joi, 4 septembrie 2014

Noii ochi ai armatei, testați la 5 km deasupra orașelor

Aerostate de supraveghere militară sunt programate a fi lansate in aer in Baltimore, cel mai mare oras din statul american Maryland si cel mai mare oraș independent din Statele Unite.

Aeronavele au fost construite anul acesta si au capacitatea să facă distincția între oameni și vehicule, de la o distanță de cinci kilometri, conform unor documente care au ajuns in presa.

Dar documentele sunt neclare si nu arată care este rezoluția sistemele video de pe aeronave si nici dacă pot fi echipate cu sisteme de recunoaștere facială, capabile să identifice persoane individuale, metode care ar putea încălca intimitatea acestora.

Sistemul se numeste JLENS ( prescurtarea de la Joint Land Attack Cruise Missile Defense Elevated Netted Sensor System ) si a fost anunțat de catre armată încă de anul trecut. Testele vor dura 3 ani si sunt programate să înceapă în luna octombrie 2014.

Oficialii armatei au declarat ca sistemul de supraveghere este destinat sa detecteze rachete și alte amenințări la adresa securității naționale, nu să monitorizeze activitățile persoanelor care traiesc la sol sau care călătoresc in zonă.

Sistemul JLENS ( care va include in teste si o pereche de aerostate albe, ce pot sta în aer pentru până la 30 zile continuu ) este conceput pentru detectia rachetelor de la o distanță de aproape 550 Km.

Sistemele radar pot detecta si dronele cu incarcaturi explozive, care ar putea amenința aerostatele.

Nu a fost negată explicit posibilitatea ca sistemul să ofere imagini și alte informații către autoritatile federale sau Politiei.

Documentele ajunse la presa mai arata ca aerostatele din sistemul JLENS pot transporta arme, inclusiv rachete Hellfire.


2 comentarii despre subiectul „Noii ochi ai armatei, testați la 5 km deasupra orașelor”:
Anonim

..astia chiar nu au ce sa faca, prin toate posibilitatile fac spionaj...paranoia totala.....usa democracy.

Anonim

Lasa ca e bine. Sa vezi ce le scade numarul infractiunilor, de frica ca totul e filmat din cer, chiar daca poate nu e filmat, sau cel putin nu oficial.

Frica păzește cotețul de găini :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile