marți, 7 octombrie 2014

Anunț de intenție licitație pentru realizarea și implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale, în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA (Radiocom) a publicat un anunt de intentie pentru organizarea unei licitatii pentru realizarea si implementarea la cheie a trei multiplexuri nationale in vederea trecerii la televiziunea digitala terestra.

Conform Focus Energetic, care citeaza un anunţ de intenţie postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), se estimeaza o valoare a contractului de 96,3 - 101 milioane euro fara TVA.

Este prevazuta achizitia de echipamente, servicii şi lucrări conexe:

- echipament Headend (inclusiv software pentru management şi monitorizare)
- echipament pentru transport semnal pe suport SDH şi IP
- echipament emisie (emiţătoare, antene, combinere)
- upgrade echipament existente, echipament electroalimentare (grupuri, baterii, redresori)
- lucrări C+M.

Începerea procedurilor de adjudecare este 4 decembrie 2014 si se va finaliza prin încheierea a două contracte, cu o valabilitate de 30 luni de la semnare.

Finanţarea se va realiza din surse atrase, iar valoarea estimată include şi costurile de finanţare.

Anerior, in urma licitaţiei organizate de ANCOM pentru atribuirea licenţelor de televiziune digitală, RADIOCOM şi-a adjudecat 3 MUX-uri în UHF din totalul de 5 multiplexuri disponibile. Prin intermediul celor 3 MUX-uri, RADIOCOM va transmite atât programele publice ale Societăţii Române de Televiziune, cât şi programele altor producători de content, numărul total al acestora fiind de aproximativ 40 de programe în format SD. Prin cele 3 multiplexuri se pot transmite şi programe în format HD.

Astfel, RADIOCOM va putea furniza şi alte servicii asociate cum ar fi: subtitrare, EPG (Electronic Programme Guide), Video on Demand (VoD - programe video la cerere, contra cost), transmitere de date (de exemplu buletin meteo) etc. Programele care vor fi transmise pe multiplexul nr. 1 sunt de tip “free to air”, adică vor putea fi recepţionate gratuit, fără plata unor abonamente suplimentare.

Dacă telespectatorul doreşte să recepţioneze programe TV transmise terestru, atunci are nevoie de o antenă de recepţie de tip Yagi, degajată şi îndreptată spre emiţătorul din zona respectivă, precum şi de un televizor comaptibil DVB-T2 ( sau televizor incompatibil, dar cu receiver DVB-T2 ) ori de un PC cu tuner DVB-T2.

UPDATE 11 decembrie 2014: Licitația a fost demarată. Detalii găsiți AICI.


18 comentarii despre subiectul „Anunț de intenție licitație pentru realizarea și implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale, în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră”:
Anonim

Cum 30 de luni de la incheierea contractului, care se va face prin decembrie 2014 cel mai devreme, inseamna 2 ani si jumatate, oare acesta este timpul maxim de asteptare pana va fi finalizata trecerea la televiziunea digitala terestra in Romania, deci aproximativ prin vara anului 2017 ???

Anonim

nu fi rau, baba leana din varfu dealului cum o sa mai vada TVRul daca se desfiinteaza analogicul

Anonim

autoritatilor le place inca analogicul de tot amana mereu digitalul

Unknown

programe radio vor fi ??

Anonim

cablisti trag de timp cit pot ,pierd foarte multi bani,la cablu e abonamentul scump,la terestru e gratis.Abia satept sa motez echipamente.

Anonim

Se vor abona o.....,gramada sa vada tvr 1.2.3.

Anonim

la cablu e abonamentul scump,la terestru e gratis. - Asteapta tu pana când pe terestru digital abonamentul VA FI GRATIS , cred ca poti ''iesi la pensie sigur''
Doar prg. TVR-ului VOR FI GRATIS , restul prg. tv vor fi CONTRA COST
Eu zic ca tot de la cablisti va veni ''salvarea'' acestui domeniu ''mort din fasa'' , fiindca acestia vor aveea si vor putea oferi pachete de prg. tv sd/hd si receptoare dvb-t2 sd/hd subventionate , la fel cum este si in domeniul dvb-c-ului in prezent
Altfel situatia nu se va schimba foarte mult de ceea din prezent

Anonim

Doar milogi la .....terestru

Anonim

@Anonim 7 octombrie 2014, 19:48, din cate stiu eu DVB-T2 e un singur standard. Exista si alte standarde de televizune digitala terestra, implementate in diverse tari, dar nu se numesc DVB-T2, ci DVB-T, care devine deja expirat, precum si ISDB-Tb, ATSC sau DMB-T/H.

Important este sa stie codec H.264 si sa fie DVB-T2.

Anonim

In Anglia este ciudat ....multisistem DVB- T/T2

Anonim

In Anglia probabil transmit diverse televiziuni in DVB-T si / sau in DVB-T2. In timp vor renunta la DVB-T.

Anonim

Aviz anonimi 19:39 si 19:42.Daca ma uit bine in urma se vb de 14-16 canale tv terestru,sa vedem care sunt aselea, s-au e o facatura, si ce stiu din teren fff multi va trece la DVB-T ca tot la 4-5 programe tv se uita.

Anonim

Pe mux-ul nr.1 vor fi vizibile toate canalele TVR existente la acel moment, inclusiv 5 canale regionale (sau cate sunt astazi). Mux 2 si 3 vor fi codate, se va cumpara un abonament si vor contine posturi tv intr-o schema de afaceri similara cu cea de catv.

Anonim

Nu se stie. E posibil ca pe Mux 1 sa fie transmise si unele canale private. De asemenea, e posibil ca pe alte muxuri sa fie transmise canale necodate, nu scrie niciunde ca vor fi obligatoriu criptate canalele pe celelalte muxuri, ci doar ca sigur mux-ul 1 va fi necriptat.

Anonim

posturile tv vor avea de cistigat ,cele fta din publicitate cind va fii acoperire totala

Anonim

Prostii, stati linistiti ca nu se vor lasa cablistii asa usor, clasa politica din romania e plina de spagari, vor amana treaba mult si bine nenorocitii

Anonim

D.N.A-ul sa se autosesizeze,la Asociatia Cablistilor din Romania e o MAFIE FFF MARE, o stiu de foarte multi ani ,ai o problema cu CNA-ul ca NU iesti in regula cu grila de programe te duci la EI.Daca nu se implementeaza sistemul pina in anul 2015 vom fi sanctionati de UE.

cristi7

Stim, ne-ai mai spus de 100 de ori. Nu te-ai plictisit ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile