miercuri, 5 noiembrie 2014

TVR va plăti 10,4 milioane euro fără TVA pentru transmisia prin satelit a canalelor sale

Societatea Română de Televiziune a finalizat procedura de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, valoarea totală a contractului încheiat în acest sens cu societatea Rartel S.A. fiind de 10,4 milioane de euro, fără TVA, anunță Mediafax.

Rartel S.A este o societate mixtă româno-italiană, cu acţionari Radiocomunicaţii S.A ( 39% ) şi Telespazio SpA ( 61%). Rartel oferă servicii de poziţionare şi control al sateliţilor pe orbită prin intermediul instalaţiei aflate în Centrul de Comunicaţii Spaţiale Cheia. Sistemul este folosit pentru controlul sateliţilor Eumetsat, Eutelsat şi Sicral, conform rartel.ro. Rartel SA a participat la această procedură în asociere cu Societatea Română de Radiocomunicaţii şi este lider de asociere. Acordul-cadru a fost încheiat prin negociere, pe 29 septembrie, pentru o perioadă de patru ani.

Valoarea totală finală a contractului cu Rartel S.A. este de 10.464.000 de euro, fără TVA (46.697.693 de lei). Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut. În această procedură, TVR a primit trei oferte, însă au fost admisibile doar două, conform aceluiaşi anunţ. De asemenea, potrivit anunţului, pe 30 septembrie, a fost încheiat un contract subsecvent la acest acord, tot cu Rartel SA, în valoare de 654.000 de euro (2.918.605,8 lei).

SRTv dorea să încheie un acord-cadru cu un singur agent economic. Durata acordului-cadru este de 4 ani, însă vor fi încheiate contracte subsecvente anuale, după aprobarea fondurilor de la bugetul de stat în acest sens.

La licitaţie s-au înscris trei companii - GlobeCast din Franţa (partenerul tradiţional al TVR pentru furnizarea de servicii de satelit, care a folosit în acest sens sateliţii companiei franceze Eutelsat), Rartel S.A. şi compania Adisam din România (care, dacă ar fi câştigat licitaţia, ar fi urmat să folosească pentru transmisia pe satelit a programelor TVR sateliţii companiei SES Astra), mai precizeaza Mediafax. Articolul complet il gasiti AICI.

Mai multe detalii despre licitatie gasiti AICI.


9 comentarii despre subiectul „TVR va plăti 10,4 milioane euro fără TVA pentru transmisia prin satelit a canalelor sale”:
s0rin

10 milioane dar pe ce perioadă?

Anonim

carpa-n cur de TVR vrea si pe satelit

Anonim

pai scrie mai sus, 4 ani.

Anonim

Esti prost rau... si rupt in cur cred ca esti tu , TVR transmite prin satelit de foarte mult timp, acum a schimbat doar furnizorul de servicii de satelit.

Anonim

telekom nu are nevoie de satelit? ca parca n-au locuri, ce fel de nemti sunt astia , de pe volga

Anonim

Ce'i drept aveau nevoie de asa ceva la 2-3 oameni care se uita pe posturile lor!

BOGDAN

la ce el trebuie inca o tretransmisie prin satelit daca-n 1-2 ani se da drumu la televiuziunea digitala terestra? spalare de bani, specific TVR-ului care toata ziua se plange ca n-are bani da' sa-i cheltuie pe prostii sunt campioni. De aia sunt unul din romanii care as fi de acord ori cu privatizarea TVR-ului ori .. chiar cu inchiderea lui, ca mai toate s-au distrus in tara asta numai TVRul este vesnic

Anonim

Sa ne spui si noua cand se va da drumul cu exactitate la dvbt.
Pot sa-ti spun ca in urmatorii 10 ani nu vei vedea asa ceva la nivel national !
Asa ca inainte de a scoate prostii din gura,ganditi.....constructiv !

Anonim

DVB-T exista deja in anumite zone, poate vroiai sa spui DVB-T2.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile