luni, 22 septembrie 2014

Semnal audio-video prin cablu USB

Conectorul cel mai raspândit în tehnologie, denumit Universal Serial Bus (USB ), se pregateste pentru schimbari majore. Noul standard, denumit USB Type-C, va asigura conectorului dimensiuni mult mai mici decât cele ale modelelor actuale. De asemenea, conectorul va fi simetric si reversibil.

Asociatia VESA ( Video Electronics Standards Association), care colaboreaza cu USB 3.0 Promoter Group, a anuntat astazi modul alternativ DisplayPort ("Alt Mode") prin cabluri standard USB de tip C.

Utilizand DisplayPort Alternate Mode, un singur cablu cu conectori USB de tip C poate oferi un transfer complet si de performanta a semnalui audio/video (AV) catre monitoare cu rezoluții 4K și chiar mai mari, pe lângă datele transferate prin SuperSpeed USB (USB 3.1) si alimentare de până la 100 Watti. Cu ajutorul unor adaptoare, se vor putea face conexiuni chiar catre mai vechile conectoare HDMI, DVI sau VGA.

Modul alternativ extinde funcționalitatea specificațiilor USB tip C, utilizând una sau toate cele patru benzi SuperSpeed ​​USB existente, pentru a oferi performanță maximă standadului DisplayPort. Sunt utilizate de asemenea alte semnalizari, ce vor disponibile prin conectorul USB de tip C, inclusiv prin funcția HPD (Hot Plug Detection).

Prin noul conector reversibil USB de tip C se vor putea astfel conecta calculatoare, tablete, smartphone-uri, display-uri etc.

"Specificatiile USB de tip C a fost dezvoltate pentru a oferi consumatorilor un conector robust, capabil sa conecteze orice, de la dispozitive mobile la PC-uri, iar atunci când este combinat cu SuperSpeed ​​USB de 10 Gbps si USB Power Delivery, devine cu adevărat un cablu universal", a declarat Jeff Ravencraft, Presedinte al USB-IF.


Chiar daca pentru inceput vor fi lansate doar cabluri ce transmit 5,4 Gbps, vor fi suficiente sa suporte rezolutii 4K (4096 x 2160 pixeli) la un frame rate 60Hz cu până la 30-bit de culoare sau chiar rezolutii 5K.


Niciun comentariu despre subiectul „Semnal audio-video prin cablu USB”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile