luni, 3 noiembrie 2014

Microsoft a încetat distribuția unor versiuni de Windows 7 și Windows 8

Microsoft a anuntat că a încetat oficial distributia de copii ale unor versiuni de Windows 7 și 8, pentru a determina consumatorii sa opteze in viitor pentru urmatorul său sistem de operare, denumit Windows 10, ce urmează să fie lansat până la sfârșitul anului 2015.

Incepand cu 1 noiembrie 2014 nu mai sunt distribuite copii ale versiunilor Home Basic, Home Premium și Ultimate ale Windows 7, precum si Windows 8 ( rămâne în vânzare Windows 8.1). Incetarea distributiei se aplică atat pentru exemplarele dedicate magazinelor, cat si pentru cele vândute asociat cu PC-uri și laptop-uri.

Schimbarea va avea nevoie de timp pentru a se resimti efectiv pe piață, deoarece mulți producători de PC-uri si magazine au stocuri mari din aceste versiuni de Windows.

Desi Windows 8 nu a avut succesul preconizat, Windows 7 ( care a fost disponibil începând cu sfârșitul anului 2009) este foarte popular în rândul utilizatorilor. Aproximativ 53% dintre utilizatorii de Windows utilizeaza diferite ediții de Windows 7.

Versiunea Windows 8 are o cotă de piață de doar 6% și a fost deja depășit de Windows 8.1.

Analize de piata arata ca numarul de persoane care folosesc sistemul de operare Windows XP are un declin accentuat, utilizarea acestuia scăzând la 17%.


14 comentarii despre subiectul „Microsoft a încetat distribuția unor versiuni de Windows 7 și Windows 8”:
Anonim

"Microsoft" tu nici nu stii cat de mic ai sa devii :)) in timp ce alte companii se dezvolta in paralel cu mai multe versiune de mSo-uri, astia raman cu aberatia aia de 8.1 care pe langa faptul ca e ridicol mai are si probleme cu aplicatiile . Cred ca Xpul si 7-ele sunt cele mai bune versiuni Windows ale lor

Anonim

Nu raman doar cu Windows 8.1, se lanseaza Windows 10. L-am testat in varianta de test si se misca extraordinar, plus ca are interfata 90% de Windows 7. De abia astept sa apara.

Anonim

Windows 10 va oferi nativ suport pentru containerul mkv si pentru codecul HEVC, care e folosit la 4K Ultra HD.

Anonim

Ar trebui ca in licenta unui sistem de operare sa fie trecuta si perioada de care beneficiezi de suport, updateuri, etc. Pai maine poimaine aflam ca win10 expira peste un an... ca sa fim fortati sa cumparam win 20... win30, etc.

Anonim

Nu te obliga nimeni, doar ca dupa cam 10 ani nu se mai ofera updateuri, atata tot, la sistemul pe care l-ai cumparat. Alte firme nu mai ofera updateuri pentru produse si softuri la 3-4 ani de la achizitionare, asa ca eu zic ca Microsoft e foarte corect in aceasta privinta si depaseste cu mult suportul oferit de alte firme.

Anonim

Pentru un codec nou nu trebuia un windows nou. Deja e chestie pur comerciala lansarea tot mai des de windows-uri. Si culmea... ca noutate la win10 e ca seamana cu win7... ha ha ha...

Anonim

"Alte firme nu mai ofera updateuri pentru produse si softuri la 3-4 ani de la achizitionare, asa ca eu zic ca Microsoft e foarte corect in aceasta privinta si depaseste cu mult suportul oferit de alte firme. "

Eu consider update-urile ca un fel de reparatie a unui produs defect din fabricatie.
Daca cumperi o masina cu defecte de fabricatie producatorul ti le repara pe gratis. Uneori chiar producatorul iti cheama masina in service pentru a remedia diverse probleme constatate in utilizare. Pai asta face si Microsoft. Iti vinde un program plin de probleme dupa care le remediaza prin update-uri. Ba de securitate ba de functionalitate, etc. Asa ca mi se pare normal si obligatoriu din partea Microsoft sa-mi repare produsul cu defecte de fabricatie vandut. Nu mi se pare ca update-urile sunt un favor ci o obligatie si as vrea sa apara o fereastra in care sa-si ceara scuze ca fac update la un soft prost pe care-l remediaza pe parcurs.

Anonim

Pai si nu ti l-a reparat destul 10 ani ? O masina iti da garantie 50 de ani ? Cat vrei sa ti-l repare, un secol ? Nu se pot face updateuri la nesfarsit, tehnica si metodele de atac evolueaza, iar un nucleu nu mai poate fi reparat si imbunatatit la un moment dat, trebuie altul nou, cu tehnologie moderna.

Anonim

Pai am zis ca update-ul nu e un favor pe care mi-l face ci o chestie pentru care ar trebui sa-si ceara scuze la fiecare update. E ok ca face asta 10 ani si asta ar trebui scris si-n licente negru pe alb. Ca am auzit ca la win7 vor inceta relativ curand suportul nu dupa 10 ani., Si nu e ca nu vor mai vinde win7.

Anonim

Hai c-am gasit informatia:

"Începând cu 13 ianuarie 2015, în aproximativ jumătate de an, Microsoft nu va mai oferi pentru Windows 7 şi Windows Server 2008 decât actualizări de securitate foarte importante. Practic, va înceta suportul mainstream pentru aceste două sisteme de operare, rămânând ca încă 5 ani să fie oferite doar update-uri de remediere a unor găuri de securitate şi, în nici un caz, pachete suplimentare de funcţionalitate.""

http://playtech.ro/2014/microsoft-ne-sperie-cu-ncetarea-suportului-la-noi-produse-inclusiv-windows-7/

Cam repede avand in vedere ca win7 inca exista pe stoc in magazine si e deja noiembrie 2014. De aiai ziceam ca era bine sa scrie si-n licenta cat timp fac update-uri...

Anonim

Pai vor fi oferite in continuare inca 5 ani "update-uri de remediere a unor găuri de securitate". Asta e important. Pachete suplimentare nu sunt necesare, ca ne instalam noi ce dorim.

Anonim

Prietene tu te faci ca nu intelegi: Win7 e in magazine iar peste 2 luni nu mai ofera nici un update in afara de gauri de securitate. Si in comentariul precendet se spunea de 10 ani acum aflam ca e vorba de 5 ani si doar probleme de securitate... Intelegi de ce spuneam ca era bine sa scrie clar in licenta cat timp mai beneficiezi de update-uri si remedieri inclusiv de functionalitate nu doar de securitate? sau vrei sa-ti desenez? Cei zece ani erau 5... si doar la gauri de securitate.

A nu se intelege ca spun ca win este prost ori sunt anti-microsoft. Am spus doar ca in licenta ar trebui scris clar cat timp mai beneficiezi de update-uri de functionalitate gratuite si cate de securitate. CLAR! Cu alte cuvinte cat timp beneficiezi de garantie la produs! Si daca dovedesc ca e defect sa-mi remedieze problema gratuit! Pariez ca e chestiune de ANPC.

Iar "PACHETE SUPLIMENTARE" nu sunt optionale sunt obligatorii pentru unele programe ca sa functioneze corect. Sunt update-uri esentiale. Ia instaleaza tu azi un win7 si vezi cate update-uri sunt de securitate si cate sunt legate de functionarea corecta a win7. Si poti vedea usor ca fiecare are cate o explicatie si ce remediaza. Daca nu esti de acord ca in licenta ar trebui scris cat timp ofera update-uri inseamna ca esti de la Microsoft... sau spagar din dosarul DNA legat de licente...fara suparare.

Anonim

1. Nu ma jigni, eu nu te-am catalogat spagar. Astept scuze.
2. Sunt de acord ca ar trebuie sa scrie data pana cand se ofera updateuri de siguranta si data pana cand se ofera updateuri suplimentare, dar consider ca 5-10 ani cat se ofera e suficient. Eu de exemplu de abia astept sa apara oficial Windows 10, sa renunt la Windows 7. Sunt convins ca vor oferi upgrade la noul sistem de operare la pret redus.

Anonim

Pai n-am de ce sa-mi cer scuze din moment ce esti de acord ca ar trebui scrisa pe licenta perioada cat primesti update-uri de siguranta si suplimentare. Nu de alta dar vorbeai de parca ai fi fost purtatorul de cuvant al Microsoft, nu ca asta ar fi in neregula sau ceva de care sa-ti fie rusine. E adevarat ca am fost cam exagerat cu ironiile si presupunerile si-mi cer scuze dar sper c-ai inteles ca nu e in regula sa cumperi un produs azi si peste 2 luni sa nu mai primesti decat update-urile de securitate. Pai daca Microsoft dorea sa promoveze noul win10 trebuia sa retraga win7 de pe piata daca nu dorea sa ofere suport decat putin timp pentru el.

Si-mi mentin opinia ca windows-urile scoase pe banda rulanta sunt doar comerciale nefiind nimic ceva major in ele. N-au lansat bine win7 ca au scos pe 8. Nici n-a trecut mult timp ca a aparut 10 care cum spuneam are ca principala noutate ca seamana cu 7...

Perioada cat se ofera suport si update-uri ar trebui scrisa la fiecare licenta de orice soft nu doar windows. Sa fie ca un fel de garantie si n-ar trebui sa fie mai putin de 3 ani (prin lege obligatoriiu) cand si hardware-ul devine depasit. Asta-i tot ce doream sa zic. Si am terminat orice comentariu pe aceasta tema nu de alta dar devin redundant, n-are rost sa repet la nesfarsit aceeasi opinie. Doream doar sa lamuresc problema cu jignirile, imi cer scuze pentru tonul ironic sau daca cineva s-a simtit jignit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile