea laştiri.ro ?

CNA a acordat două licenţe audiovizuale, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii, televiziunii de ştiri denumite laştiri.ro, precizeaza Mediafax.

CNA a analizat solicitarea societăţii Media Play SRL, al carui asociat unic este jurnalistul Lucian Mîndruţă.

El a fost însoţit în şedinţa CNA de jurnalistul Alexandru Livadaru, producător general al proiectului laştiri.ro.

Cei doi au precizat că noua televiziune de ştiri va fi dedicată "oamenilor care vor să vadă jurnalism de calitate", dar şi acelor telespectatori care au părăsit mediul audiovizual în favoarea internetului, nefiind mulţumiţi de oferta actuală a posturilor de ştiri.

Cel mai probabil noua televiziune laştiri.ro va fi lansată la începutul anului 2015, după cum a spus Lucian Mîndruţă.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, televiziunea laştiri.ro va difuza programe producţie proprie (90%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (10%). Grila noii televiziuni va cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale şi religioase (5%), filme - de ficţiune, de animaţie, documentare şi seriale (7%), programe de divertisment (13%) şi publicitate şi teleshopping (20%).

Televiziunea laştiri.ro va difuza zilnic două emisiuni principale de ştiri (în direct), în intervalele orare 07.00-10.00 şi 22.00 - 23.00, şi un număr de nouă grupaje de tipul "ştirile orei" (în direct), a câte 15 minute fiecare.

Finanţarea televiziunii laştiri.ro va fi asigurată prin contribuţii proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conţinut, venituri din publicitate şi din subscripţii online.

Echipa laştiri.ro va avea la lansare 60 de ziarişti în Bucureşti şi în teritoriu şi peste 30 de persoane care vor asigura funcţionarea tehnică a televiziunii.

"Noi am pornit în povestea aceasta de la o constatare statistică", a spus Lucian Mîndruţă, precizând că în acest moment 620.000 de oameni din mediul urban au renunţat la TV şi consumă informaţiile în mediul online. "Asta înseamnă pentru noi o veste bună, pentru că am realizat că există o nişă de piaţă, care poate să ne dea şansa să ne facem meseria. În cazul meu este vorba de meseria de manager, în cazul lui Alex cea de jurnalist. Încercăm să-i readucem pe cei care au plecat înspre online de la televizor, ori pentru că nu au mai avut răbdare, ori pentru că nu s-au mai regăsit în oferta actuală. Am vrea spre capătul carierei să facem ceva pentru publicul din România, publicul de calitate, şi anume să le dăm conţinut audiovizual mai divers decât acum şi cu respectarea principiilor jurnalistice şi fără încrâncenare (...) Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor e complet pierdut pentru audiovizual", a spus Lucian Mîndruţă, în faţa membrilor CNA.

La rândul său, Alex Livadaru a spus că în cadrul proiectului laştiri.ro va încerca să respecte principiile jurnalismului de calitate. "Eu personal l-am practicat de mai multe ori. Sunt cel care a lansat la Pro TV emisiunea "România, te iubesc!" şi cel care a coordonat mai mulţi ani de zile principalele campanii sociale ale postului", a spus Livadaru.

Răspunzând unei întrebări adresate de membrul CNA Narcisa Iorga, Lucian Mîndruţă a spus că investiţia iniţială în lansarea noii televiziuni este de 500.000 de euro. "Va funcţiona ca un start-up obişnuit. Noi credem că există oameni şi instituţii financiare care să investească în acest proiect", a mai spus Mîndruţă.

Pe de altă parte, la dosarul depus la CNA, a fost depus şi un acord de principiu transmis de către UPC România cu privire la disponibilitatea de transmitere a noii televiziuni laştiri.ro în reţelele de comunicaţii electronice ale UPC.

CNA a aprobat acordarea celor două licenţe pentru televiziunea laştiri.ro cu nouă voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul "împotrivă" (Monica Gubernat).

UPDATE 24 februarie 2014: Lucian Mândruță a renunțat la televiziunea LaȘtiri.ro, pentru care a primit licența în luna septembrie 2014. Retragerea a fost efectuată la cererea titularului, depusă la data de 23 decembrie 2014.


9 comentarii despre subiectul „Lucian Mîndruţă lansează televiziunea laştiri.ro ?”:
Anonim

urmeaza LA WC TV ! HARTIE IGIENICA TV etc etc etc televiziuni de umplutura deja m-am plictisit de posturi tv de 2 lei !!!

Anonim

Bai Robert, dar de unde stii tu ca va fii canal de umplutura ? Nu vezi ca mai degraba comentariul tau e de umplutura, fiindca arunci niste slogane fara sa fii urmarit nici macar o secunda respectivul canal ? Esti de-a dreptul absurd cu limbajul si ilogic cu concluziile.

Anonim

nu avem mai mult de 10 jurnalisti de tot in romania. mandruta este printre ei. UPC a stiut asta cand a semnat acord cu el inainte sa existe macar televiziunea.

Anonim

UPC cred ca fost tentat mai mult de faptul ca asta se anunta o televiziune independenta. Fara moguli in spate. Ramane sa vedem.

Anonim

UPC a fost de acord sa ajute mai multe dintre televiziunile care vor aparea in viitorul apropiat. Oricum o sa ii fie greu lui Mandruta.

Anonim

S-a dus si Mandruta dupa Chivu la UPC. Incep sa se stranga nume din ce in ce mai mari in gradina celor de la Upc. E un semn bun pentru abonati acest lucru

Anonim

In spate tot Sarbu se afla. Oricum stie sa faca televiziune. A ales UPC probabil pentru ca au actoinari americani si el a preluat modelul american de televiziune.

Anonim

Va fi cam prea mult din canale de stiri.
satmanian

Anonim

Abia astept emisiunea "La Mandruta" !!!!11111

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile