sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Germania va trece la standardul DVB-T2 în compresie HEVC

Autoritățile mass-media germane au demarat o licitație pentru operarea unei platforme la nivel national de televiziune digitala terestra în standardul DVB-T2 / HEVC, pentru difuzarea de  canale tv comerciale sau publice. Interesantă este utilizarea compresiei HEVC, care este cel mai nou standard de eficiență in transmisiile tv, germanii optând pentru acest codec si nu pentru MPEG4, cum procedeaza majoritatea țărilor care adoptă implementarea sau trecerea la DVB-T2. Noul standard crește capacitatea rețelei prin furnizarea unui raport de compresie cu 52-64% mai eficient decat este disponibil prin tehnologiile utilizate în prezent, cu economie de bandă de 52% pentru SD 480p, 56% pentru HD 720p, 62% pentru HD 1080p si 64% pentru 4K Ultra HD.

Platforma va distribui canale HD prin trei multiplexuri nationale, in primă fază. Licența include și obligația de a acoperi cu semnal acele orașe mijlocii care în prezent beneficiaza prin intermediul televiziunii digitale terestre doar de canale de televiziune publică. Licitatia se va derula de la 1 decembrie 2014 până pe 30 ianuarie 2015. Licența va fi acordată pentru o perioadă de 10 ani și poate fi prelungită cu încă 10 ani .

Trecerea de la standardul DVB-T utilizat în prezent la sistemul succesor DVB-T2 va începe în luna iunie 2016 si se va finaliza la nivel national până la jumătatea anului 2019.

Jürgen Brautmeier, șef pentru acordarea licențelor la comisia de supraveghere mass-media a declarat că licitația reprezintă un pas important în dezvoltarea televiziunii digitale terestre: "Aproximativ 10% din gospodăriile germane utilizează în prezent televiziunea digitala terestra. Ne dorim nu doar să menținem televiziunea digitala terestră, dar si să o dezvoltam eficient în viitor, prin posibilitatea de recepție HD și oferirea unei grile mai bogate."

Brautmeier a explicat că prin adoptarea noilor standarde de transmisie DVB-T2 / HEVC frecvențele vor fi eliberate catre operatorii de rețele de telefonie mobilă, care ar putea folosi ulterior banda pentru dezvoltarea serviciilor de internet, în special în zonele rurale.

Radiodifuzorii ARD și ZDF au afirmat deja că toate televiziunile publice vor fi in continuare transmise necriptat prin DVB-T2 , în timp ce două mari grupuri de televiziune comercială ( RTL și ProSiebenSat.1 ) intenționează să ofere versiuni HD contra unui abonament, cum se procedează deja in situatia televiziunii prin cablu, satelit și tv prin protocol IP.


2 comentarii despre subiectul „Germania va trece la standardul DVB-T2 în compresie HEVC”:
Anonim

Noroc ca am tv Sony 46 W905 care are toate standardele
T, T2 ,S, S2,C si CI

Anonim

Sa-ti traiasca familia ta :) Daca stie si HEVC esti cel mai tare din galaxie !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile